40 år med Tønder Festival

Home/Nyheder/40 år med Tønder Festival

40 år med Tønder Festival

Tønder Festivalen er i sin helt egen liga og har nu i mere end 40 år været folkemusikkens store internationale festival i Danmark.

Som mange andre musikfestivaler blev festivalen i Tønder skabt af en flok entusiastiske unge mennesker med lyst til at dele deres musikinteressen med andre. Det hele begyndte i sommeren 1974 med to mindre folkemusikarrangementer, og året efter gik startskuddet til den egentlige Tønder Festival. Tønder husede på det tidspunkt Nordens ældste lærerseminarium, hvis elever var meget aktive i byens kulturliv.

Festivalen voksede sig stor og opnåede de følgende årtier en position som en af de mest respekterede folk- og rootsfestivaler i Europa. I 2014 kunne Tønder Festivalen fejrer sin 40 års fødselsdag. Positionen som en af de vigtigste folk- og rootsfestivaler er stærkere end nogensinde.

Tønder Festivalen er stedet at opleve de nye tendenser. Det er også stedet, hvor den autentiske folkemusik lever i bedste velgående. Og sidst men ikke mindst har Tønder Festival en helt særligt atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor ”hand made music” er i centrum. Dét har altid været Tønder Festivalens kendetegn, og netop festivalens egenart og sjæl er årsagen til, at både veteraner og nye gæster strømmer til Tønder hvert år den sidste weekend i august.

Vi ses til august i 2015!

(Foto: Jens Th, 2014)