Med deres seneste album ”OPUS” viser Afenginn, at de er et af de mest originale og modige orkestre på den danske scene. Albummet, der er bygget op som en klassisk symfoni, viser et spillevende og virtuost band, der uden angst kaster sig ud i grænseløs musikalsk udfoldelse. ”Opus” er Afenginns album nummer seks, og meget passende udløste det seks stjerner hos Gaffas anmelder. Også øvrige medier både herhjemme og i udlandet giver det fremragende anmeldelser.

Afenginn modtog i november 2016 en DMA Folk-statuette for Årets Udgivelse (OPUS), og frontmand Kim Nyberg fik prisen som Årets Komponist. Afenginn har eksisteret siden 2002 og er blevet lidt af en institution på den danske musikscene. Deres blanding af østeuropæisk og nordisk folkemusik, brug af skæve taktarter og iltre udbrud samt inspiration fra klassisk musik har indbragt dem talrige priser herunder fire Danish Music Awards og har sendt dem ud på turneer i Europa, USA, Canada og Australien.

På Tønder Festival 2017 optræder Afenginn sammen med det nordiske vokalensemble GLAS, som er inspireret af bulgarsk sang- og kortradition. GLAS består af seks kvinder: Elisabeth Vik, Norge, Katrina Petersen, Færøerne, Tine Refsgaard, Danmark, Marte Schau, Norge, Else Schantz Juutilainen, Finland, Maria Kynne, Danmark.

Køb billet

Vil du høre musikken live?

Køb 4-dages partout-armbånd til Tønder Festival
Køb billet
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone