Fortællinger i tekst og træ

Home/Nyheder/Fortællinger i tekst og træ

Fortællinger i tekst og træ

Forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt skaber de kommende år portrætter af kunstnere og gæster på Tønder Festival. Publikum kan opleve de første værker på årets festival.

Af Martin Blom Hansen

Der venter publikum en ny oplevelse både på årets festival og de følgende år. De to kunstnere Sanne Flyvbjerg, forfatter, og Søren Assenholt, billedkunstner, vil skabe en ny fortælling om festivalen. Det bliver i form af blandt andet portrætter af kunstnere og publikummer.

Portrætterne består af både relieffer, figurer og tekster. Alle portrætter er baseret på personlige møder og samtaler.

”Vi har opdaget, at tekst og træ kan spille op ad hinanden. Sørens portrætter i træ er den ydre fremtoning med masser af personlig sjæl, hvor jeg i teksten interesserer mig for de rum, vi som mennesker tager med os, og som vi ikke umiddelbart kan se. I Tønder mødes mange forskellige mennesker om kærligheden til musikken. Tønder Festival er også en samling af alle de steder, vi hver især har med os,” siger Sanne Flyvbjerg.

Søren Assenholt, der er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, har i mange år arbejdet med træ som materiale, og fortæller om projektet i Tønder: ”Musikken på Tønder Festival ligger tæt på den musik, vi selv godt kan lide. Samtidig rummer festivalen det nordiske – noget, vi også arbejder meget med.”

”Vi startede sidste år, som var vores første år på Tønder Festival, med at portrættere både grupper og enkeltpersoner. Det samme gør vi i år. Det vil sige reliefportrætter sammen med Sannes tekster,” siger Søren Assenholt.

De første værker udstilles i år og kan ses både på festivalpladsen og på Tønder Kunstmuseum (Pumpehuset). Hvert år samler kunstnerne materiale til næste års udstilling, og hele projektet vil kulminere med en stor udstilling i anledning af festivalens 50 års jubilæum i 2024.

Kunstnerne har arbejdet sammen i 9 år med diverse udstillinger og udgivelser. De blander deres interesse for erindring og gamle fortællinger med moderne greb. Og så brænder de for at forene litteratur, billedkunst og musik.