Kunstnere 2017

//Kunstnere 2017
­

A.J. Croce (USA)

Et gensyn med den amerikanske sanger og sangskriver A. J. Croce, der besøgte Tønder i 2016.
Musikken har rødder i den store amerikanske tradition med blues og jazz inden for rækkevidde.

Åbning af Tønder Festival 2017

Kulturminister Mette Bock holder åbningstalen ved den officielle åbning af Tønder Festival 2017 torsdag 24. august kl. 12 på Open Air scenen.

Afenginn (DK) & GLAS (DK, NO, FO, SF)

Afenginn er et af de mest originale orkestre på den danske scene. På Tønder Festival 2017 optræder de sammen med det nordiske vokalensemble GLAS, som er inspireret af bulgarsk sang- og kortradition.

Allan Olsen (DK)

Allan Olsens kendetegn som sangskriver og optrædende er lysten til konstant at udfordre sin metier. Både i genrevalg og live.

Altan (IRL)

Altan har flere gange gæstet Tønder Festival, og det bliver til endnu et glædeligt gensyn, når gruppen i 2017 kan fejre 30 års jubilæum.

Anderson East (USA)

I 2016 fik amerikanske Anderson East og hans rockende band temperaturen til at stige faretruende i Telt 2. Her blev leveret blues, country, soul og rock i generøse doser, og Anderson Easts sjælfulde powerstemme gik rent hjem.

Artist Talk: Allan Olsen

Søren Rebbe, mangeårig radiovært på DR P4, inviterer Allan Olsen på scenen til en musikalsk samtale.

Artist Talk: Hush

Søren Rebbe, mangeårig radiovært på DR P4, inviterer Hush på scenen til en musikalsk samtale.

Beoga (IRL)

Hvis du har hørt Ed Sheeran’s “Galway Girl”, har du også hørt Beoga. Det er nemlig den nordirske gruppe, der sammen med fløjtenisten Brian Finnegan står for de irske toner, der kendetegner sangen.

Colter Wall (CAN)

Han er blot 21 år, men har allerede vundet stor anerkendelse for sit åbenlyse musikalske talent. Colter Wall fra Saskatchewan i Canada tager med stor autoritet fat i traditionerne og giver et stærkt nyt bud på folk, bluegrass og country.

Dallahan (SCO/IRL)

Et relativt nyt navn med fuld fart fremad på den internationale scene. Dallahan hører hjemme i Skotland, men de musikalske rødder er den irske folkemusik.

Daniel Norgren (S)

Den 33-årige svenske musiker kan fylde spillestederne rundt om i Europa med sine både pågående og inderlige sange og henter inspiration fra folk, blues og amerikansk singer songwriter-tradition.

Danni Nicholls (ENG)

Den britiske sangerinde og sangskriver Danni Nicholls har country, folk og amerikansk rootsmusik i blodet.

Daoirí Farrell Trio (IRL)

De taler om ham i Irland og ude omkring i verden, for Daoirí Farrell er et varmt navn på den traditionelle irske musikscene.

Darlingside (USA)

Samlet om en enkelt mikrofon fremstår de fire medlemmer af Darlingside som en sammentømret enhed af vellydende vokalharmonier.

Direkte radio: DR P5 LIVE

Hør og oplev live: Direkte radio med Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe på P5 med nogle af festivalens navne LIVE i intime rammer.

Dorthe Gerlach (DK)

Dorthe Gerlach er kendt fra duoen Hush, men har siden 2014 fokuseret på sin solokarriere. I 2015 udgav Dorthe Gerlach soloalbummet ”Natlys” med 11 sange på dansk.

Fara (SCO)

Fara er fire unge kvindelige musikere, der kommer fra Kirkwall på Orkneyøerne. De besøgte Tønder Festival i 2015, og i mellemtiden har de udgivet albummet ”Cross The Line” og har opnået prisnominering til BBC Radio 2 Folk Awards 2017.

Folk Spot 2017 (DK, S, N, SF)

Nordiske traditioner møder den mangfoldige verden, når Folk Spot Denmark 2017 præsenterer otte dansk-nordiske folk-bands.

folkBALTICA Ensemble (DK, D)

folkBALTICA Ensemble består af cirka 50 unge musikere fra den tyske region i Slesvig-Holsten og det sydlige Danmark.

FolkeKons (DK)

Koncert med ni studerende fra Folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium i Visemøllen.

Foy Vance (UK)

Verden har opdaget den nordirske sangskriver Foy Vance, der med sit seneste album ”The Wild Swan” har slået sit gennembrud fast.

Frigg (SF)

Finsk Power-folk. En koncert med Frigg byder på akrobatisk vanvids-violin i et hæsblæsende tempo.

Gentlemen’s Circle feat: William Prince, Colter Wall (CAN), Grant-Lee Phillips, Nick Panken, A. J. Croce (USA), Aodán Coyne (IRL)

Søndag eftermiddag er der en enestående mulighed for at opleve en stribe internationale sangskrivere på samme scene, når det går løs med Gentlemen’s Circle.

Grant-Lee Phillips (USA)

53-årige Grant-Lee Phillips tilhører toppen af amerikansk indie-folkrock og har været i gang med solokarrieren siden år 2000. Inden da var han frontfigur i bandet Grant Lee Buffalo.

Greg Russell og Ciaran Algar (UK)

Greg Russell, guitar og vokal, og Ciaran Algar, violin og vokal, har de senere år etableret sig som et af de nye varme navne på Storbritanniens folkscene.

Hans Theessink & Terry Evans (NL, USA)

I år kommer Hans Theessink til Tønder sammen med sin amerikanske kollega, sangeren og sangskriveren Terry Evans.

Homesick Hank (DK)

Det danske band Homesick Hank blev dannet i 2002 med alternativ country og folk i centrum. Deres debutalbum ”Hey” fra 2004 bragte begrebet nordicana ind i billedet.

Hush (DK)

Danske Hush har holdt en længere pause, men er nu tilbage. Og det bliver Tønder Festival, der kan byde det fine countryrockede band velkommen tilbage på livescenen.

Ìmar (SCO, IRL)

Fra Glasgow kommer denne nye kvintet med medlemmer fra blandt andre Mànran, Rura og Talisk. Stilmæssigt er det den ægte og utilslørede traditionsmusik, Ìmar byder på.

Jacob Dinesen (DK)

Talentet har fået vinger, og Tønder Festival, som i den grad er Jacob Dinesens hjemmebane, er stolt over endnu engang at have den populære kunstner på plakaten.

John Moreland (USA)

Han kommer fra Tulsa i Oklahoma, og stemmen er hærdet af det samme støv, som Woody Guthrie beskrev i sine Dust Bowl-sange. Nyt album udgivet i foråret 2017.

Jonah Blacksmith (DK)

Sidste år fik de Klubscenen på Tønder Festival til at gynge og gav også en mindeværdig koncert på Open Air med videoklip og andre visuals. Jonah Blacksmith får æren af at lukke Telt 1 søndag aften.

Kaia Kater (CAN)

Inspirationen hos Kaia Kater kommer dels fra den canadiske folkemusik og dels fra traditionsmusikken fra Appalacherne i USA.

Karl Blau (USA)

Karl Blau har mere end 40 udgivelser bag sig og kommer fra det nordvestligste hjørne af USA, midt i mellem de kulturpulserende metropoler Seattle og Vancouver.

Kentaur (DK)

Tønderpublikummet kan glæde sig til dette nye navn på den danske musikscene, som leverer stemningsmættet og original musik.

Kunstudstilling: Malende musikere

Kunstnerkollektivet ”Malende Musikere” består af: Thomas Agergaard, Franz Beckerlee, Erik Clausen, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Lars Trier og Troels Trier.

Laura Mo (DK)

En original dansk sangerinde og sangskriver med vild energi på scenen, eftertænksomhed i teksterne og adskillige prisnomineringer i bagagen.

Leyla McCalla (USA)

Musikken snor sig elegant og med stilsikker respekt rundt om folkemusikken og traditionerne fra Louisiana og Haiti med afstikkere til klassiske genrer.

Lion Bear Fox (CAN)

Fra Vancouver i Canada kommer denne storm af en trio, der blæser hen over Canadas musikscener lige nu. De tre musikere tilbyder en særdeles kvalificeret blanding af folk, rock og pop.

Loudon Wainwright III (USA)

Selv om han er fyldt 70 år, har den amerikanske sangskriver Loudon Wainwright III bestemt ikke skruet ned for tempoet. Han turnerer, skriver sange og udgiver album på livet løs.

Lucinda Williams (USA)

Lucinda Williams kommer til Tønder, og det bliver den eneste koncert, det amerikanske topnavn giver i Danmark i sommeren 2017.

Marc Cohn (USA)

I 1991 bragede Marc Cohn igennem med hittet ”Walking In Memphis”. Sangen var med på hans debutalbum ”Marc Cohn” og bragte sangskriveren og sangeren op i toppen af den amerikanske musikverden.

Mick Flannery (IRL)

Han var på Tønder Festival i 2016, Mick Flannery fra Irland. En sangskriver og sanger med meget på hjerte og med en stemme med sjælden smerte og intensitet.

Muireann Nic Amhlaoibh med Seamus Begley og Donogh Hennessy (IRL)

Efter mange år som sangerinde i Danú har Muireann Nic Amhlaoibh sagt farvel til gruppen for at få mere tid til sine soloprojekter.

Niels Hausgaard (DK)

Niels Hausgaard er ikke til at komme udenom, og han har om nogen været med til at præge Tønder Festival gennem mange årtier.

Nive Nielsen (GRL)

Den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen har turneret flittigt i Europa og USA og er nu for alvor ved at markere sig i Danmark.

Parker Millsap (USA)

Der er ubetinget star quality over 24-årige Parker Millsap, som med sit tredje album ”The Very Last Day” har slået sit navn fast som et af de mest interessante nye navne på den amerikanske rootsrockscene.

Réalta (IRL)

Fra Belfast i Nordirland kommer dette nye bud på traditionel irsk musik. Kvintetten Réalta trakterer uilleann pipes, fløjte, guitar, piano, bas, bouzouki og bodhrán samt naturligvis vokal på fineste vis.

Red Hot Chilli Pipers (SCO)

De kalder det selv for ”bagrock”- en heftig blanding af skotske bagpipes og velkendte hits fra rocken og poppen. Red Hot Chilli Pipers fra Skotland leverer show for alle pengene.

ROD (DK)

ROD handler om rødder og er en musik-ungdomsbevægelse med stor betydning for folkemusikkens udvikling i Danmark.

Romengo (HU)

Ungarsk roma-musik i verdensklasse. Romengo er et af Ungarns bedste bands inden for genren, og gruppens fem medlemmer mestrer den traditionelle olah-gypsy folkemusik til fulde.

Sam Kelly & The Lost Boys (ENG)

Sam Kelly har en stemme, der kan fange publikum i et jerngreb, hvad enten han synger sine egne sange eller fortolker velkendte irske folkesange.

Sam Outlaw (USA)

Publikum i Tønder er allerede blevet præsenteret for nogle af tidens toneangivende countrysangere som Sturgill Simpson og Margo Price. Sam Outlaw er på vej til at nå samme højder med stærke og ærlige sange.

Sarah Jarosz (USA)

Som nybagt dobbelt Grammy-vinder for albummet ”Undercurrent” er der ingen tvivl om, at Sarah Jarosz er et af de allerstørste navne på den amerikanske folk-scene lige nu.

Shovels & Rope (USA)

Shovels & Rope formår med ganske få midler formår at skabe en stor lyd, der spænder fra punket blues over traditionsbevidst folk til smukke afdæmpede ballader.

Signe Svendsen (DK)

Den danske sangerinde og sangskriver har fuld fart på dels med sin solokarriere og dels som musikalsk medspiller på Niels Hausgaards omfattende turneer.

Skandinaviske Rødder (DK, S)

Oplev det musikalske resultat af det 14 dages intense folkemusikkursus “Skandinaviske Rødder” på Jyderup Højskole.

Skolekoncert

Skolekoncerten fredag formiddag på Open Air scenen byder på folkBALTICA Ensemble, Beoga og Jacob Dinesen.

Socks In The Frying Pan (IRL)

Den traditionelle irske musik har med denne unge trio fra County Clare på en irske vestkyst fået nye internationale ambassadører.

Spirit Family Reunion (USA)

I 2016 havde publikum fornøjelsen af Spirit Family Reunion på Tønder Festival. Bandet fra Brooklyn er tilbage i år, og der er god grund til at glæde sig til gensynet.

Talisk (SCO)

Publikum i Tønder blev overbevist, da den fremadstormende trio Talisk gav koncerter på festivalen i 2016.

Tami Neilson (CAN/NZ)

Der er power i stemmen og countrystemning af den gamle skole hos Tami Neilson.

The Dustbowl Revival (USA)

The Dustbowl Revival er bluegrass, swing, hot jazz, blues, soul og New Orleans-funk i en opdateret udgave. Aktuelle med nyt album.

The Savage Rose (DK)

Et af de stærkeste og mest sejlivede navne på den danske scene. Annisette Koppel er i front hos Savage Rose, der kan fejre 50 års jubilæum i 2017.

The Small Glories (CAN)

Cara Luft, banjo og vokal, og JD Edwards, guitar og vokal, kommer fra Winnipeg på den canadiske prærie, og hver for sig har de længe været funklende stjerner på den canadiske folkroots-scene.

Trad.Attack! (EST)

Trad.Attack! er det største estiske folk-band, og med flere Estonian Music Awards på kaminhylden har de opnået stjernestatus i hjemlandet.

Ulaid (IRL)

Tilsammen skaber de tre prominente musikere magi. De nyskrevne melodier glider naturligt sammen med det traditionelle materiale – alt sammen udført med en blændende præcision.

William Prince (CAN)

Med sin bløde barytonstemme har William Prince taget hjemlandet Canada med storm. I april 2017 fik han prisen ”Contemporary Roots Album of the Year” ved de canadiske Juno Awards.

Women’s Circle feat: Tami Neilson (CAN/NZ), Kaia Kater (CAN), Danni Nicholls (UK), Dorthe Gerlach, Laura Mo (DK)

Women’s Circle er en eftermiddag med kvindelige sangskrivere fra nær og fjern. Et spændende og unikt møde mellem kunstnere fra Canada, England, New Zealand og Danmark.

Yola Carter (ENG)

Yola Carter har været med helt i toppen som sangerinde og har samarbejdet med store navne som Massive Attack og Katy Perry. Nu er hun stærkt på vej frem som soloartist med americana-musikken i centrum.

Young Seminole Hunters og King James & The Special Men (USA)

I år får King James og band følgeskab af Young Seminole Hunters – vaskeægte Mardi Gras Indians i imponerende og farverigt udstyr.

Facebook

Twitter