Pascal Danaë, guitarist, sanger og frontmand i trioen Delgres, havde egentlig ikke set det komme. For nogle år siden havde han travlt som sessionmusiker og boede skiftevis i Amsterdam og Paris. Hans band på det tidspunkt, Riviére Noire, havde haft pæn succes, men var blevet opløst. En aften satte han sig med sin Dobro-guitar, spillede nogle strofer deep blues og begyndte at synge. Helt automatisk ramte han det kreolske sprog, som han var vokset op med hjemme i Guadeloupe i Caribien. Ideen om et nyt band blev født, og snart var trioen Delgres skabt. Med sig havde han trommeslageren Baptiste Bondy og sousafonspilleren Rafgee. Delgres er opkaldt efter frihedshelten Louis Delgrès, der satte sig op mod den franske overmagt i Guadeloupe i Napoleonstiden. De musikalske friheder er en del af trioen, der  hurtigt fik gang i sagerne og turnerede livligt. Stilen er blues, roots, New Orleans-beat og latin med Pascal Danaës’ guitar som det bærende element. Delgres’ seneste album er “4:00 AM” (2021). Delgres besøgte Tønder Festival i 2019.

Fredag 27. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Oplev den danske sangerinde Kira Skov fortolke Billie Holiday-klassikere sammen med nogle af landets fineste jazzmusikere. Sangerinden Kira Skov har med både kunstnerisk integritet og nysgerrighed bevæget sig fra rocken over jazzen til en afdæmpet singer-songwriter-genre. Hendes seneste album er Spirit Tree” (maj 2021), hvor blandt andre Bonnie “Prince” Billy og Mark Lanegan medvirker. Kira Skov tager også gerne turen tilbage til både rocken og jazzen. Denne koncert fokuserer på det sidste, nemlig med udgangspunkt i Kira Skovs anmelderroste album “Memories of Days Gone By” fra 2011. Albummet er en hyldest til legenden Billie Holiday, men det er først og fremmest Kira Skovs helt egne fortolkninger af en række Billie Holiday-sange. Gaffa gav albummet fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet: “Numre som eksempelvis “Gloomy Sunday” og “Flower Of The Evening” bliver i Kiras og Dinesens (saxofonisten Jakob Dinesen) fortolkning ganske enkelt optimale.” Med på scenen har Kira Skov Mads Hyhne, trombone, Jakob Dinesen, saxofon, Heine Hansen, piano, og Mikkel Hess, trommer.

Søndag 29. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Kira Skov sings Billie Holiday
Dylan LeBlanc

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Folk Spot Danmark har siden 2012 været et fast indslag på Tønder Festival, og selvom der ikke bliver en festival i år, bliver publikum ikke snydt. Otte folk- og rootsbands  – eller solister – spiller showcasekoncert for omkring 40 særligt inviterede internationale branchefolk, journalister, bookere og managers samt det altid veloplagte publikum i Tønder. Udover showcase-koncerterne vil der være møder og netværksevents mellem de optrædende bands og de inviterede danske og internationale musikbranchefolk. Folk Spot Denmark er samarbejde mellem Tønder Festival og SPOT Festival. Målet med Folk Spot Denmark er at øge kendskabet til dansk folk- og rootsmusik i udlandet. Navnene de på seks bands bliver offentliggjort senere.

Torsdag 26. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Mary Gauthier
Watkins Family Hour

Fredag 27. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Lørdag 28. august kl. 18
Folk Spot Denmark
Niels Hausgaard
The Deep Dark Woods

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram