Sangskriver og guitarist Christopher Paul Stelling (født 1982) er en ægte rejsende troubadour. Han har base i North Carolina, har tidligere boet i blandt andet New York City, Seattle og Colorado og har de senere år turneret i et utal af amerikanske stater samt i Europa. Christopher Paul Stellings melodiske og ekvilibristiske finger-picking guitarspil danner bunden i hans følsomme og fortællende sange.

Han har siden 2012 udgivet seks album, og det seneste er “Forgiving It All” fra september 2021. I februar 2020, umiddelbart før corona-pandemien lukkede alt ned, udkom albummet “Best Of Luck” med sangskriverkollegaen og multi-instrumentalisten Ben Harper som producer. Christopher Paul Stelling har fået talrige fine anmeldelser, og en af dem kommer fra radiostationen WNYC: ”Christopher Paul Stellings musikalske historiefortælling er en lang rejse fuld af frodige folkloristiske, mytologiske og religiøse billeder.” Christopher Paul Stelling optræder solo på Tønder Festival, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Bag navnet Blue Rose Code finder man den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul – og har etableret sig som en af Skotlands stærkeste stemmer. Anmelderne roser Blue Rose Code og hører ligheder med navne som John Martyn, Van Morrison, Tom Waits og Jackson Browne. Blue Rose Code er kendt for at invitere mange forskellige musikerkolleger med ind under Blue Rose Code’s hat enten ved indspilninger eller koncerter. På albummet “The Water of Leith” fra 2017 medvirker nogle af Skotlands bedste musikere, blandt andre Julie Fowlis, Kathleen MacInnes og Ross Ainslie. Også den amerikanske sangskriver Beth Nielsen Chapman er med på listen. Af tidligere udgivelser fra Blue Rose Code har albummet “The Ballads Of Peckham Rye” gjort sig særligt bemærket og var nomineret ved Scottish Album Of The Year Awards i 2014. Seneste udgivelse er “Live At Celtic Connections” optaget ved den store skotske festivals digitale udgave i 2021. I Tønder optræder Blue Rose Code med band, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Den norske sangskriver Bjørn Eidsvåg har et stort publikum i Danmark, og i hjemlandet er han en af de bedst sælgende kunstnere. Hans tekster kredser ofte om eksistens, tro og tvivl, og han formår at bringe den store fortælling ind i enkle og vedkommende sange. Han er ofte blevet beskrevet som “en sangskriver for det tænkende menneske”. Musikalsk henter han inspiration fra folk, rock og visetradition med afstikkere til bossanova, soul og jazz. Bjørn Eidsvåg er født i 1954, er uddannet præst og har i sine unge dage arbejdet inden for psykiatrien. Han begyndte sin musikalske karriere i 1971, udgav sit første album i 1976 og har lige siden været dedikeret til tilværelsen som sangskriver, musiker og fortæller. I 1993 slog han igennem i Norge med albummet ”Allemannsland”, og album som ”Tålt” (2002) og ”Rundt Neste Sving” (2010) solgte hver flere end 200.000 eksemplarer. Hele vejen igennem har Bjørn Eidsvåg turneret flittigt, også i Danmark. Hans seneste album er “Tabt Paradis” fra 2020. Bjørn Eidsvåg optrådte på Tønder Festival 2019, hvor dagbladet Politiken kvitterede med topkarakteren 6 hjerter. Bjørn Eidsvåg optræder med band på Tønder Festival 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram