Makkerparret Hans Theessink og Knud Møller er kendt og elsket af et stort publikum i Danmark, hvor de har turneret mange gange. Nu får Tønder Festivals publikum glæde af de to erfarne herrer og deres elegante samt topmusikalske bud på blues og roots. Sanger, sangskriver og guitarist Hans Theessink, der rundede de 70 år i 2018, har optrådt i Tønder utallige gange og er en af de musikere, der har været med siden festivalens unge år i 70’erne. Han har været her i mange sammenhænge, senest i 2017 sammen med den nu afdøde amerikanske sanger Terry Evans. Hollandskfødte Hans Theessink boede i 70’erne i Danmark og har siden 80’erne boet i Wien. Han turnerer flittigt, har udgivet små 30 album og modtaget adskillige priser – blandt andet den østrigske musikpris Amadeus Music Award to gange. Knud Møller (årgang 1958) kender de fleste som den ypperlige guitarist i Johnny Madsen Band og en musiker med stor musikalsk forståelse for blues, country og rootsrock. Han er både guitarist og producer og har blandt andet arbejdet sammen med Ester Brohus og Peter Belli.

Vær klar til en rejse tilbage til lyden af blues, jazz, ragtime og folk i 1920’ernes USA. Jerron “Blind Boy” Paxton (født i 1989) har begejstret både publikum og musikerkolleger med sine overbevisende fortolkninger af den store amerikanske rootsmusik-arv. Han spiller guitar, banjo, piano, violin, accordion på højt niveau og er samtidig en fremragende showman og historiefortæller.

Jerron Paxton kan bringe publikum tilbage til en Fats Waller-koncert eller lyde som “Blind” Lemon Jefferson. I løbet af få år har han placeret sig som en fornem repræsentant for akustisk blues på linje med Taj Mahal og Keb’ Mo’. Tilnavnet Blind Boy har han fået, fordi han som ung mistede synet. I 2012 satte magasinet Living Blues Jerron Paxton på forsiden med ordene: “The Next Generation of The Acoustic Blues”.

Han var også med i dokumentarfilmen “American Epic Sessions” (2017) – en film om lyden af 1920’ernes musikindspilninger og teknologi – med Bernard MacMahon som instruktør og T Bone Burnett og Jack White som medproducere. Jerron Paxton optræder solo, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

43-årige Cedric Burnside er sanger, guitarist, sangskriver og trommeslager og et af de mest efterspurgte yngre navne på den amerikanske bluesscene. Cedric Burnside kombinerer klassisk country- og deltablues med elektrisk storbyblues og rammer ubesværet bluesmusikkens autentiske nerve. Cedric Burnside kommer fra Memphis og er barnebarn af bluesmusikeren R. L. Burnside. Hans far var trommeslageren Calvin Jackson, og Cedric begyndte selv musikerkarrieren som trommeslager. Allerede som 13-årig turnerede han med sin bedstefars band, og han har vundet prisen som Drummer of the Year adskillige gange ved den årlige Memphis Blues Awards. Hans første udgivelse kom i 2006, og siden er det blevet til en række udgivelser både under eget navn og som Cedric Burnside Project. Albummet “Descendants of Hill Country” blev nomineret til en Grammy i 2016 i kategorien Best Blues Album, og albummet “Benton County Relic” (2018) blev også nomineret til en Grammy som Best Traditional Blues Album i 2019. Seneste album er “I Be Trying” fra 2021. Cedric Burnside optræder sammen med trommeslager Reed Watson, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

En bluesman af den bedste slags og en særdeles anerkendt sangskriver. Keb’ Mo’ (født 1951) har et solidt fundament i den klassiske country- og deltablues, men har aldrig været bange for at vandre uden for komfortzonen. Hans variationer over bluesmusikkens kerneværdier er inspireret af mange andre genrer som rock, country, folk og jazz. Keb’ Mo’, hvis borgerlige navn er Kevin Roosevelt Moore, har aktuelt modtaget en Americana Lifetime Achievement Award ved The 2021 Americana Honors & Awards. Det er langtfra første gang, han modtager en pris. Igennem årene er det blevet til fem Grammy-priser og 12 Grammy-nomineringer. I 2020 fik han en Grammy for albummet “Oklahoma” som Best Americana Album, og i 2017 modtog han sammen med Taj Mahal en Grammy i kategorien Best Contemporary Blues Album for deres fælles album “TajMo”. Keb’ Mo’ har gennem årene spillet sammen med navne som Bonnie Raitt, Vince Gill, Jackson Browne og Lyle Lovett, og han har været med på Eric Claptons berømte Crossroads Festival tre gange. Keb’ Mo’ gæstede Amager Bio i juli 2019. Keb’ Mo’ optræder med band, og det er eneste festivalkoncert i Danmark i 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram