I 2019 blev Niels Hausgaard fejret eftertrykkeligt med en stor koncert i Telt 1 på Tønder Festival, hvor stribevis af kolleger var på scenen. Anledningen var Hausgaards 75 års fødselsdag, og samtidig var det en hyldest til den danske poet, satiriker, sangskriver, debattør og entertainer, som har været med til at præge Tønder Festival siden 70’erne. Niels Hausgaard er en ener og formår at række ud til et meget stort publikum. Hans årlige vinter/forårskoncerter er en historie i sig selv med udsolgte koncertsale på en fire måneder lang turné rundt i landet. Niels Hausgaards koncerter er aldrig ens, og han giver sig selv god plads til improvisation og til at arbejde sammen med publikum. Selv siger han, at det står og falder med, hvor god kontakt han opnår. Tilstrømningen til hans koncerter understreger, at publikum har stor lyst til at være i kontakt med Hausgaard og opleve ham på slap line på scenen. En scene, han har stået på siden 1972.

Lørdag 28. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

De senere år har sangskriveren og sangerinden Dorthe Gerlach arbejdet både som solist og i duoen Hush. Publikum i Tønder har oplevet Dorthe Gerlach adskillige gange, og nu er hun tilbage sammen med sit band og den helt ny EP “Krigerhjerte” (april 2021) på gaden. I 2015 udgav Dorthe Gerlach soloalbummet ”Natlys” med 11 sange på dansk. Hvor Hush arbejder med engelsksproget country-pop, er Dorthe Gerlachs egne danske sange mere personlige statements. En af sangene på den nye EP er “Montebello” og er dedikeret til hendes søn, som kom til verden i 2020.  Duoen Hush har eksisteret siden 1997, og den anden halvdel er Dorthe Gerlachs mand og musikerkollega Michael Hartmann. Hush fik stor succes med debutalbummet ”A Lifetime” i 2004, har solgt flere end 100.000 album og været nomineret fem gange til Danish Music Awards. Hush’ seneste udgivelse er albummet “Sand” fra 2018. Som solokunstner har Dorthe Gerlach udover sine udgivelser og turneer også gjort sig bemærket i programmet Toppen af Poppen på TV2.

Lørdag 21. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Dorthe Gerlach
Calby

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

En unik koncertaften med strygerensemblet Who Killed Bambi sammen med sangskriver og sanger Jonas H. Petersen, manden bag Hymns From Nineveh. Samarbejdet mellem Who Killed Bambi og Jonas H. Petersen begyndte i 2014 i forbindelse med indspilningen af Who Killed Bambis debutplade, hvor Jonas var gæstesolist. Siden har de to parter optrådt sammen ved flere lejligheder. I 2009 skabte Hymns From Nineveh opmærksomhed med en EP-udgivelse, og med en række album i de følgende år blev navnet slået fast. Blandt andet via hittet “A Kid On The Beach” fra albummet Visions” i 2013. Hymns From Nineveh udgav i 2019 sit første dansksprogede – og anmelderroste – album “Sindets Asyl”. Strygerensemblet Who Killed Bambi har siden deres første koncert i 2009 haft mere end travlt med egne udgivelser samt ikke mindst samarbejde med en imponerende række kunstnere så som Pernille Rosendahl, Rod Stewart, Oh Land, Søren Huss, Teitur, Palle Mikkelborg, Hannah Schneider, Alice Boman og Lydmor. Who Killed Bambis seneste udgivelse er albummet “12” fra maj 2021, hvor blandt andre Jonas H. Petersen medvirker.

Søndag 22. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Bjørn Eidsvåg
Hymns From Nineveh feat. Who Killed Bambi

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Folk Spot Danmark har siden 2012 været et fast indslag på Tønder Festival, og selvom der ikke bliver en festival i år, bliver publikum ikke snydt. Otte folk- og rootsbands  – eller solister – spiller showcasekoncert for omkring 40 særligt inviterede internationale branchefolk, journalister, bookere og managers samt det altid veloplagte publikum i Tønder. Udover showcase-koncerterne vil der være møder og netværksevents mellem de optrædende bands og de inviterede danske og internationale musikbranchefolk. Folk Spot Denmark er samarbejde mellem Tønder Festival og SPOT Festival. Målet med Folk Spot Denmark er at øge kendskabet til dansk folk- og rootsmusik i udlandet. Navnene de på seks bands bliver offentliggjort senere.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Fredag 27. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Lørdag 28. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Den store amerikanske sangskriver John Prine (1946-2020) måtte på grund af sygdom aflyse sin planlagte koncert på Tønder Festival i 2019. I stedet satte en festivalen en hyldestkoncert på plakaten, og det blev til en minderig og varm koncertoplevelse med blandt andre Caitlin Canty, William Crighton, Dan Sultan, Tide Lines, Hudson Taylor, Luke Winslow-King, Max Gomez, Martin Harley, Ryan McMahon Band, Sam Lewis, Poul Krebs, John Smith, Irish Mythen, Troels Skjærbæk & Reuben Alexander. Koncerten blev optaget, og det er denne film, der bliver vist i Schweizerhalle tirsdag 25. august i forbindelse med foredrag om John Prine med Andrew Hartvig Cranfield, leder af biblioteker & kulturinstitutioner i Tønder Kommune.

Onsdag 25. august kl. 19:00
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Film: John Prine hyldestkoncert fra Tønder Festival 2019
Foredrag: Andrew Hartvig Cranfield

Adgang en time før start.
Køb billet her

Gensyn med den amerikanske sangskriver Mary Gauthier, der evner at skabe nærvær og intens formidling med sine lavmælte episke sange og fortællinger. Mary Gauthiers forkærlighed for sad songs er velkendt, og hun har udtalt, at ”there’s no such thing as going too deep.” Poesien er stærk og uden forbehold, og Mary Gauthiers personlige historie skinner igennem i hendes sangskriverkunst. På albummet “Rifles & Rosary Beads” fra 2018 er hun dog ikke eneste afsender. Albummet består af 11 sange om amerikanske veteraner – skrevet sammen med soldaterveteraner og deres familier. Sangene dykker ned i veteranernes personlige historier med krigstraumer, sammenhold, kammeratskab og det svære liv som hjemvendt soldat. “Rifles & Rosary Beads” har været nomineret til mange priser og fik prisen Best Album of the Year ved International Folk Awards 2019. Mary Gauthier er født i 1962 i New Orleans. Hun begyndte tilværelsen på et børnehjem, blev adopteret, stak af hjemmefra som 15-årig. Hun debuterede i 1997 med albummet ”Dixie Kitchen” og har siden skabt sig et navn som en af USA’s stærkeste og mest personlige sangskrivere. Hendes første bog “Saved by a Song” blev udgivet af St Martins Press denne sommer. Med på scenen i Schweizerhalle er violinisten Michele Gazich og sangerinde og guitarist Jaimee Harris.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her.

De skulle have været her i 2020, og nu kan de opleves i Tønder. Da søskendeparret Sara og Sean Watkins sammen med mandolinspiller Chris Thile dannede Nickel Creek, var det starten på en lang karriere i en af de mest succesfulde amerikanske folk-konstellationer. I 2007 stoppede Nickel Creek, og Sean og Sara tog hul på nye projekter. Udover at forfølge deres solokarrierer dannede Sean duoen Fiction Family med guitaristen Jon Foreman, og Sara spillede violin for blandt andre The Decemberists og John Mayer. I 2018 fandt hun sammen med Aoife O’Donovan (fra Crooked Still) og Sarah Jarosz i trioen I’m With Her. De to søskende mødtes fra tid til anden på Los Angeles-klubben Largo, hvor de optrådte som Watkins Family Hour, og hvor de inviterede musikalske venner på scenen. I 2015 udkom så “Watkins Family Hour” som bestod af en række fortolkninger af andres sange, som Dylans “Going, Going, Gone” og Grateful Deads “Brokedown Palace”. I foråret 2020 udkom “Brother Sister”, hvor Sara og Sean selv har skrevet alt materiale.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Den norske sangskriver Bjørn Eidsvåg har et stort publikum i Danmark, og i hjemlandet er han en af de bedst sælgende kunstnere. Hans tekster kredser ofte om eksistens, tro og tvivl, og han formår at bringe den store fortælling ind i enkle og vedkommende sange. Han er ofte blevet beskrevet som “en sangskriver for det tænkende menneske”. Musikalsk henter han inspiration fra folk, rock og visetradition med afstikkere til bossanova, soul og jazz. Bjørn Eidsvåg er født i 1954, er uddannet præst og har i sine unge dage arbejdet inden for psykiatrien. Han begyndte sin musikalske karriere i 1971, udgav sit første album i 1976, og har lige siden været dedikeret til tilværelsen som sangskriver, musiker og fortæller. I 1993 slog han igennem i Norge med albummet ”Allemannsland”, og album som ”Tålt” (2002) og ”Rundt Neste Sving” (2010) solgte hver flere end 200.000 eksemplarer. Hele vejen igennem har Bjørn Eidsvåg turneret flittigt, også i Danmark. Hans seneste album er “Tabt Paradis” fra 2020.

Søndag 22. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Bjørn Eidsvåg
Hymns From Nineveh feat. Who Killed Bambi

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Calby befinder sig i et sted mellem soul, pop, indierock og americana. Manden bag Calby er sanger, sangskriver og producer Mik Thybo. Han kommer ikke ud af den blå luft, men har mere end15 års erfaring både som sangskriver og producer. Han har tidligere udgivet i sit eget navn og produceret for andre kunstnere. Med Calby skriver Mik Thybo et nyt kapitel. Han debuterede live i 2019, hvor han også udgav singlerne “Burnout” og “The Everyday Bit”. Sidstnævnte var Ugens Uundgåelige på P3 i august 2019, og begge sange har været flittigt spillet på P3 og P4. Musikken er produceret sammen med Magnus Larsson, der har været medlem af bandet Lukas Graham. Der er både dømt opdateret 60’er-soul og tidløshed i Calbys musik, og efter sigende er grundindspilningerne af sangene foretaget på analog 8-spors båndoptager. Ifølge Calby selv har den metode “tilført en dimension af tilstedeværelse, jeg ikke har kunnet finde andre steder.” Debutalbummet “Burnout” er udgivet i maj 2021. Calby optræder med band.

Lørdag 21. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Dorthe Gerlach
Calby

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Oplev den danske sangerinde Kira Skov fortolke Billie Holiday-klassikere sammen med nogle af landets fineste jazzmusikere. Sangerinden Kira Skov har med både kunstnerisk integritet og nysgerrighed bevæget sig fra rocken over jazzen til en afdæmpet singer-songwriter-genre. Hendes seneste album er Spirit Tree” (maj 2021), hvor blandt andre Bonnie “Prince” Billy og Mark Lanegan medvirker. Kira Skov tager også gerne turen tilbage til både rocken og jazzen. Denne koncert fokuserer på det sidste, nemlig med udgangspunkt i Kira Skovs anmelderroste album “Memories of Days Gone By” fra 2011. Albummet er en hyldest til legenden Billie Holiday, men det er først og fremmest Kira Skovs helt egne fortolkninger af en række Billie Holiday-sange. Gaffa gav albummet fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet: “Numre som eksempelvis “Gloomy Sunday” og “Flower Of The Evening” bliver i Kiras og Dinesens (saxofonisten Jakob Dinesen) fortolkning ganske enkelt optimale.” Med på scenen har Kira Skov Mads Hyhne, trombone, Jakob Dinesen, saxofon, Heine Hansen, piano, og Mikkel Hess, trommer.

Søndag 29. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Kira Skov sings Billie Holiday
Dylan LeBlanc

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram