31-årige Dylan LeBlanc har opbygget et solidt ry som kunstner og sangskriver med sin lyse stemme og melodiske tæft i den rockede afdeling af americana-genren. Han kommer fra Shreveport i Louisiana og boede som barn også i Muscle Shoals i Alabama. Han begyndte ret tidligt at spille musik og skrive sange og udgav debutalbummet “Pauper Field” i 2010. Både dette og de efterfølgende album fik gode anmeldelser. Det samme gjaldt hans fjerde album “Renegade” fra 2019 med topnavnet Dave Cobb i producerstolen. Dylan LeBlancs seneste udgivelse er EP’en “Pastimes” (juni 2021), som indeholder seks fortolkninger af andres sange. Det er for eksempel J. J. Cales “Sensitive Kind”, Led Zeppelins “Going to California” og ikke mindst John Hartfords “Gentle On My Mind”, som var et stort hit for Glen Campbell i 1967. “Pastimes” er Dylan LeBlanc’s hyldest til nogle af  sine inspirationskilder og er indspillet samme sted som nogle af hans tidligere udgivelser, nemlig i det berømte Fame Studios i Muscle Shoals. Dylan LeBlanc spiller solo i Tønder.

Søndag 29. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Kira Skov sings Billie Holiday
Dylan LeBlanc

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

De senere år har sangskriveren og sangerinden Dorthe Gerlach arbejdet både som solist og i duoen Hush. Publikum i Tønder har oplevet Dorthe Gerlach adskillige gange, og nu er hun tilbage sammen med sit band og den helt ny EP “Krigerhjerte” (april 2021) på gaden. I 2015 udgav Dorthe Gerlach soloalbummet ”Natlys” med 11 sange på dansk. Hvor Hush arbejder med engelsksproget country-pop, er Dorthe Gerlachs egne danske sange mere personlige statements. En af sangene på den nye EP er “Montebello” og er dedikeret til hendes søn, som kom til verden i 2020.  Duoen Hush har eksisteret siden 1997, og den anden halvdel er Dorthe Gerlachs mand og musikerkollega Michael Hartmann. Hush fik stor succes med debutalbummet ”A Lifetime” i 2004, har solgt flere end 100.000 album og været nomineret fem gange til Danish Music Awards. Hush’ seneste udgivelse er albummet “Sand” fra 2018. Som solokunstner har Dorthe Gerlach udover sine udgivelser og turneer også gjort sig bemærket i programmet Toppen af Poppen på TV2.

Lørdag 21. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Dorthe Gerlach
Calby

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Den store amerikanske sangskriver John Prine (1946-2020) måtte på grund af sygdom aflyse sin planlagte koncert på Tønder Festival i 2019. I stedet satte en festivalen en hyldestkoncert på plakaten, og det blev til en minderig og varm koncertoplevelse med blandt andre Caitlin Canty, William Crighton, Dan Sultan, Tide Lines, Hudson Taylor, Luke Winslow-King, Max Gomez, Martin Harley, Ryan McMahon Band, Sam Lewis, Poul Krebs, John Smith, Irish Mythen, Troels Skjærbæk & Reuben Alexander. Koncerten blev optaget, og det er denne film, der bliver vist i Schweizerhalle tirsdag 25. august i forbindelse med foredrag om John Prine med Andrew Hartvig Cranfield, leder af biblioteker & kulturinstitutioner i Tønder Kommune.

Onsdag 25. august kl. 19:00
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Film: John Prine hyldestkoncert fra Tønder Festival 2019
Foredrag: Andrew Hartvig Cranfield

Adgang en time før start.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram