Med det seneste album ”OPUS” fra 2016 viser Afenginn, at de er et af de mest originale og modige orkestre på den danske scene. Albummet, der er bygget op som en klassisk symfoni, viser et spillevende og virtuost band, der uden angst kaster sig ud i grænseløs musikalsk udfoldelse. ”Opus” er Afenginns album nummer seks, og meget passende udløste det seks stjerner hos Gaffas anmelder. Også øvrige medier både herhjemme og i udlandet giver det fremragende anmeldelser.

Afenginn modtog i 2016 ikke mindre end fire Danish Music Awards for albummet, to ved DMA Folk og to ved DMA World.

Afenginn har eksisteret siden 2002 og er blevet lidt af en institution på den danske musikscene. Deres blanding af østeuropæisk og nordisk folkemusik, brug af skæve taktarter og iltre udbrud samt inspiration fra klassisk musik har indbragt dem talrige priser herunder fire Danish Music Awards og har sendt dem ud på turneer i Europa, USA, Canada og Australien.

På Tønder Festival 2017 optræder Afenginn sammen med det nordiske vokalensemble GLAS, som er inspireret af bulgarsk sang- og kortradition. GLAS består af seks kvinder: Elisabeth Vik, Norge, Katrina Petersen, Færøerne, Tine Refsgaard, Danmark, Marte Schau, Norge, Else Schantz Juutilainen, Finland, Maria Kynne, Danmark.

Køb billet

Vil du høre musikken live?

Køb 4-dages partout-armbånd til Tønder Festival
Køb billet
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone