Danni Nicholls (ENG)

Den britiske sangerinde og sangskriver Danni Nicholls, som besøgte Tønder i 2017, har country, folk og amerikansk rootsmusik i blodet. Hun kommer fra Bedford i England og blev som barn forelsket i amerikansk folk, country og rock’n’roll via sin bedstemors pladesamling. Da hun var 16 år, arvede hun en guitar fra sin onkel, og det satte gang i musikken og sangskrivningen.

Hun udgav sin første EP i 2009, og i dag har 35-årige Danni Nicholls opnået en position som et topnavn på den britiske musikscene. Debutalbummet “A Little Redemption”, der udkom i 2013, er indspillet i Nashville med countryhovedstadens bedste musikere og med den særdeles velanskrevne Chris Donohue som producer.

Siden er Nashville nærmest blevet Danni Nicholls andet hjem, hvor hun har indspillet yderligere to album. Det seneste er “The Melted Morning” fra 2019. Anerkendelsen er tikket ind, og Danni Nicholls har været nomineret tre gange til en UK Americana Award nemlig Album of The Year 2017, Artist of The Year 2018 og Song of The Year 2020. Solo – og eneste danske festivalkoncert i 2021.