Trioen fra Newfoundland i Canada har været med siden 2009 og viderefører stolte traditioner med  sangskrivning, musik og poesi på Newfoundland. The Once har opnået ry som  fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for  deres vokalharmonier. Medlemmerne i gruppen er Geraldine Hollett, vokal, og de to multi-instrumentalister og sangere Phil Churchill og Andrew Dale. Deres seneste album er “Time Enough” fra 2018, og her er trioen tro mod deres stærke harmonidrevne lyd og udvider også de musikalske grænser.

The Once har været nomineret i hjemlandet til The  East Coast Music Awards samt JUNO Awards og vandt i 2010 to priser ved  Canadian Folk Music Awards. Trioen turnerede i 2014 som support for britiske Passenger på turneer i USA, Canada, Europa og Australien. En  anmelder har beskrevet The Once på denne måde: “Perfekte vokale  harmonier. Tænk på en himmelsk blanding af Alison Krauss, Emmylou Harris  og Gillian Welch med The Chieftains som backing, og lad Daniel Lanois  svømme rundt i musikken.” Eneste danske festivalkoncert i 2022.

Eilen Jewell har mere end godt fat i americana-genren med alternativ country og rootsrock som udgangspunkt. I 2016 var Eilen Jewell og band på plakaten i Tønder, og mange vil uden tvivl huske deres fine koncert på Open Air Scenen. Den amerikanske sangskriver og sangerinde Eilen Jewell (født 1979) har slået sit navn eftertrykkeligt fast på den internationale scene. Hun kommer fra Idaho og begyndte sin musikalske karriere, da hun gik på college. Efter et ophold i Los Angeles gik turen til Boston, hvor hun blev en del af det meget aktive folkroots-musikmiljø. Det var her, hun i 2006 udgav sit første album. Siden er det blevet til en stribe både studie- og livealbum. Seneste studiealbum er “Gypsy” fra 2019.

En anmelder har betegnet Eilen Jewells vokal som ”et sted mellem Billie Holiday og Neko Case”, og en anden kalder hende ”en reinkarnation af Johnny Cash”. The Los Angeles Daily News skriver om Eilen Jewell: “Nogle gange er hun mørk og dyster som Lucinda Williams, andre gange trodsig og drillede som en tidlig Peggy Lee og altid americana-autentisk som Gillian Welch-traditionen.” I Tønder optræder Eilen Jewell med band, og det er eneste danske festivalkoncert 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram