Irland har meget at være stolt af, og Sharon Shannon er afgjort et af de navne, der gør den traditionelle irske musik ære. Sharon Shannon, årgang 1968, er kendt som en særdeles glimrende accordion-spiller og violinist. Hun begyndte allerede som barn at optræde, og op gennem 80’erne lærte hun at mestre accordion-instrumentet til fulde. I 1989 kom hun med i gruppen The Waterboys, og i 1991 udgav hun soloalbummet ”Sharon Shannon”. Et album, der endte med at blive det bedst sælgende album med traditionel irsk musik udgivet i Irland. Veteranerne blandt Tønder Festivals publikum kender Sharon Shannon ganske godt. Hun har besøgt festivalen mange gange, og første gang var i 1992. Shannon har arbejdet sammen med et utal af andre kunstnere, blandt andre Adam Clayton (U2), Steve Earle, Jackson Browne, Christy Moore og John Prine. I 2017 udgav Sharon Shannon albummet “Sacred Earth”, som bevæger sig i et crossover-univers med musik fra Afrika, Mellemøsten og Irland. Hendes seneste album  er ”The Reckoning” fra 2020.

Fredag 20. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Fara
Sharon Shannon

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her.

De tre verdensstjerner inden for den instrumentale keltiske musik har både sammen og i andre sammenhænge besøgt Tønder tidligere og er nu tilbage med musikalske lækkerier på topniveau. Sammen og hver for sig har violinist John McCusker og uillean piper og fløjtespiller Michael McGoldrick redefineret den irsk/skotske lyd og nyder enorm respekt i internationale folkemusikkredse. Michael McGoldrick var i sin tid med til at starte Flook, har spillet med Lúnasa og har arbejdet med sit eget projekt Michael McGoldrick’s Future Trad Collective. Både han og John McCusker har turneret med Bob Dylan og Mark Knopfler. John McCusker har arbejdet med blandt andre Paolo Nutini, Heidi Talbot, Kate Rusby og Battlefield Band. John Doyle var sammen med Seamus Egan og Karan Casey kernen i irsk-amerikanske Solas. Hans stærke rytmiske guitarspil har kunnet høres med en lang række prominente navne som for eksempel Kate Rusby, Eileen Ivers og Linda Thompson. Doyle har desuden turneret med Joan Baez i flere år.

Fredag 27. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram