Den amerikanske sangskriver, guitarist og historiefortæller Walter Parks er rundet af blues og roots og har blandt andet i en årrække spillet fast sammen med Woodstock-legenden Richie Havens. Han har desuden arbejdet sammen med sangerinden Judy Collins. Først og fremmest er han aktiv både som solist og i flere sammenhænge: Swamp Cabbage, The Unlawful Assembly samt ikke mindst Gumbo, Grits & Gravy. Sidstnævnte optræder på årets festival, og de øvrige medlemmer er Guy Davis og Bruce Molsky. Walter Parks, som er født i Florida, har stor indsigt i den traditionelle musikkultur i det sydlige USA. I 2020 blev han af The Library of Congress inviteret til at bidrage med sin store viden om musikken og kulturen i det sydøstlige Georgia – ”hollers, hymns and reels” med rødder i The Okefinokee Swamp homesteaders. Walter Parks giver solokoncert søndag eftermiddag i Pumpehuset.

Tre eminente musikere fra de bedste rækker inden for den traditionelle amerikanske roots-musik og et herligt miks af blues, folk, soul og old-time. Gumbo, Grits & Gravy er som et godt hjemmelavet måltid med mange krydderier serveret på den ikoniske ”front porch” i selskab med venner, gode historier og traditioner. Bandets nuværende medlemmer har hver især masser af historie at byde på. Guy Davis, guitar, vokal, som har besøgt Tønder Festival flere gange, er bluesman af fineste karat, har været nomineret til priser talrige gange og turneret verden rundt som ambassadør for den traditionelle akustiske blues. Bruce Molsky, guitar, banjo, violin, vokal, har ligeledes besøgt Tønder Festival tidligere. En ”musikernes musiker”, nomineret til adskillige priser og ambassadør for den traditionsrige old-time musik fra Appalacherne. Walter Parks, guitar, bas, vokal, byder ind med stor indsigt i ”hollers and hymns” fra det sydøstlige Georgia. Han har tidligere spillet med navne som Richie Havens og Judy Collins. Gumbo, Grits & Gravy har for nogle år siden haft en lidt anden besætning (blandt andre violinisten Anne Harris og pianisten Marcella Simien). Eneste danske festivalkoncert 2022.

En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country og folk. Amythyst Kiah (født 1986), der også spiller guitar og banjo, blander traditionsmusikken med elementer af indierock og R&B. “Et af rootsmusikkens mest spændende nye talenter,” har magasinet Rolling Stone skrevet om Amythyst Kiah. I sommeren 2021 udkom hendes tredje album ”Wary + Strange”, og hun medvirker i dokumentarfilmen ”For Love & Country” (Amazon Prime), som handler om afroamerikanske countrymusikere og Nashville. En af de sange, der er med i dokumentaren, er “Black Myself”, en sang om identitet og racisme. Den er med på albummet “Songs of Our Native Daughters” (2019), der fokuserer på afro-amerikanske kvinders historie. Albummet var et samarbejde mellem Amythyst Kiah, Rhiannon Giddens, som var medstifter af stringbandet Carolina Chocolate Drops, Leyla McCalla, som besøgte Tønder i 2017, og Allison Russell, som også besøger Tønder Festival i år. “Black Myself” var nomineret til en Grammy i kategorien Best American Roots Song. Amythyst Kiah optræder solo, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Der er lagt op til en fest, når Hogslop String Band går på scenen i Tønder. Kvartetten fra Nashville giver den gas med et pågående miks af old-time, country og traditionsmusik fra sydstaterne. Bevæbnet med guitar, banjo, violin og vaskebaljebas samt ikke mindst masser af drævende vokal går Hogslop String Band til opgaven med en imponerende energi. Bandet er forankret i traditionerne og har fået den musikalske arv med sig hver især fra familie og venner. Hogslop String Band blev dannet i 2009, og der gik ikke lang tid, før de blev vindere i forskellige string-band-konkurrencer. Som liveband havde de en smittende spilleglæde og et udadvendt show, og det appellerede til både det lyttende og det square dance-dansende publikum. I 2017 tog de fat på at skrive eget materiale, hvor de hentede inspiration fra traditionel old-time-musik, The Byrds og violinisten Doug Kershaw. Sidstnævnte gæsteoptræder på bandets album “Hogslop String Band”, som udkom i sommeren 2019. Eneste danske festivalkoncert i 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram