26-årige Katie Pruitt rammer tidsånden og er en rising star med base i Nashville. Hun er vokset op i Atlanta, Georgia i en katolsk familie og begyndte karrieren som sanger og sangskriver, da hun gik på college.

Hun udgav en EP i 2018, som fik magasinet Rolling Stone til at sætte hende på listen med årets “10 nye country-kunstnere, du bør kende.” I februar 2020 udkom debutalbummet “Expectations”. Katie Pruitt siger om albummet, at “det i høj grad handler om at være ligeglad med, hvad andre forventer af dig, og om at være fri og bare være dig selv.” Som 20-årig sprang Katie Pruitt ud som lesbisk, og flere af hendes sange handler om frustrationer og skam i opvæksten i et konservativt kristent miljø i Sydstaterne.

På albummet “Expectations” blander Katie Pruitt country, folk og indierock, og mange af sangene veksler dynamisk mellem det lavmælte og inderlige til det storladne og rockede med smæk i produktionen. Solo – og eneste danske festivalkoncert i 2021.

Ian Noe er et varmt navn på den amerikanske country- og folkscene. Han mestrer den klassiske americana-kunst at skrive nærværende sange om small town sadness. Sange, der omtrent i novelleform og med skarpe iagttagelser og detaljer dykker ned under overfladen i den lille by.

Ian Noe (født 1990) er fra Beattyville i Kentucky – en stat, som også har fostret aktuelle navne som Tyler Childers og Sturgill Simpson. I 2017 udgav Ian Noe EP’en “Off This Mountaintop” og turnerede efterfølgende med canadiske Colter Wall. I starten af 2019 udkom hans debutalbum “Between the Country”, som er produceret af Nashvilles topproducer Dave Cobb. Sangen “Letter To Madeleine” blev nomineret til International Song of The Year af UK Americana Awards 2020, og nyhedsmediet Nashville Scene har placeret Ian Noe blandt de bedste New Acts 2019.

En anmelder skrev, at hvis man kan lide Tyler Childers og Colter Wall, bør man også tjekke Ian Noe ud. Eller for den sags skyld afdøde John Prine, som var en af Ian Noes helt store inspirationskilder. Ian Noe optrådte i Tønder i 2019. Solo – og eneste danske festivalkoncert i 2021.

Da søskendeparret Sara og Sean Watkins sammen med mandolinspiller Chris Thile dannede Nickel Creek, var det starten på en lang karriere i en af de mest succesfulde amerikanske folk-konstellationer.

I 2007 stoppede Nickel Creek, og Sean og Sara tog hul på nye projekter. Udover at forfølge deres solokarrierer dannede Sean duoen Fiction Family med guitaristen Jon Foreman, og Sara spillede violin for blandt andre The Decemberists og John Mayer. I 2018 fandt hun sammen med Aoife O’Donovan (fra Crooked Still) og Sarah Jarosz i trioen I’m With Her. De to søskende mødtes fra tid til anden på Los Angeles-klubben Largo, hvor de optrådte som Watkins Family Hour, og hvor de inviterede musikalske venner på scenen.

I 2015 udkom så “Watkins Family Hour” som bestod af en række fortolkninger af andres sange, som Dylans “Going, Going, Gone” og Grateful Deads “Brokedown Palace”. I foråret 2020 udkom “Brother Sister”, hvor Sara og Sean selv har skrevet alt materiale. Eneste danske festivalkoncert i 2021.

Den britiske sangerinde og sangskriver Danni Nicholls, som besøgte Tønder i 2017, har country, folk og amerikansk rootsmusik i blodet. Hun kommer fra Bedford i England og blev som barn forelsket i amerikansk folk, country og rock’n’roll via sin bedstemors pladesamling. Da hun var 16 år, arvede hun en guitar fra sin onkel, og det satte gang i musikken og sangskrivningen.

Hun udgav sin første EP i 2009, og i dag har 35-årige Danni Nicholls opnået en position som et topnavn på den britiske musikscene. Debutalbummet “A Little Redemption”, der udkom i 2013, er indspillet i Nashville med countryhovedstadens bedste musikere og med den særdeles velanskrevne Chris Donohue som producer.

Siden er Nashville nærmest blevet Danni Nicholls andet hjem, hvor hun har indspillet yderligere to album. Det seneste er “The Melted Morning” fra 2019. Anerkendelsen er tikket ind, og Danni Nicholls har været nomineret tre gange til en UK Americana Award nemlig Album of The Year 2017, Artist of The Year 2018 og Song of The Year 2020. Solo – og eneste danske festivalkoncert i 2021.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram