Oplev det nye 25 m høje Marsk Tower i Skærbæk og nyd den enestående udsigt over marsken. Tårnet er tegnet af BIG ved arkitekt Bjarke Ingels. Fra Skærbæk kører vi til Rømø, hvor vi sejler med færgen til den tyske Vadehavsø Sild. Her stiger vi om bord på en ombygget fiskekutter, som sejler os ud til sælbankerne i Vadehavet. Chancen for at opleve Vadehavets største rovdyr, sælen, tæt på er rigtig gode. Undervejs fisker vi med minitrawl med mulighed for nærstudier af krabber og småfisk og “smagsprøver” på levende hesterejer og østers. Der er ca. 1 times ophold på Sild, hvor der vil være mulighed for at købe frokost hos. f.eks. Gosch,Tysklands kendteste fiskerestaurant.

Program:
09.15   Afgang med bus fra Tønder
10.00   Besøg i Marsk Tower
11.30   Busafgang til Rømø
12.30   Afgang med færgen til Sild
13.20   Ankomst Sild, ca. 1 times ophold
14.15   Afgang SælSafari med “Rosa Paluka”
16.00   Landgang
16.25   Afgang med færgen til Rømø
17.20   Ankomst Rømø, busafgang 
18.15   Ankomst Tønder

Husk pas og praktisk, varmt tøj efter vejret. Selve sælturen foregår i åben trækutter. Medbring gerne en kikkert.

En del af Tønder Festival 4+

NB! Denne tur udbydes af Sort Safari og kan købes fra maj til oktober – KØB BILLET HER.

Kom med på en underholdende tur til Løgumkloster, hvor der er munke, middelalder og mjød på programmet! En lignende tur fandt sted for 850 år siden, hvor 12 munke og en abbed drog sydpå for at danne et kloster. Da de mødte øvrigheden ved Nørre Løgum Kirke, fik de anvist stedet, hvor Løgumkloster ligger i dag.

I Løgumkloster starter aftenen på markedspladsen, hvor vi bliver mødt af de lokale ”munke”, som vil fortælle om byens spændende historie og markedspladsens betydning. Herefter går turen til Løgumkloster Kirke. Løgumkloster Kirke anses for at være blandt de skønneste og betydeligste kirkebygninger fra Danmarks middelalder. Efter rundvisning og fortælling i kirken nydes en middelalder-øl og snacks i gangen ved kirkens kapitalsal, inden bussen igen kører mod Tønder. Inkl. i turen: Bus tur/retur, fortælling ved ”munke”, middelalder-øl og snacks.

Vi besøger lokale kunstnere, kunsthåndværk og smager på marskens råvarer, når 4+ besøger Højer – byen bag diget og byen, der er rig på kunst og kunsthåndværk.

Her finder lokale kunstnere og kunsthåndværkere inspiration i naturen, lyset og de uendelige vider.

Tøndermarskens kunstnere og kunsthåndværkere holder åbent værksted og galleri og fortæller om deres værker, livet som kunstner og deres inspiration.

Undervejs på turen vil der være smagsprøver på lokale specialiteter og fødevarer fra Marsken.

Turen foregår primært til fods rundt i Højers gamle gader, hvor der også er mulighed for at få fortællingen om Højers arkitektoniske kulturarv. Inkl. i turen: Bus tur/retur, byguider, rutekort, besøg hos kunsthåndværkere, smagsprøver.

Oplev den sønderjyske madkultur og verdensarv fra sin mest generøse side! Marskgården Højergård er en nyrestaureret klassisk marskgård. I gårdens køkken hører vi om, tilbereder og spiser flere sønderjyske egnsretter på spændende og velsmagende måder sammen med en professionel og inspirerende mad-guide. Du får også fortællingen om Højergård og det helt særlige grænseområde, som Tøndermarsken er.

PROGRAM:

16:00 Afgang fra Tønder Kunstmuseum mod Højergård med bus.

16:20 Velkommen og introduktion til Tøndermarsken og Højergård med Kaffe og sødt.

17:00 Sønderjysk mad-event med erfaren madguide i køkkenet på Højergård.

18:30 Tilberede og spise.

19:45 Afgang fra Højergård – retur til Tønder Kunstmuseum med bus.

20:00 Tak for denne gang. 

Påklædning: Praktisk tøj – vi har forklæder og nødvendigt udstyr i køkkenet.

Medbring: Dit kamera.

Inkl. i prisen: Bus tur/retur, mad- og egnsguider, instruktion og opskrifter, kaffe/kage ved ankomst, mad-event og middag med madguide i køkkenet på Højergård (drikkevarer kan tilkøbes).

Vi gentager succesen fra de øvrige år med 4+. Kom igen i år med på en sjov, informativ og underholdende konkurrence-oplevelse, når vi drager på Hammerslagstur til spændende byer i Tønder Kommune.

I hver by vil der være en kort præsentation af lokalområdet, hvorefter vi skal se et hus, der enten er til salg eller har været til salg. Når vi kommer tilbage til bussen, går der Hammerslag i den! Der skal gættes på husets pris.

Den person eller det hold, der gætter den mindste difference på alle huse tilsammen, er dagens vinder af konkurrencen. Der er præmier til første-, anden- og tredjepladsen.

Obs. Et hold består af max. to personer. Inklusiv i prisen er bus tur/retur, en frokost + et glas vin samt kaffe og kage.

The Green Fields of France/ Første Verdenskrig i musikken: Mange kunstnere har gennem tiderne optrådt på Tønder Festival med sange om Første Verdenskrig. I den engelsktalende verden er der nemlig en levende tradition for at skrive sange om Første Verdenskrig. Endnu i dag, mere end 100 år efter krigen, bliver der i England, Skotland, Irland, Canada, Australien og New Zealand skrevet sange om “The Great War” 1914-1918.

Men hvad får moderne sangskrivere til at skrive sange om Passchendaele, Somme og Gallipoli? Og hvorfor er det navnlig i den engelsktalende del af verden, at denne tradition lever?

I foredraget vil René Rasmussen med udgangspunkt i sangene fortælle om krigen, de mytologiske slag, musiktraditionen og den identitetsskabende betydning, som Første Verdenskrig fik for navnlig de tidligere britiske kolonier.

Foredragsholder René Rasmussen er museumsinspektør ved Museum Sønderjylland.

En tradition er opstået, så 4+ Pub Quiz gentages selvfølgelig i 2022! 

Kom med for at tage revanche, for at forsvare dit holds titel eller som ny deltager til en hyggelig aften, hvor du for alvor får testet, om din paratviden er noget, du kan gå rundt og prale med.

Quizzen består af tre runder á 20 spørgsmål. Én runde med spørgsmål om Tønder Festival gennem tiden, én runde om Tønder og omegn og sidst med ikke mindst én runde med spørgsmål i almen viden. Pub Quizzen afholdes i Hagge’s Musik Pub’s hyggelige gårdhave.

Den verdenskendte møbeldesigner Hans J. Wegner er født og opvokset i Tønder. På denne 4+ tur følger vi i hans fodspor rundt i byen.

Turen starter i Vandtårnet, hvor hans stolegave til byen er udstillet. Her vil der være fortælling om Hans J. Wegners liv og værk ved en guide fra Tønder Kunstmuseum. Afslutningsvis nyder vi udsigten fra vandtårnet m. en kop kaffe/the samt en småkage.

Herefter begiver vi os på en byvandring ud i Tønders hyggelige, smukke gamle gader, hvor guide Alice Dam vil berette om de spor, der findes efter Wegners opvækst samt værker i Tønder by.

Ca. kl. 12.00 indtager vi en lækker frokost på den smukke Klostercafé, som ligger midt på torvet i Tønder, inden vi igen bevæger os ud på en lille vandring, inden turen slutter kl. 14.00 v. Møbelhuset 2, hvor vi skal se deres samling af gamle, oprindelige Wegnermøbler. Inkl. i prisen: Indgangsbillet til stolesamlingen i Vandtårnet, kaffe, guider, frokost på Klostercaféen, Møbelhuset stolesamling.

FABLE Whisky smagning.

Fable Whisky er en uafhængig “single cask whisky bottler”, hvis identitet er bygget op omkring kunsten af storytelling, animation og illustrering. Fable vækker legendariske myter til livs via deres storytelling, som matcher profilen af deres nøje udvalgte single malt whiskies.

Som navnet antyder, er Fable-brandet bygget op omkring kunsten af historiefortælling.

Det hele startede med idéen om at bringe liv og kendskab til gamle folkefortællinger fra Skotland. Fable’s første udvalgte fabelhistorie omhandler legenden om ‘The Ghost Piper of Clanyard Bay’, hvilket er en historie, der stammer fra Skotlands sydvestkyst. Deres vision var at skabe en unik verden af ​​mystik og fantasi, der tager forbrugerne med på en rejse af spænding og opdagelse.

”Udvalgte destillerier, udvalgte fade, distinkt smag, entydigt udseende og forfriskende kreativitet.”

Serien, vi skal smage, består af følgende:

CHAPTER 1 – CLANYARD CAOL ILA 

CHAPTER 2 – FOLK LINKWOOD

CHAPTER 3 – MOON DAILUAINE

CHAPTER 4 – BAY BENRINNES

CHAPTER 5 – HOUND MANNOCHMORE

CHAPTER 6 – en nytappet overraskelse

Fælles for dem alle er:

Single Cask, Cask Strength, No Color

Aftens foredragsholder er Tommy Oddmar Seilen fra firmaet Sprit & Co, som vil tage jer med til Skotland, fablen om ‘The Ghost Piper of Clanyard Bay’ og gennemgår de øvrige smagninger med jer.

Kom med til en spændende aften i det lokale Marskdestilleri, hvor aftenen byder på gullashsuppe, gin- og romsmagning.

Marskdestilleriet lidt udenfor Tønder er et nystartet mikrodestilleri med hang til brug af lokale råvarer. Her produceres egen gin og rom med fokus på den gode smag og det lokale.

Vi får denne aften en fremvisning af destilleriet og hører om stedets spændende egnshistorie. Sammen spiser vi gullashsuppe i Brinksgaards hyggelige træhytte, inden der er smagning af 3 egenfremstillede rom og gin. Inkl. i prisen: Bus tur/retur, gullashsuppe, 3 smagninger, fortællingen om Marskdestilleriet.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram