Kunstnere 2018

Home/Musik/Kunstnere 2018

3Hattrio (USA)

Amerikansk ørkenmusik med elementer af old-time, jazz og caribiske overtoner. 3Hattrio leverer et soundtrack til bandets hjemegn tæt på Zion National Park i det sydlige Utah.

All Our Exes Live in Texas (AUS)

Fire fremragende sangstemmer, god sangskrivning samt evne til at nå ud til publikum. Den australske kvartet All Our Exes Live in Texas har på få år skabt sig et stort navn i hjemlandet.

Allan Taylor (UK)

I 50 år har Allan Taylor rejst overalt i verden med sine sange og sin guitar. Oplev eller genoplev Allan Taylors guitarspil, hans sange og hans helt specielle evne til at tryllebinde sit publikum.

Anne Linnet (DK)

Det er 30 år siden, at Anne Linnet udgav albummet ”Jeg er jo lige her”. I 2018 er det populære album udgangspunkt for en stribe koncerter med Anne Linnet og band blandt andet på Tønder Festival.

Annika Aakjær (DK)

Den danske scene har i Annika Aakjær en alsidig kunstner, der både som skuespiller og sangskriver har slået sit navn fast. Hendes tredje og seneste album, ”Lykkens Gang” (2016), fik anmelderne op i svingninger.

Artist Talks – Hi Fi Scenen: Jacob Dinesen

I år får du mulighed for at opleve noget helt nyt på Tønder Festival, når Hi Fi Klubben præsenterer fire spændende navne på Hi Fi Scenen. Lørdag Jacob Dinesen.

Artist Talks – Hi Fi Scenen: Jeffrey Foucault

I år får du mulighed for at opleve noget helt nyt på Tønder Festival, når Hi Fi Klubben præsenterer fire spændende navne på Hi Fi Scenen. Torsdag er det Jeffrey Foucault.

Artist Talks – Hi Fi Scenen: Tami Neilson

I år får du mulighed for at opleve noget helt nyt på Tønder Festival, når Hi Fi Klubben præsenterer fire spændende navne på Hi Fi Scenen. Søndag Tami Neilson.

Artist Talks – Hi Fi Scenen: William Crighton

I år får du mulighed for at opleve noget helt nyt på Tønder Festival, når Hi Fi Klubben præsenterer fire spændende navne på Hi Fi Scenen. Fredag William Crighton.

B. B. King Tribute feat. Mike Andersen, Shaka & James Loveless, Thorbjørn Risager m. fl.(DK, D)

Guitarist og sanger Mike Andersen er vært for dette festfyrværkeri af en tribute-koncert, som hylder den legendariske amerikanske bluessanger og -guitarist B. B. King. Blandt solisterne er Shaka & James Loveless og Thorbjørn Risager.

Basco & DR Big Band (DK)

Der er lagt op til spændende og medrivende koncert, når kvartetten Basco & DR Big Band torsdag eftermiddag åbner Tønder Festival 2018 med et brag.

Bastard Kvintet (DK)

Bastard Kvintet er et af Danmarks bedste traditionelle danseorkestre og består af nogle af folkemusikscenens mest erfarne musikere. På årets Tønder Festival tager kvintetten tråden op fra en af Danmarks største spillemænd, Evald Thomsen.

Caamp (USA)

Taylor Meiers mørke stemme er blevet sammenlignet med Ray LaMontagne, og sammen med Evan Westfalls banjo udgør det i høj grad den karakteristiske lyd, der har givet stødet til Caamps berømmelse.

Cóig (CAN)

Fire fremragende musikere fra Cape Breton spiller traditionel musik fra den canadiske østkyst og har vundet flere priser.

Colter Wall (CAN)

Colter Wall kommer fra Saskatchewan i Canada og giver et stærkt bud på folk, bluegrass og country. Han gav sin første koncert i Danmark på Tønder Festival 2017 og er tilbage i år.

Darlingside (USA)

Der er dømt vellydende vokalharmonier og veldrejet indie-folk fra amerikanske Darlingside, der besøgte Tønder Festival i 2017.

David Ramirez (USA)

Fra Austin, Texas, kommer sanger, sangskriver og guitarist David Ramirez, der er godt på vej til et gedigent gennembrud. Hans fjerde album ”We’re Not Going Anywhere” fra 2017 har fået fremragende anmeldelser.

Direkte radio: DR P5 LIVE

Hør og oplev live: Direkte radio med Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe på P5 med nogle af festivalens navne LIVE i intime rammer.

Dusty Heart (USA)

Stemmerne slynger sig om hinanden og glider sammen til harmonisk vellyd, når de to kvinder i duoen Dusty Heart deler mikrofon. Barbara Jean og Molly Dean kommer fra Minnesota og giver et frisk pust til den flerstemmige folk.

Folk Spot Denmark 2018

Folk Spot 2018: Huldrelokkk (NO, SE, DK), Louise Støjberg/Martin Rauff (DK), Pøbel (DK), Mary Jean (DK), Vingefang (DK), Raabygg (NO), Hudna (DK) og Elmøe & Hoffmann (DK).

FolkBALTICA Ensemble (DK, D)

Orkestret FolkBALTICA Ensemble består af cirka 50 unge musikere fra den tyske region i Slesvig-Holsten og det sydlige Danmark. Orkestret er opstået i forbindelse med den årlige folkBALTICA Festival, som finder sted sidst i april.

Folkekons (DK)

Publikum i Tønder blive overbevist om talenternes rækkevidde, når 15 musikere fra folkemusikuddannelsen på konservatoriet i Esbjerg træder på scenen.

Gawurra (AUS)

Fra North East Arnhem Land i Australien kommer denne unikke sanger og sangskriver. Gawurra Gaykamangu tilhører Yolngu-stammen, som er en del af den oprindelige australske befolkning.

Gentlemen’s Circle feat: Jeffrey Foucault, William Crighton, Søren Huss, Luke Winslow-King, Joey Landreth

Sidste år tog publikum vældig godt imod både Women’s Circle og Gentlemen’s Circle, hvor henholdsvis en række internationale kvindelige og mandlige kunstnere var på scenen. Begge koncepter bliver gentaget i år.

Gordie MacKeeman And His Rhythm Boys (CAN)

Le, dans og syng. Sådan lyder den livsbekræftende opfordring fra Gordie MacKeeman And His Rhythm Boys fra den canadiske østkyst. Gordie MacKeeman er en mesterlig fiddler og showman.

Ìmar (SCO, IRL)

Fem særdeles kompetente musikere fra Skotland og Irland giver et frisk bud på især den irske traditionsmusik. Ìmar begejstrede publikum på Tønder Festival i 2017 og er tilbage i 2018.

Irish Mythen (IRL)

Oprindeligt kommer Irish Mythen fra Irland, men i snart ti år har Canada været hendes base. Det seneste album, det selvbetitlede ”Irish Mythen,” udkom i 2014.

JD McPherson (USA)

Sanger, sangskriver og guitarist Jonathan David ”JD” McPherson kommer fra Oklahoma og har stærk kærlighed til 50’ernes rhythm ’n’ blues, rockabilly og rock’n’ roll.

Jeffrey Foucault (USA)

Det bliver et glædeligt gensyn, når Jeffrey Foucault vender tilbage til Tønder Festival med sit band og et alsidigt miks af folk, blues og country.

Joey Landreth (CAN)

Den 29-årige canadier fra Winnipeg har mange kvaliteter: Han er en skrap slideguitarist, en glimrende sanger og ferm sangskriver.

Jolie Holland & Samantha Parton (USA, CAN)

For 18 år siden arbejdede de sammen i bandet The Be Good Tanyas, og nu har de fundet sammen igen i et duosamarbejde.

Kellermensch (DK)

I spidsen for Kellermensch står Sebastian Wolff, som med stor alsidighed i stemmen tager publikum på en stemningsfuld rejse til kanten af afgrunden, hvor den dystre og organiske rock brydes af melodiske strygere.

Lankum (IRL)

Lankum udgav i 2017 pladen “Between the Earth and Sky”. Senest har Lankum modtaget to priser ved BBC Radio 2 Folk Awards i 2018.

Laura Mo (DK)

Den originale og underfundige danske sangerinde og sangskriver Laura Mo er tilbage i Tønder, og med sig har hun det helt nye album, ”Steppebrand”.

Let’s Spend The Night Together feat. The Lone Bellow, Darlingside & The Bros. Landreth

Søndag aften i Telt 1: Et unikt møde på scenen mellem tre musikalsk beslægtede navne: The Lone Bellow, Darlingside og The Bros. Landreth.

Lukas Graham (DK)

Et internationalt supernavn vender tilbage i Tønder, nemlig bandet Lukas Graham med sanger Lukas Forchhammer i front.

Luke Winslow-King (USA)

Luke Winslow-King er guitarist, multiinstrumentalist, sanger og sangskriver. Han har base i New Orleans, og hans musikalske grundpiller er blues og jazz.

Lúnasa (IRL)

Med en ny plade på vej er Lúnasa på ny klar til at rykke ud i verden med irsk musik, der giver næring til de irske folkemusiktraditioner.

Mari Boine (NO)

Den 61-årige samiske sangerinde og sangskriver har i årtier har været et stort navn, en kraftfuld kunstnerisk elv i det skandinaviske musiklandskab og en meget engageret formidler af den samiske kultur.

Melissa Horn (SE)

Melissa Horn debuterede for godt ti år siden med pladen ”Långa Nätter” og er en af Sveriges mest populære kunstnere.

MICHAEL FALCH og DÉT BAND (DK)

”Falch har aldrig været bedre,” skrev en anmelder for nyligt om den danske rockveteran. Myreflittige Michael Falch afsøger til stadighed nye musikalske felter og sangskrivningens kunst.

Michael McGoldrick, John McCusker & John Doyle (SCO/IRL/UK)

De tre verdensstjerner inden for den instrumentale keltiske musik har både sammen og i andre sammenhænge besøgt Tønder tidligere og er tilbage på festivalen i 2018 med musikalske lækkerier på topniveau.

Mikael Wiehe (SE)

Det er en af sværvægterne fra den politiske musikscene i 70’erne, der nu kommer til Tønder. Svenske Mikael Wiehe er stadig særdeles aktiv som musiker og sangskriver, og hans engagement er er ikke taget af med årene.

Mike Andersen Band (DK)

Danmark har i Mike Andersen en blues- og soulsanger af international klasse, og samtidig er han en fremragende guitarist. Han besøgte Tønder Festival i 2015 og er nu tilbage.

Mød IWGIA (organisation for oprindelige folk)

Kig forbi Pumpehuset fredag, lørdag & søndag ml. 10-12 og få et indblik i oprindelige folks verden og deres kamp for anerkendelse.

Niels Hausgaard (DK)

Tønder Festival har efter 44 år nogle traditioner, der ikke er til at komme udenom. En af dem er Niels Hausgaard, som i den grad har været med til at præge festivalen gennem mange årtier.

Nive Nielsen (GRL)

Sangerinden og sangskriveren Nive Nielsen fra Nuuk i Grønland, der besøgte Tønder sidste år, har markeret sig ganske tydeligt både herhjemme, rundt om i Europa og i USA.

Northern Assembly (DK)

Sidste år var Northern Assembly support for Jacob Dinesens på hans udsolgte efterårsturne. I 2018 udkom albummet “Death, Won’t You Marry Me”.

Officiel åbning af Tønder Festival 2018

Den grønlandske politiker Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit holder åbningstalen. Tønders borgmester Henrik Frandsen holder også tale ved åbningen. Umiddelbart efter åbningstalerne er der koncert med Basco & DR Big Band. Og husk: Der er gratis adgang, og åbningen er for alle!

Oysterband (UK)

Oysterband har været flittige gæster i Danmark. Nu gælder det gruppens 40 års jubilæum-turné, og Tønder er eneste danske festivalkoncert i 2018.

Parker Millsap (USA)

Gensyn med amerikanske Parker Millsap, som besøgte Tønder Festival i 2017. Han er aktuel med sit fjerde album, ”Other Arrangements”.

Paul Cauthen (USA)

Med albummet ”My Gospel” fra 2016 har Paul Cauthen slået sit navn fast som en af de mest interessante nye stemmer på den amerikanske countryscene.

Pretty Archie (CAN)

Selvom Cape Breton i Tønder Festival-sammenhæng mest er kendt for hurtige violiner og foot tapping, så er der her et band, der henter inspirationen sydpå fra den amerikanske folk og country.

Rasmus Lyberth (GRL)

Rasmus Lyberth er en af de helt store stemmer fra Grønland og en fornem repræsentant for den grønlandske kultur. Hans intense vokal og karismatiske sceneoptræden går lige i hjertet, og hans sange på modersmålet er fortællekunst på højt niveau.

Richard Inman (CAN)

Countrymusikken er den væsentlige klangbund i Richard Inmans musik, men først og fremmest er han en sangskriver og historiefortæller af høj klasse. Richard Inman er en del af festivalens “idigenous”-tema.

Romengo (HU)

Ungarske Romengo besøgte Tønder i 2017 og mestrer den traditionelle olah-gypsy folkemusik til fulde. Musikken er dels traditionelle folkesange og dels gruppens egne sange og kompositioner.

Sam Kelly & The Lost Boys (UK)

Det er fuld fart fremad i øjeblikket for Sam Kelly & The Lost Boys, som Tønderpublikummet kunne opleve på festivalen i 2017. De er tilbage i Tønder i 2018, som ser ud til at blive et meget travlt år for dem.

Sam Outlaw (USA)

Sam Outlaw har base i Californien og har skabt sin egen lyd med stærk indflydelse fra twang og sluttressernes countryrock fra Los Angeles.

Sharon Shannon (IRL)

Irland har meget at være stolt af, og Sharon Shannon, velkendt at mange Tønder-publikummer, er afgjort et af de navne, der gør den traditionelle irske musik ære.

Skerryvore (SCO)

Gensyn med et af Skotlands bedste og travleste folkrockbands. Skerryvore besøgte Tønder i 2014 og 2015, og publikum kan glæde sig til gensynet.

Skipinnish (SCO)

Den traditionelle skotske musik trives rigtig godt i bandet Skipinnish, som efter knap 20 år har mere vind i sejlene end nogensinde. Bandet turnerer flittigt og spiller for fulde huse.

Skolekoncert 2018: Lukas Graham, FolkBALTICA og Folkekons

Skolekoncerten fredag under festivalen er efterhånden en fast tradition. Fredag 24. august kl. 10.30 vil flere end 3.000 skoleelever være samlet foran Open Air Scenen. Her vil de opleve tre af de navne, der pryder plakaten på dette års Tønder Festival.

Sophie Zelmani (SE)

Sidste år udkom Sophie Zelmanis 11. studiealbum, “My Song”, og det er blandt andet sange fra denne plade, den svenske sangerinde har med sig, når hun kommer til Tønder.

Søren Huss (DK)

Danske Søren Huss har som solist og sangskriver markeret sig som en af landets betydeligste kunstnere. Det har han yderligere slået fast med det anmelderroste album ”Midtlivsvisen” fra efteråret 2017.

Tami Neilson (CAN/NZ)

Tami Neilson væltede Tønder Festival 2017 med et udadvendt show, power og countrystemning af den gode, gammeldags slags. Publikum kan glæde sig til et gensyn.

The Bros. Landreth (CAN)

De var i Tønder i 2015 og lagde blandt andet Telt 2 ned med en ypperlig koncert. Nu er The Bros. Landreth tilbage med americana, blues og rootsrock.

The Brother Brothers (USA)

Tvillingebrødrene Adam og David Moss fra Brooklyn går under navnet The Brother Brothers og imponerer med velklingende vokalharmonier på en bund af traditionel amerikansk rootsmusik.

The Chair (SCO)

The Chair tog Tønder Festival med storm i 2016, og det er en stor fornøjelse endnu engang at kunne opleve disse folkemusikalske vildmænd i 2018.

The Dead South (CAN)

The Dead South, som besøgte Tønder i 2016, står for en rå blanding af bluegrass og folk krydret med satire, saft og kraft. Læg hertil en energi, der er et punkband værdigt.

The East Pointers (CAN)

Hvor Cape Breton i mange år har været eksponenter for den traditionelle skotsk-canadiske folkemusik, så har musikken fra Prince Edwards Island ofte været mere eksperimenterende. Det gælder ikke mindst The East Pointers.

The Elephant Sessions (SCO)

De var i Tønder i 2016, og allerede på det tidspunkt var bandet på vej frem i høj fart. I 2017 udgav The Elephant Sessions deres andet album, ”All We Have Is Now”, som opnåede meget fine anmeldelser.

The Lone Bellow (USA)

Vi glæder os rigtigt meget til igen at præsentere The Lone Bellow på Tønder Festival, når de spiller deres eneste festivaljob i Danmark i sommeren 2018.

The Mavericks (USA)

Kan ét band virkelig rumme så meget? Svaret er ja, for The Mavericks byder på charme, gode sange, en karismatisk forsanger og en farverig cocktail af country, folk, blues, tex-mex, twang, latin og rootsrock.

The Secret Sisters (USA)

Søstrene Laura og Lydia Rogers fra Muscle Shoals i Alabama har begejstret med deres unikke vokallyd og er blevet sammenlignet med The Everly Brothers.

Tide Lines (SCO)

Arven fra ældre skotske folkrockbands er tydelig, og Tide Lines er i fuld gang med at etablere sig som et stort navn i Storbritannien med masser af koncerter og fyldte koncertsale.

Tyler Childers (USA)

Den solide sangskrivning, den gode historiefortælling og en stemme, der går lige ind. Tyler Childers er et brandvarmt internationalt navn og er for første gang i Danmark.

Vassvik (NO)

Samisk joik-sang er en meget gammel, men særdeles levende musiktradition. En af tidens mest fremtrædende joik-fortolkere er den samiske musiker Torgeir Vassvik.

Vishtèn (CAN)

Trioen har i mere end ti år stået for en unik blanding af traditionelle sange og instrumentalnumre med afsæt i den keltiske arv og den fransktalende kultur i det østlige Canada.

William Crighton (AUS)

Han får store ord med på vejen, den australske sanger og sangskriver William Crighton. Både for debutalbummet fra 2016 og hans liveoptrædener.

William Prince (CAN)

Den canadiske sanger og sangskriver William Prince besøgte Tønder i 2017, og med dette års indigenous-tema er det oplagt med et gensyn.

Women’s Circle feat: Tami Nielson, Irish Mythen, Annika Aakjær, Laura Mo, The Secret Sisters

I 2017 kunne publikum opleve Women’s Circle, hvor en stribe internationale og danske kvindelige sangskrivere var på scenen sammen. Det blev en formidabel eftermiddag, og konceptet bliver gentaget i år.