Michael McGoldrick: Fused 20th (UK)

Michael McGoldrick har besøgt Tønder Festival mange gange. Senest var han her i 2018 i selskab med John Doyle og John McCusker. Nu vender han tilbage med et helt særligt koncept, nemlig en jubilæumsfejring og genudgivelse af albummet “Fused” fra 2000.

Albummet fik ualmindeligt gode anmeldelser, da det udkom for 20 år siden. Det er blevet beskrevet som et mesterværk, hvor Michael McGoldrick med stort overblik mikser traditionel folkemusik med trance, jazz og verdensmusik. Orkestret bag jubilæumskoncerten består ud over Michael McGoldrick af Donald Shaw, accordion (Capercaillie), Dezi Donelly, violin, John Joe Kelly, bodhrán, Parvinder Bharat, tabla, og Neil Yates, trompet, tin whistle.

Michael McGoldrick er multi-instrumentalist og behersker fløjte, tin whistle, uilleann pipes, bodhrán, guitar og cittern, og han er desuden komponist og producer. Han er født i Manchester i 1971, var i sin tid med til at danne Flook og har spillet med blandt andre Lúnasa, Kate Rusby, Tim O’Brien og Mark Knopfler. Eneste danske festivalkoncert i 2021.