FOTO: Bill Steber

Jerron Paxton (USA)

Lørdag 27. august - 20:30 - Visemøllen
Søndag 28. august - 15:30 - Klubscenen

Vær klar til en rejse tilbage til lyden af blues, jazz, ragtime og folk i 1920’ernes USA. Jerron “Blind Boy” Paxton (født i 1989) har begejstret både publikum og musikerkolleger med sine overbevisende fortolkninger af den store amerikanske rootsmusik-arv. Han spiller guitar, banjo, piano, violin, accordion på højt niveau og er samtidig en fremragende showman og historiefortæller.

Jerron Paxton kan bringe publikum tilbage til en Fats Waller-koncert eller lyde som “Blind” Lemon Jefferson. I løbet af få år har han placeret sig som en fornem repræsentant for akustisk blues på linje med Taj Mahal og Keb’ Mo’. Tilnavnet Blind Boy har han fået, fordi han som ung mistede synet. I 2012 satte magasinet Living Blues Jerron Paxton på forsiden med ordene: “The Next Generation of The Acoustic Blues”.

Han var også med i dokumentarfilmen “American Epic Sessions” (2017) – en film om lyden af 1920’ernes musikindspilninger og teknologi – med Bernard MacMahon som instruktør og T Bone Burnett og Jack White som medproducere. Jerron Paxton optræder solo, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.