Kunstnere 2019

Home/Musik/Kunstnere 2019

Adam Holmes & The Embers (SCO)

Det er tredje gang, den skotske sanger og sangskriver Adam Holmes og hans band The Embers besøger Tønder Festival, og der er god grund til at glæde sig til gensynet.

Arcade feat. Heidi Talbot & Adam Holmes (IRL/SCO)

Et nyt spændende samarbejde dukker op på festivalen, nemlig projektet Arcade med irske Heidi Talbot og skotske Adam Holmes.

Artist Talk: Delgres

Sanger og guitarist Pascal Danae fra Delgres bliver interviewet (på engelsk) af musikjournalist Claus Vittus.

Artist Talk: Poul Krebs og Henning Kvitnes

Musikjournalist Claus Vittus taler med Krebs og Kvitnes om venskaber, midtvejskriser og sangskrivning.

Birds of Chicago (USA/CAN)

Klassisk americana kombineret med elementer fra den globale musikscene samt en god portion rootsrock. Birds of Chicago har med det seneste album “Love in Wartime” (2018) slået fast, at de har meget at byde på.

Bjørn Eidsvåg (NO)

Bjørn Eidsvåg har et stort publikum i Danmark, og i hjemlandet Norge er han en af de bedst sælgende kunstnere. Hans tekster kredser ofte om eksistens, tro og tvivl, og han formår at bringe den store fortælling ind i enkle og vedkommende sange.

Blair Dunlop (UK)

Sangskriver og guitarist Blair Dunlop har udgivet fire album og to EP’er siden 2011, og han er udråbt som et af de mest interessante yngre navne på den britiske folkscene.

Breabach (SCO)

Breabach har opnået stor anerkendelse i hjemlandet, hvor bandet tidligere har høstet Scot Trad Music Awards som bedste liveband og bedste folkband.

Caitlin Canty (USA)

Caitlin Canty besøgte Tønder Festival i 2016 både solo og i selskab med sangskriverkollegaen Jeffrey Foucault. Nu har publikum endnu engang chancen for at opleve denne opstigende americana-stjerne.

Calum Stewart (SCO)

Skotske Calum Stewart er velkendt af mange herhjemme og har givet talrige koncerter i Danmark. Han er virtuos på uilleann pipes og er som musiker og komponist et af Skotlands betydeligste navne.

Charley Crockett (USA)

Holder du af country, blues, cajun og honky-tonk-stemning, er der god grund til at opleve en koncert med den 32-årige sanger, guitarist og sangskriver fra Texas.

Chris Smither (USA)

Den amerikanske sangskriver, sanger og guitarist Chris Smither har været aktiv i mere end 50 år. Hans originale og stilsikre sange henter inspiration fra folk og blues, og han er kendt for sit fine finger-picking guitarspil.

Dan Sultan (AUS)

Publikum kan glæde sig til at opleve et af de helt store navne fra Australien. I hjemlandet har Dan Sultan begejstret med sin særlige rå soullyd, der har skaffet ham flere priser.

Daniel Norgren (SE)

Den svenske musiker, guitarist og sangskriver Daniel Norgren vender tilbage til Tønder Festival med et nyt album og sin personlige udgave af americana med nordisk tone.

Delgres (FR)

Stilen er blues, roots, New Orleans-beat og latin med Pascal Danaës guitar som det bærende element.

Dervish (IRL)

Sammen har Dervish igennem 25 år udviklet deres sammenspil til nærmest perfektion og samtidigt bibeholdt en stor glæde ved at spille musikken fra deres hjemegn.

Direkte radio: DR P5 LIVE

Hør og oplev live: Direkte radio med Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe på P5 med nogle af festivalens navne LIVE i intime rammer.

Dreamers’ Circus (DK, S)

Med input fra den klassiske musik, jazzen og elektronisk ambient skaber Dreamers’ Circus et forfinet klangunivers, hvor drømmende sekvenser afløses af intens og kraftfuld folkemusik, der river publikum op fra stolene.

Elephant Sessions (SCO)

Elephant Sessions mixer traditionel folk, funk, electronica og meget andet til en potent neo-folk-cocktail, der har beruset folk på de Britiske Øer, i Europa og i Australien.

Esben Just (DK)

Esben Just må siges at være den ukronede danske konge af “New Orleans rock’n’blues piano”. Når han lader fingrene rulle over tangenterne og leverer råswingende swamp-rhythm’n’blues, er der dømt rytmisk festfyrværkeri og høj håndværksmæssig standard.

Finbar Furey (IRL)

En mand med årtiers irsk musikhistorie i bagagen. Finbar Furey er multi-instrumentalist, sanger, sangskriver og producer og har været med på den irske folkemusikscene siden 60’erne.

Folk Spot 2019

Folk Spot 2019 præsenterer: Fromseier Hockings (DK), Mads Hansens Kapel (DK), Odde og Nilssen (NO), Phønix og Embla (DK), Rannok (DK), Trio Svin (DK), Vesselil (DK) og Víík (NO, SE, DK).

FolkBALTICA Ensemble (DK, D)

FolkBALTICA Ensemble består af omkring 50 unge musikere fra sydlige Danmark og den tyske region i Slesvig-Holsten. Orkestret er opstået i forbindelse med den årlige folkBALTICA Festival.

Folkeklubben (DK)

Folkeklubben har med held forenet det, de selv betegner som grundpiller i deres band-identitet: Dannelse, galskab og folkelighed.

Gaffa Talk: Folkeklubben

Erfarne Gaffa-skribenter interviewer udvalgte kunstnere om inspirationer, ambitioner, oplevelser på landevejen og meget mere.

Gaffa Talk: Jonah Blacksmith

Erfarne Gaffa-skribenter interviewer udvalgte kunstnere om inspirationer, ambitioner, oplevelser på landevejen og meget mere.

Gentlemen’s Circle (USA, CAN, AUS, DK)

Både i 2018 og 2017 har de særlige eftermiddagskoncerter Women’s Circle og Gentlemen’s Circle været store succeser. Og publikum bliver naturligvis ikke snydt i år.

Greg Russell & Ciaran Algar (UK)

De har for længst etableret sig som et af de betydeligste navne på Storbritanniens folk-scene. Greg Russell og Ciaran Algar er begge vokset op med folkemusikken og tilfører traditionsmusikken en dosis nyfortolkning, energi og vovemod.

Gregory Alan Isakov (ZA/USA)

Hans vokal er afdæmpet, musikken er indiefolk fornemt orkestreret med stor vægt på akustiske instrumenter, og sangene er ofte stemningsmættede i den mørke afdeling.

Hudson Taylor (IRL)

Det er et par travle brødre, Harry og Alfie Hudson-Taylor, der turnerer verden rundt og bliver ved med at vinde nye fans. Publikum i Tønder kender Hudson Taylor vældig godt, for de har besøgt festivalen mange gange.

Ian Noe (USA)

Hvis man kan lide Tyler Childers og Colter Wall, bør man også tjekke Ian Noe ud.

Ímar (SCO/IRL/IOM)

Ímar er en tæt sammenspillet maskine, der med en legende tilgang til det traditionelle materiale høster stor anerkendelse på den internationale folk-scene.

Irish Mythen (IRL)

Gensyn med Irish Mythen, som begejstrede på Tønder Festival i 2018 med kraftfuld vokal, smukke ballader og intens sceneoptræden.

Jacob Dinesen (DK)

Han har taget en imponerende tur fra teenageværelset i Tønder og jamaftenerne på Hagges til de helt store scener og en status som stjerne herhjemme.

James Keelaghan (CAN)

Den canadiske sangskriver med flair for sociale og historiske emner har høstet stor anerkendelse både i hjemlandet og internationalt. Han har besøgt Tønder Festival flere gange – første gang i 1992.

Jenn Grant (CAN)

Sangerinden og sangskriveren Jenn Grant fra Nova Scotia i Canada har vundet adskillige priser, været nomineret til endnu flere, og fine anmeldelser regner ned over den canadiske kunstner.

Joel Savoy, Jesse Lége & Kelli Jones (USA)

“Laissez les bon temps rouler” er cajun-kulturens altoverskyggende motto. Musikken og dansene har, sammen med den stærke mad, i generationer været omdrejningspunktet for festerne, der afløste hverdagens slid.

John Moreland (USA)

Da John Moreland sidst besøgte Tønder Festival i 2017, tryllebandt han publikum, og der blev diskret listet mangt en tåre ud af øjenkrogene.

John Prine (USA)

Et af de helt store amerikanske sangskrivernavne, John Prine, var her i 2015 og er tilbage på Tønder Festival 2019. Et scoop endnu engang, og den 72-årige veteran er stadig vital og i stand til at skrive fremragende sange.

John Smith (UK)

Guitaristen og sangskriveren John Smith løfter fornemt arven fra den britiske folkscene videre og står i dag som en kunstner i international klasse.

Jonah Blacksmith (DK)

For to år siden lukkede Jonah Blacksmith Telt 1 med en mindeværdig koncert, hvor de pludselig befandt sig på en scene midt i teltet, hvor venner og familiemedlemmer sad klar til at fyre op under publikum med vaskeægte Thy-musik.

Julie Fowlis (SCO)

Den skotske sangerinde og multi-instrumentalist, der i øvrigt besøgte Tønder i 2014, er en fornem fortolker af den gæliske/skotske traditionsmusik.

Kate Rusby (UK)

En af Englands helt store stemmer i den nyere folkemusik kommer tilbage til Tønder. Kate Rusby besøgte Tønder Festival i 2013, og publikum kan glæde sig til et genhør med den britiske sangskriver og sangerinde.

Les Poules à Colin (CAN)

Med baggrund i Quebec-traditionerne spiller Les Poules à Colin trad-folk, der byder på høj intensitet og musikalitet.

Leslie Stevens (USA)

Magasinet L. A. Weekly har i deres ”Best of L. A.: Music 2018” kåret sangerinden og sangskriveren Leslie Stevens som ”Best Country Singer”.

Lion Bear Fox (CAN)

Gensyn med trioen Lion Bear Fox fra Vancouver i Canada. De besøgte Tønder i 2017 og vil endnu engang levere en særdeles kvalificeret blanding af folk, rock, pop og en skefuld Westcoast-growl.

Luke Winslow-King (USA)

Luke Winslow-King bevæger sig ubesværet i et miks af mange stilarter så som deltablues, ragtime, folk og rootsrock.

Maija Kauhanen (FIN)

Maija Kauhanen er en fornem repræsentant for en yngre generation af finske musikere, der fortolker og viderefører traditionsmusik fra Finland og Karelen.

Mandolin Orange (USA)

Country, folk og bluegrass mødes i et righoldigt miks hos duoen Mandolin Orange. Americana-traditionerne bliver nænsomt båret videre, sangene er originale, og stemningen er intim og blottet for ydre staffage.

Martin Harley (UK)

Den britiske guitarist og sangskriver Martin Harley har opnået et fornemt ry som slide-guitarist med speciale i lapsteel-guitaren. Hans materiale er den akustiske blues, folk og rootsmusik.

Max Gomez (USA)

En sangskriver med tæft for folk, country og blues og endnu et af de nye spændende navne, Tønder Festival kan præsentere for det danske publikum.

Niels Hausgaard (DK)

Den danske poet, satiriker, sangskriver, debattør og entertainer har om nogen været med til at præge festivalen og har været med i Tønder siden 70’erne.

Niels Hausgaard 75 års fødselsdagskoncert

Niels Hausgaard fylder 75 år i august 2019, og det bliver fejret på årets Tønder Festival med en fødselsdagskoncert i topklassen.

Officiel åbning af Tønder Festival 2019

Kom og deltag i åbningen af årets festival. Åbningstalere er den canadiske ambassadør i Danmark Mrs. Emi Furuya samt Tønders Borgmester Henrik Frandsen. Efter åbningstaler sparker The Savage Rose festivalen i gang med et musikalsk brag.

Old Man Luedecke (CAN)

Prisvindende banjospiller, guitarist og sangskriver Old Man Luedecke fra Nova Scotia i Canada er en moderne poet og troubadour med old-time og folk i rejsekufferten.

Patty Griffin (USA)

Patty Griffin har leveret sange til navne som Mary Chapin Carpenter, Emmylou Harris og Dixie Chicks, har vundet Grammy’er og andre hæderspriser og tilhører toppen af den amerikanske folkroots-scene.

Paul Cauthen (USA)

Paul Cauthen, der besøgte Tønder Festival sidste år, har de senere år slået sit navn solidt fast som en af mest interessante sangskrivere og stemmer på den amerikanske countryscene.

Plantec (FR)

Forvent en fest med smæk for skillingen, når Plantec går på scenen. Bandet har rødder i Bretagne, og musikken er et miks af traditionel bretonsk folkemusik og electronica, beats og samples.

Poul Krebs & Henning Kvitnes med band (DK, NO)

To nordiske sangskrivere sammen med et særdeles stærkt band udgiver nyt album og giver eksklusiv releasekoncert på Tønder Festival 2019.

Ruston Kelly (USA)

Han tilhører toppen af Nashville’s yngre countryscene, har fået fine anmeldelser for sit seneste album “Dying Star” fra 2018.

Shaun Ferguson (CAN)

En musiker og instrumentalist i særklasse. Shaun Ferguson kommer fra New Brunswick i det nordøstlige Canada og har udforsket forskellige musikgenrer de sidste tyve år.

Skipinnish (SCO)

De besøgte Tønder Festival i 2018 og overbeviste alle om, at et gensyn var helt oplagt. I 2019 kan Skipinnish fejre 20 års fødselsdag, og bandets popularitet er større end nogensinde før.

Skolekoncert: FolkBALTICA Ensemble, Folkeklubben, Hudson Taylor

Fredag 23. august kl. 10.30 vil flere end 3.000 skoleelever være samlet foran Open Air Scenen. Her vil de opleve tre af de navne, der pryder plakaten på dette års Tønder Festival.

Sønderjysk Talk: Jacob Dinesen og Thomas Rode

Sønderjysk smalltalk mellem stjernekokken Thomas Rode og stjernemusikeren Jacob Dinesen.

Startijenn (FR)

Dans og musik hører tæt sammen, når Startijenn fra Bretagne er på scenen. Startijenn, som betyder energi på bretonsk, har rødder i de traditionelle musik-dansefester i Bretagne, Fest-Noz.

Susto (USA)

Susto er band- og kunstnernavn for sangskriveren og guitaristen Justin Osborne fra Charleston, South Carolina. Susto har de senere år taget hastige skridt fremad med original og personlig rootsrock og americana.

The East Pointers (CAN)

Sidste år måtte The East Pointers aflyse i Tønder, men i 2019 kan man opleve denne power-trio fra de canadiske Prince Edwards Islands.

The Ghost of Paul Revere (USA)

Banjo, bas, guitar. The Ghost of Paul Revere fra byen Portland i staten Maine i USA og er steget bemærkelsesværdigt hurtigt op i graderne på den amerikanske musikscene.

The Savage Rose (DK)

I 2017 måtte The Savage Rose desværre melde afbud på grund af sygdom. Nu er de tilbage og åbner Tønder Festival 2019. The Savage Rose er et af de stærkeste og mest sejlivede navne på den danske scene.

The Tweed Project (ENG, SCO)

Medlemmerne af The Tweed Project er nogle af de mest succesfulde unge musikere på den engelske og skotske folkemusikscene. Bandet opstod i 2015 og er klar til 2019 i en ny udgave.

The Unwanted (USA/IRL)

Et transatlantisk musikalsk samarbejde, der kombinerer den irske traditionsmusik med amerikansk folkemusik fra Appalacherne. Med blandt andre den irske sangerinde Cathy Jordan.

Tide Lines (SCO)

Tide Lines er inspireret af de gæliske sange, sækkepibe-melodierne, den storslåede natur og den utæmmelige kærlighed. Bandet har skabt sig et nyt publikum med en succesfuld opdatering af den skotske highland-sound.

Tyler Childers (USA)

Han overbeviste publikum sidste år i Tønder og er tilbage i 2019. Sangskriver og guitarist Tyler Childers er godt på vej til at indtage toppen af countryscenen i USA og har påbegyndt erobringen af Europa.

Vishtèn (CAN)

Gik du glip af Vishtèn sidste år? Så får du nu endnu en chance. I over et årti har trioen blændet publikum med deres egen kombination af franske sange og originale melodier, der trækker på keltiske og fransk-canadiske musiktraditioner.

William Crighton (AUS)

Hans vokal går i clinch med folk og rock, og som historiefortæller dykker han ofte ned i de dybere og spirituelle lag. William Crighton er et at det stærkeste navne fra Australien lige nu.

Women’s Circle (USA, CAN, IRL, DK)

FacebookTwitteremail