Den store amerikanske sangskriver John Prine (1946-2020) måtte på grund af sygdom aflyse sin planlagte koncert på Tønder Festival i 2019. I stedet satte en festivalen en hyldestkoncert på plakaten, og det blev til en minderig og varm koncertoplevelse med blandt andre Caitlin Canty, William Crighton, Dan Sultan, Tide Lines, Hudson Taylor, Luke Winslow-King, Max Gomez, Martin Harley, Ryan McMahon Band, Sam Lewis, Poul Krebs, John Smith, Irish Mythen, Troels Skjærbæk & Reuben Alexander. Koncerten blev optaget, og det er denne film, der bliver vist i Schweizerhalle tirsdag 25. august i forbindelse med foredrag om John Prine med Andrew Hartvig Cranfield, leder af biblioteker & kulturinstitutioner i Tønder Kommune.

Onsdag 25. august kl. 19:00
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Film: John Prine hyldestkoncert fra Tønder Festival 2019
Foredrag: Andrew Hartvig Cranfield

Adgang en time før start.
Køb billet her

Gensyn med den amerikanske sangskriver Mary Gauthier, der evner at skabe nærvær og intens formidling med sine lavmælte episke sange og fortællinger. Mary Gauthiers forkærlighed for sad songs er velkendt, og hun har udtalt, at ”there’s no such thing as going too deep.” Poesien er stærk og uden forbehold, og Mary Gauthiers personlige historie skinner igennem i hendes sangskriverkunst. På albummet “Rifles & Rosary Beads” fra 2018 er hun dog ikke eneste afsender. Albummet består af 11 sange om amerikanske veteraner – skrevet sammen med soldaterveteraner og deres familier. Sangene dykker ned i veteranernes personlige historier med krigstraumer, sammenhold, kammeratskab og det svære liv som hjemvendt soldat. “Rifles & Rosary Beads” har været nomineret til mange priser og fik prisen Best Album of the Year ved International Folk Awards 2019. Mary Gauthier er født i 1962 i New Orleans. Hun begyndte tilværelsen på et børnehjem, blev adopteret, stak af hjemmefra som 15-årig. Hun debuterede i 1997 med albummet ”Dixie Kitchen” og har siden skabt sig et navn som en af USA’s stærkeste og mest personlige sangskrivere. Hendes første bog “Saved by a Song” blev udgivet af St Martins Press denne sommer. Med på scenen i Schweizerhalle er violinisten Michele Gazich og sangerinde og guitarist Jaimee Harris.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her.

De skulle have været her i 2020, og nu kan de opleves i Tønder. Da søskendeparret Sara og Sean Watkins sammen med mandolinspiller Chris Thile dannede Nickel Creek, var det starten på en lang karriere i en af de mest succesfulde amerikanske folk-konstellationer. I 2007 stoppede Nickel Creek, og Sean og Sara tog hul på nye projekter. Udover at forfølge deres solokarrierer dannede Sean duoen Fiction Family med guitaristen Jon Foreman, og Sara spillede violin for blandt andre The Decemberists og John Mayer. I 2018 fandt hun sammen med Aoife O’Donovan (fra Crooked Still) og Sarah Jarosz i trioen I’m With Her. De to søskende mødtes fra tid til anden på Los Angeles-klubben Largo, hvor de optrådte som Watkins Family Hour, og hvor de inviterede musikalske venner på scenen. I 2015 udkom så “Watkins Family Hour” som bestod af en række fortolkninger af andres sange, som Dylans “Going, Going, Gone” og Grateful Deads “Brokedown Palace”. I foråret 2020 udkom “Brother Sister”, hvor Sara og Sean selv har skrevet alt materiale.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

De besøgte Tønder Festival i 2012, og der er god grund til at glæde sig til et gensyn med det canadiske band The Deep Dark Woods. Med sangeren og guitaristen Ryan Boldt i front bevæger The Deep Dark Woods sig i originale sange med stor respekt for håndværk, historiefortælling og traditioner. Her er referencer til keltiske folkesange og amerikansk countryblues, plads til både surrealisme og følelsesmættede “murder ballads” og ikke mindst tætsiddende vokalharmonier. The Deep Dark Woods er oprindeligt fra Saskatchewan og holder nu til på østkysten af ​​Canada. Anmeldere har sammenlignet bandet med andre canadiske navne som The Band, Neil Young og Gordon Lightfoot, men også nævnt Nick Cave som reference. The Deep Dark Woods tredje album “The Place I Left Behind” fra 2012 indkasserede to canadiske musikpriser, og et efterfølgende album “Yarrow” fra 2017 blev nomineret ved den canadiske JUNO Awards. Det seneste album er “Changing Faces” fra maj 2021.

Lørdag 28. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

31-årige Dylan LeBlanc har opbygget et solidt ry som kunstner og sangskriver med sin lyse stemme og melodiske tæft i den rockede afdeling af americana-genren. Han kommer fra Shreveport i Louisiana og boede som barn også i Muscle Shoals i Alabama. Han begyndte ret tidligt at spille musik og skrive sange og udgav debutalbummet “Pauper Field” i 2010. Både dette og de efterfølgende album fik gode anmeldelser. Det samme gjaldt hans fjerde album “Renegade” fra 2019 med topnavnet Dave Cobb i producerstolen. Dylan LeBlancs seneste udgivelse er EP’en “Pastimes” (juni 2021), som indeholder seks fortolkninger af andres sange. Det er for eksempel J. J. Cales “Sensitive Kind”, Led Zeppelins “Going to California” og ikke mindst John Hartfords “Gentle On My Mind”, som var et stort hit for Glen Campbell i 1967. “Pastimes” er Dylan LeBlanc’s hyldest til nogle af  sine inspirationskilder og er indspillet samme sted som nogle af hans tidligere udgivelser, nemlig i det berømte Fame Studios i Muscle Shoals. Dylan LeBlanc spiller solo i Tønder.

Søndag 29. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Kira Skov sings Billie Holiday
Dylan LeBlanc

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Calby befinder sig i et sted mellem soul, pop, indierock og americana. Manden bag Calby er sanger, sangskriver og producer Mik Thybo. Han kommer ikke ud af den blå luft, men har mere end15 års erfaring både som sangskriver og producer. Han har tidligere udgivet i sit eget navn og produceret for andre kunstnere. Med Calby skriver Mik Thybo et nyt kapitel. Han debuterede live i 2019, hvor han også udgav singlerne “Burnout” og “The Everyday Bit”. Sidstnævnte var Ugens Uundgåelige på P3 i august 2019, og begge sange har været flittigt spillet på P3 og P4. Musikken er produceret sammen med Magnus Larsson, der har været medlem af bandet Lukas Graham. Der er både dømt opdateret 60’er-soul og tidløshed i Calbys musik, og efter sigende er grundindspilningerne af sangene foretaget på analog 8-spors båndoptager. Ifølge Calby selv har den metode “tilført en dimension af tilstedeværelse, jeg ikke har kunnet finde andre steder.” Debutalbummet “Burnout” er udgivet i maj 2021. Calby optræder med band.

Lørdag 21. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Dorthe Gerlach
Calby

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Folk Spot Danmark har siden 2012 været et fast indslag på Tønder Festival, og selvom der ikke bliver en festival i år, bliver publikum ikke snydt. Otte folk- og rootsbands  – eller solister – spiller showcasekoncert for omkring 40 særligt inviterede internationale branchefolk, journalister, bookere og managers samt det altid veloplagte publikum i Tønder. Udover showcase-koncerterne vil der være møder og netværksevents mellem de optrædende bands og de inviterede danske og internationale musikbranchefolk. Folk Spot Denmark er samarbejde mellem Tønder Festival og SPOT Festival. Målet med Folk Spot Denmark er at øge kendskabet til dansk folk- og rootsmusik i udlandet. Navnene de på seks bands bliver offentliggjort senere.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Fredag 27. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Lørdag 28. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram