Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit
Login

Der venter et stykke amerikansk musikhistorie, når bandet Asleep At The Wheel giver koncert på Tønder Festival. Med guitarist, sangskriver og sanger Ray Benson i spidsen er Asleep At The Wheel leveringsdygtige i western swing – en af countrymusikkens sub-genrer, opstået i 20’erne i det sydvestlige USA. Musikken rummer countrymusikkens flavour i et miks med jazzens swing-feeling og rytmiske drive. Western swing var dansemusik med mange up-tempo-numre, og hvor de ofte store orkestre bestod af country- og bluegrassmusikkens instrumentering så som guitar, steelguitar, violin og mandolin samt trommer, bas, saxofon og piano. Disse traditioner har Asleep At The Wheel holdt i live i mere end 50 år. Bandet opstod i 1970 og har siden rejst verden rundt, udgivet flere end 30 album, modtaget 10 Grammy Awards og være nomineret til utallige priser. Gruppen har optrådt og indspillet med navne som Willie Nelson, Brad Paisley, Merle Haggard, The Avett Brothers og Lyle Lovett. På det Grammy-vindende album “Still The King” (2015) hyldede Asleep At The Wheel legenden Bob Wills og hans band The Texas Playboys – 30’ernes største og stilskabende western swing-band. Asleep At The Wheels seneste udgivelse er albummet “Half a Hundred Years” fra 2021. Eneste danske festival i 2024.

Multi-instrumentalist og sangskriver Jake Vaadeland kommer fra Saskatchewan i Canada. 20 år gammel har opnået en imponerende position på den canadiske folkroots-scene. Efter en række album og singler har han modtaget to Saskatchewan Music Awards og ikke mindre end fire Saskatchewan Country Music Awards. Han mestrer guitar og banjo og bekender klart kulør til den traditionelle bluegrass og enkle 50’er-rockabilly. I sangen “Retro Man” fra 2021 siger han det tydeligt: “I am a retro man with a retro plan.” Han er født i den lille by Big River i den nordlige del af Saskatchewan. Skulle man komme til at tænke på Johnny Cash’ hit “Big River”, er slægtskabet mellem Cash og Vaadeland ikke blot en geografisk tilfældighed. Jake Vaadeland fortæller i et canadisk interview, at han som treårig optrådte hjemme i stuen med Cash-klassikeren “I Walk The Line”. Den traditionelle countrymusik er hans inspiration, og det samme er bluegrass-legender som Earl Scruggs og Lester Flatt. Seneste udgivelse er albummet “Everybody But Me”. Jake Vaadeland optræder med sit band The Sturgeon River Boys. Eneste danske festival i 2024.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram