Nomineringer klar til DMA Folk 2016

Home/Nyheder/Nomineringer klar til DMA Folk 2016

Nomineringer klar til DMA Folk 2016

Juryen har udvalgt udgivelser og kunstnere, som har præget dansk folkemusik det seneste år. Alle nomineringer er nu på plads til Danish Music Awards Folk 2016, der finder sted i Tønder Kulturhus 26. november.

Danish Music Awards Folk er tilbage i Tønder, og alt er ved at være klar til prisfesten. Juryen bag DMA Folk har udvalgt fem kandidater i otte kategorier. De nominerede er udvalgt ud fra flere end hundrede indstillinger. Et bredt felt, der strækker sig fra traditionelle fortolkninger til helt nye sange og kompositioner med afsæt i både middelaldermusik og vores egen tid.

Årets Udgivelse, Komponist og Sangskriver
De tre statuetter til Årets Udgivelse, Komponist og Sangskriver tildeles på grundlag af album, der er udsendt i perioden 1. juli 2015 til og med 30. juni 2016. Blandt de nominerede er “Månen Ligger På Gulvet” fra Illeborg & Nussbaum, hvor Channe Nussbaum også er nomineret som Årets Komponist. Det samme gælder for “Opus” fra Afenginn, hvor Kim Nyberg er nomineret som Årets Komponist. Signe Svendsen er med sit seneste album “Rift” nomineret som Årets Udgivelse og Årets Sangskriver.

Der er naturligvis mange kendte kunstnere på listen. Men også helt nye navne, heriblandt den helt nye og anmelderroste trio “Fru Skagerrak” i selskab med blandt andre Mirja Klippel, Ida Wenøe, Siri Iversen og duoen Elof & Wamberg.

Årets Musiker, Sanger og Traditionsprisen
De tre statuetter til Årets Musiker, Sanger og Traditionsprisen bygger på live-aktivitet. De nominerede musikere er: Kristian Bugge, Tobias Elof, Morten Alfred Høirup, Sonnich Lydom og Perry Stenbäck. De nominerede sangere er: Jeppe Brixvold, Solsort (alias Betina Følleslev), Mia Guldhammer, Michael Hamilton og Søren Krogh. Traditionsprisen går til en af grupperne “Det Yderste Hav”, “Kromann & Lydom”, “J Tex & The Volunteers” eller “Lydom, Bugge og Høirup”. Dermed sættes fokus på nogle af de mest aktive gæster på folkemusikscenerne i Danmark, men mange af dem har også satset på udenlandske festivaler og turnevirksomhed.

Nye talenter
I kategorien Årets Nye Talent finder vi den nye generation, som af gode grunde ikke vil være kendt i brede kredse. Her bliver prismodtageren valgt ved en særlig koncert, hvor fem nominerede optræder: Mirja Klippel samt grupperne Dear Gaia, Hvalfugl og Wolski og et nyt storband med 12 medlemmer: Mynsterland. Koncerten med de fem talentnavne foregår i Odense Studenterhus fredag den 18.november kl. 20 i samarbejde med Folk Club Fyn. Der er offentlig adgang og publikum er sammen med en særlig fagjury med til at stemme om vinderen.

Årets Spillested
En særlig jury bestående af musikere udpeger Årets Folk Spillested. Her står valget mellem spillesteder i Ballerup, Hurup Thy, Hørve, Svendborg og Vordingborg.

Se alle nomineringerne med beskrivelse af priskategorier og kriterier på www.folkdanmark.dk

Tingluti-pris
Ved prisfesten i Tønder uddeles også den årlige Tingluti-pris som anerkendelse af en særlig indsats for at udbrede og udvikle folkemusikken i Danmark. Modtageren udpeges af Tinglutifondens bestyrelse, ingen kan søge om prisen, for den bygger i modsætning til DMA-priserne ikke på indstillinger og nomineringer.

DMA Folk afholdes i Tønder Kulturhus lørdag 26. november fra kl. 20. Dørene åbnes kl. 19.

Ved prisfesten optræder Signe Svendsen, Mallebrok, Jacob Dinesen samt Kloster.
Til aftenens efterfest optræder Fionia Stringband.
Aftenens konferencier er Huxi Bach.
Billetter købes via www.billetten.dk

Danish Music Awards Folk 2016 arrangeres af foreningen Folk Danmark i samarbejde med Tønder Kommune og Tønder Festival. Arrangementet er støttet af Dansk Rock Samråd (ROSA), Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Dansk Artist Forbund (DAF), Dansk Musiker Forbund (DMF) og Folk Club Fyn.

Facebook

Twitter