Kunstnere 2017

//Kunstnere 2017
­

A.J. Croce (USA)

Et gensyn med den amerikanske sanger og sangskriver A. J. Croce, der besøgte Tønder i 2016.
Musikken har rødder i den store amerikanske tradition med blues og jazz inden for rækkevidde.

Afenginn (DK) & GLAS (DK, NO, FO, FI)

Afenginn er et af de mest originale orkestre på den danske scene. På Tønder Festival 2017 optræder de sammen med det nordiske vokalensemble GLAS, som er inspireret af bulgarsk sang- og kortradition.

Allan Olsen (DK)

Allan Olsens kendetegn som sangskriver og optrædende er lysten til konstant at udfordre sin metier. Både i genrevalg og live.

Altan (IRL)

Altan har flere gange gæstet Tønder Festival, og det bliver til endnu et glædeligt gensyn, når gruppen i 2017 kan fejre 30 års jubilæum.

Dallahan (SCO/IRL)

Et relativt nyt navn med fuld fart fremad på den internationale scene. Dallahan hører hjemme i Skotland, men de musikalske rødder er den irske folkemusik.

Daniel Norgren (S)

Den 33-årige svenske musiker kan fylde spillestederne rundt om i Europa med sine både pågående og inderlige sange og henter inspiration fra folk, blues og amerikansk singer songwriter-tradition.

Danni Nicholls (ENG)

Den britiske sangerinde og sangskriver Danni Nicholls har country, folk og amerikansk rootsmusik i blodet.

Dorthe Gerlach (DK)

Dorthe Gerlach er kendt fra duoen Hush, men har siden 2014 fokuseret på sin solokarriere. I 2015 udgav Dorthe Gerlach soloalbummet ”Natlys” med 11 sange på dansk.

Foy Vance (UK)

Verden har opdaget den nordirske sangskriver Foy Vance, der med sit seneste album ”The Wild Swan” har slået sit gennembrud fast.

Grant-Lee Phillips (USA)

53-årige Grant-Lee Phillips tilhører toppen af amerikansk indie-folkrock og har været i gang med solokarrieren siden år 2000. Inden da var han frontfigur i bandet Grant Lee Buffalo.

Homesick Hank (DK)

Det danske band Homesick Hank blev dannet i 2002 og bevægede sig naturligt i det, der dengang gik under navnet alternativ country og folk.

Hush (DK)

Danske Hush har holdt en længere pause, men er nu tilbage. Og det bliver Tønder Festival, der kan byde det fine countryrockede band velkommen tilbage på livescenen.

Ìmar (SCO, IRL)

Fra Glasgow kommer denne nye kvintet med medlemmer fra blandt andre Mànran, Rura og Talisk.

Kaia Kater (CAN)

Inspirationen hos Kaia Kater kommer dels fra den canadiske folkemusik og dels fra traditionsmusikken fra Appalacherne i USA.

Kentaur (DK)

Tønderpublikummet kan glæde sig til dette nye navn på den danske musikscene, som leverer stemningsmættet og original musik.

Laura Mo (DK)

En original dansk sangerinde og sangskriver med vild energi på scenen, eftertænksomhed i teksterne og adskillige prisnomineringer i bagagen.

Loudon Wainwright III (USA)

Selv om han lige er fyldt 70 år, har den amerikanske sangskriver Loudon Wainwright III bestemt ikke skruet ned for tempoet. Han turnerer, skriver sange og udgiver album på livet løs.

Lucinda Williams (USA)

Lucinda Williams kommer til Tønder, og det bliver den eneste koncert, det amerikanske topnavn giver i Danmark i sommeren 2017.

Marc Cohn (USA)

I 1991 bragede Marc Cohn igennem med hittet ”Walking In Memphis”. Sangen var med på hans debutalbum ”Marc Cohn” og bragte sangskriveren og sangeren op i toppen af den amerikanske musikverden.

Nive Nielsen (GRL)

Den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen har turneret flittigt i Europa og USA og er nu for alvor ved at markere sig i Danmark.

Réalta (IRL)

Fra Belfast i Nordirland kommer dette nye bud på traditionel irsk musik. Kvintetten Réalta trakterer uilleann pipes, fløjte, guitar, piano, bas, bouzouki og bodhrán samt naturligvis vokal på fineste vis.

Romengo (HU)

Ungarsk roma-musik i verdensklasse. Romengo er et af Ungarns bedste bands inden for genren, og gruppens fem medlemmer mestrer den traditionelle olah-gypsy folkemusik til fulde.

Sara Watkins (USA)

Violinist, sanger, sangskriver og guitarist med bluegrass og folk som basis. 35-årige Sara Watkins er topkvalitet og et navn, der bliver lagt særdeles meget mærke til.

Shovels & Rope (USA)

Shovels & Rope formår med ganske få midler formår at skabe en stor lyd, der spænder fra punket blues over traditionsbevidst folk til smukke afdæmpede ballader.

Talisk (SCO)

Publikum i Tønder blev overbevist, da den fremadstormende trio Talisk gav koncerter på festivalen i 2016.

Tami Neilson (CAN/NZ)

Der er power i stemmen og countrystemning af den gamle skole hos Tami Neilson.

The Savage Rose (DK)

Et af de stærkeste og mest sejlivede navne på den danske scene. Annisette Koppel er i front hos Savage Rose, der kan fejre 50 års jubilæum i 2017.

Women’s Circle (UK, CAN, USA, DK)

Women’s Circle er en eftermiddag med kvindelige sangskrivere fra nær og fjern. Et spændende og unikt møde mellem kunstnere fra Canada, USA, England og Danmark.

Facebook

Twitter