Tønder Festival Non-profit logo
Login

En gospelgruppe i den øverste afdeling af amerikansk rootsmusik. The McCrary Sisters fra Nashville er en institution og fornemme repræsentanter for en gospel-inspireret vokaltradition. De holder sig ikke slavisk til gospelmusikken, men krydrer gavmildt med blues, soul, rock og americana. Det er amerikansk musik på højt niveau og vokaler, der uden tvivl vil få teltdugen i Tønder til at blafre ganske betragteligt. The McCrary Sisters er kendt som kvartet, men i juni 2022 gik den ene søster, Deborah McCrary, bort. Gruppen forsatte som trio bestående af de tre søstre Ann, Regina og Alfreda McCrary. Musikken og sangen har været der hele livet for søstrene. Deres far var baptistpræsten Samuel McCrary, en af grundlæggerne af den legendariske gospelgruppe The Fairfield Four. Som The McCrary Sisters har de udgivet og optrådt siden 2010, og gennem årene har de arbejdet sammen med navne som Delbert McClinton, Black Keys, Rosanne Cash, Carrie Underwood, Sheryl Crow og Dr. John. Seneste udgivelser er singlerne “Shake It Off” og “Run” (2022). Eneste danske festival i 2024.

En svensk stemme med bred appel. Albin Lee Meldau har for længst bevist sine evner som en fremragende popsmed, og han er et kæmpenavn i Sverige og Norge. Den 36-årige sanger og sangskriver trækker på den gode popkomponists inspirationslager fra pop, soul, indierock, country og meget andet. Hans lyse og kraftfulde vokal er et stærkt kort, og sangene hælder ofte til den melankolske og følsomme side. Albin Lee Meldau udgav i 2016 en debut-EP’en “Lovers” efterfulgt af EP’en “Bloodshot” i 2017. Samme år deltog han på den store branchefestival South By Southwest i Austin, Texas, som var med til at sætte yderligere gang i karrieren. I 2018 udkom albummet “About You” på det amerikanske selskab Astralwerks. Albin Lee Meldau gik i 2020 nye veje og hengav sig til sit modersmål på albummet “På svenska”. På Tønder Festival giver Albin Lee Meldau to koncerter. Den ene er en “Hommage på svenska”, hvor han og bandet fortolker og hylder den svenske sangskat med sange af Cornelis Vreeswijk, Alf Robertson, Fred Åkerström med flere. Den anden koncert er med hans egne sange fra bagkataloget og nye sange fra et kommende album i 2024. Eneste danske festival i 2024.

Gensyn med et af Australiens store navne. 40-årige Dan Sultan besøgte Tønder i 2019, hvor han optrådte solo. Denne gang optræder han med band. Sanger, guitarist og sangskriver Dan Sultan udgav sit første album “Homemade Biscuits” i 2006. Siden er det blevet til talrige udgivelser, koncerter både solo og med band, international anerkendelse og en lang række priser og prisnomineringer. Musikken hviler på en solid bund af soul, blues og rock, og som sanger evner Dan Sultan både at ramme det lavmælte og følsomme og det rå og soulrockede udtryk. I Australien har han blandt andet modtaget hæder fra National Indigenous Awards, der fokuserer på musik fra Australiens oprindelige folk. Dan Sultans mor er aboriginer og var en del af “the stolen generation”, der som børn blev fjernet fra deres familier af de australske myndigheder. Denne uret beskriver Sultan i sangen “Roslyn”. På sit seneste album “Dan Sultan” (2023) er Dan Sultan efter eget udsagn kommer tættere på det menneske, han er, og besynger blandt andet familielivet og rollen som far til to små børn. Eneste danske festival i 2024.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-12
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Kl. 10-12
Torsdag: Lukket
Fredag: Kl. 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram