Oplev den danske sangerinde Kira Skov fortolke Billie Holiday-klassikere sammen med nogle af landets fineste jazzmusikere. Sangerinden Kira Skov har med både kunstnerisk integritet og nysgerrighed bevæget sig fra rocken over jazzen til en afdæmpet singer-songwriter-genre. Hendes seneste album er Spirit Tree” (maj 2021), hvor blandt andre Bonnie “Prince” Billy og Mark Lanegan medvirker. Kira Skov tager også gerne turen tilbage til både rocken og jazzen. Denne koncert fokuserer på det sidste, nemlig med udgangspunkt i Kira Skovs anmelderroste album “Memories of Days Gone By” fra 2011. Albummet er en hyldest til legenden Billie Holiday, men det er først og fremmest Kira Skovs helt egne fortolkninger af en række Billie Holiday-sange. Gaffa gav albummet fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet: “Numre som eksempelvis “Gloomy Sunday” og “Flower Of The Evening” bliver i Kiras og Dinesens (saxofonisten Jakob Dinesen) fortolkning ganske enkelt optimale.” Med på scenen har Kira Skov Mads Hyhne, trombone, Jakob Dinesen, saxofon, Heine Hansen, piano, og Mikkel Hess, trommer.

Søndag 29. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Kira Skov sings Billie Holiday
Dylan LeBlanc

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

De besøgte Tønder Festival i 2012, og der er god grund til at glæde sig til et gensyn med det canadiske band The Deep Dark Woods. Med sangeren og guitaristen Ryan Boldt i front bevæger The Deep Dark Woods sig i originale sange med stor respekt for håndværk, historiefortælling og traditioner. Her er referencer til keltiske folkesange og amerikansk countryblues, plads til både surrealisme og følelsesmættede “murder ballads” og ikke mindst tætsiddende vokalharmonier. The Deep Dark Woods er oprindeligt fra Saskatchewan og holder nu til på østkysten af ​​Canada. Anmeldere har sammenlignet bandet med andre canadiske navne som The Band, Neil Young og Gordon Lightfoot, men også nævnt Nick Cave som reference. The Deep Dark Woods tredje album “The Place I Left Behind” fra 2012 indkasserede to canadiske musikpriser, og et efterfølgende album “Yarrow” fra 2017 blev nomineret ved den canadiske JUNO Awards. Det seneste album er “Changing Faces” fra maj 2021.

Lørdag 28. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Pascal Danaë, guitarist, sanger og frontmand i trioen Delgres, havde egentlig ikke set det komme. For nogle år siden havde han travlt som sessionmusiker og boede skiftevis i Amsterdam og Paris. Hans band på det tidspunkt, Riviére Noire, havde haft pæn succes, men var blevet opløst. En aften satte han sig med sin Dobro-guitar, spillede nogle strofer deep blues og begyndte at synge. Helt automatisk ramte han det kreolske sprog, som han var vokset op med hjemme i Guadeloupe i Caribien. Ideen om et nyt band blev født, og snart var trioen Delgres skabt. Med sig havde han trommeslageren Baptiste Bondy og sousafonspilleren Rafgee. Delgres er opkaldt efter frihedshelten Louis Delgrès, der satte sig op mod den franske overmagt i Guadeloupe i Napoleonstiden. De musikalske friheder er en del af trioen, der  hurtigt fik gang i sagerne og turnerede livligt. Stilen er blues, roots, New Orleans-beat og latin med Pascal Danaës’ guitar som det bærende element. Delgres’ seneste album er “4:00 AM” (2021). Delgres besøgte Tønder Festival i 2019.

Fredag 27. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot: Bragr
Folk Spot: Himmerland
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram