FOTO: Dennis Morton

Hymns from Nineveh feat Who Killed Bambi (DK)

Fredag 26. august - 22:45 - Klubscenen
Lørdag 27. august - 17:30 - Pumpehuset

Siden 2009 har Hymns from Nineveh været en del af den danske musikscene med original og følelsesmættet folkpop. På sin Facebookside varedeklarerer Hymns from Nineveh sig som “salmeagtig popmusik”, og det kristne og spirituelle grundlag er da heller til at tage fejl af. Manden bag Hymns from Nineveh er sanger, sangskriver og guitarist Jonas H. Petersen, som har en fortid i nullerne i indiebandet Attrap.

I 2009 skabte Hymns from Nineveh opmærksomhed med EP’en “Uncomplicated Christmassongs”, der fik anmeldere og publikum til at spidse ører. Debutalbummet “Hymns from Nineveh” fra 2011 var et gennembrud og nåede op i toppen af den danske albumhitliste. Endnu bedre gik det for den næste udgivelse, albummet “Visions” fra 2013, hvor især hittet “A Kid On The Beach” ramte bredt og slog navnet Hymns from Nineveh fast.

Hymns from Nineveh udgav i 2019 sit første dansksprogede – og anmelderroste – album “Sindets Asyl”. I november 2021 er et efterfølgende dansksproget album på gaden, “Julekassen”. Musikmagasinet Gaffa har givet albummet fem stjerner og skriver blandt andet: “Åndelige julesange pumper liv i en ellers udskældt genre.” Hymns from Nineveh har i flere omgange samarbejdet med strygerensemblet Who Killed Bambi både på indspilninger og ved koncerter.