Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Bandet AySay fra Aarhus har på ganske kort tid manifesteret sig som et af de nye interessante navne på den danske folkroots-scene. Med sangerinden og saz-spilleren Luna Bülow Ersahin i front skaber AySay en original blanding af traditionel folkemusik fra Tyrkiet og vestlig orienteret folk og pop. Sangene er både på dansk, tyrkisk og kurdisk, og musikken flyder ubesværet mellem traditionelle akustiske instrumenter og elektroniske elementer. I efteråret 2021 udgav AySay debutalbummet “Su Akar” (tyrkisk for “vand flyder”), som fik fem stjerner i Gaffa. I 2022 løb AySay med hele tre priser ved Danish Music Awards Roots: Årets Rootsnavn, Årets Rootskomponist (Luna Bülow Ersahin) og Årets Rootsudgivelse (“Su Akar”). Interessen for bandet er støt stigende, og i 2022 var AySay på en turné, der sendte dem rundt i Danmark samt til Tyskland og Canada. AySay består af: Luna Bülow Ersahin, vokal, saz, synth, Aske Døssing Bendixen, elektronisk og akustisk perkussion, Carl West Hosbond, guitar, og Jens Mikkel Madsen, bas.

Bjonko Stosic er født og opvokset i København, men kommer fra en familie af musikere fra byen Bitola i Makedonien. Bjonko Stosic spiller klarinet og saxofon og har med sit band udviklet et heftigt miks af traditionel folkemusik, balkan beats og nutidig mainstream. En koncert med Bjonko og band er en rytmisk rystetur og et show, hvor der er spræl på scenen og gang i dansegulvet. Bjonko har de senere år etableret sig som et unikt livenavn på den danske scene og i det øvrige Skandinavien. Han har været nomineret flere gange til Danish Music Awards, og i 2015 vandt han prisen som “Årets Danske World Live Navn” ved Danish Music Award World. Bjonko Stosic har spillet i mange sammenhænge og har samarbejdet med andre kunstnere som for eksempel Fallulah, Klamfyr, Jokeren og Jooks. Et særligt projekt var Balkan Beats & Poetry (2007), hvor Bjonko satte musik til digte af den makedonske digter Emilijan Divjakoski. Bjonko har udgivet fem album samt en stribe EP’er. Det seneste album er “Enigma” fra 2021.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-14

Telefon åben alle hverdage mellem 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram