Spring til indhold
21/08-24/08

Tønder
Festival
Podcast

Lyt med når
Claus Vittus og
Jean-Claude lægger stemme til et stykke folkemusik
historie

Lyt til podcasten fra d. 1. august 2024 på din favorit-streamingtjeneste.

Tønder Festival giver i anledning af 50 års jubilæet en gave til alle der er interesseret i musikhistorie og folk og rootsmusik.

Podcasten Weekend with Pete er et reportageportræt af den amerikanske folkemusiker, miljøforkæmper og menneskerettighedsaktivist Pete Seeger. Podcasten på fem afsnit er baseret på hidtil uudgivne optagelser.

Den schweiziske radiojournalist Jean-Claude Kuner tog i 1999 til Beacon i USA for at lave et interview med Pete Seeger. Det blev til en hel weekend, hvor den næsten 80-årige Pete Seeger både sang og spillede guitar, banjo og fløjte og fortalte i timevis. Alt blev optaget på bånd, også da han tog Jean-Claude med rundt til et miljøprojekt og en af Pete Seegers på det tidspunkt få koncerter.

Pete Seeger giver sine egne akustiske udgaver af både Turn, Turn, Turn, We Shall Overcome og mange flere.

Disse bånd var gemte i 25 år indtil Tønder Festivals konferencier, radiojournalist Claus Vittus mødte Jean-Claude . Claus Vittus var på udkig efter en spektakulær gave til alle der er, har eller vil være involveret i Tønder Festivals 50 års jubilæum på. Han har tidligere lavet podcasts for Tønder Festival.

Da Pete Seeger rent faktisk spillede på Tønder Festival i 1990 fandt de to prisbelønnede radiojournalister hurtigt ud af, at de mange timers båndoptagelser skulle blive til en podcast i fem afsnit. Podcasten ”Weekend with Pete” er på engelsk og vil gratis blive distribueret til alle interesserede via kendte podcastplatforme.

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: