Kunstnere 2019

Home/Musik/Kunstnere 2019

Adam Holmes & The Embers (SCO)

Det er tredje gang, den skotske sanger og sangskriver Adam Holmes og hans band The Embers besøger Tønder Festival, og der er god grund til at glæde sig til gensynet.

Bjørn Eidsvåg (NO)

Bjørn Eidsvåg har et stort publikum i Danmark, og i hjemlandet Norge er han en af de bedst sælgende kunstnere. Hans tekster kredser ofte om eksistens, tro og tvivl, og han formår at bringe den store fortælling ind i enkle og vedkommende sange.

Caitlin Canty (USA)

Caitlin Canty besøgte Tønder Festival i 2016 både solo og i selskab med sangskriverkollegaen Jeffrey Foucault. Nu har publikum endnu engang chancen for at opleve denne opstigende americana-stjerne.

Charley Crockett (USA)

Holder du af country, blues, cajun og honky-tonk-stemning, er der god grund til at opleve en koncert med den 32-årige sanger, guitarist og sangskriver fra Texas.

Chris Smither (USA)

Den amerikanske sangskriver, sanger og guitarist Chris Smither har været aktiv i mere end 50 år. Hans originale og stilsikre sange henter inspiration fra folk og blues, og han er kendt for sit fine finger-picking guitarspil.

Dan Sultan (AUS)

Publikum kan glæde sig til at opleve et af de helt store navne fra Australien. I hjemlandet har Dan Sultan begejstret med sin særlige rå soullyd, der har skaffet ham flere priser.

Dreamers’ Circus (DK, S)

Med input fra den klassiske musik, jazzen og elektronisk ambient skaber Dreamers’ Circus et forfinet klangunivers, hvor drømmende sekvenser afløses af intens og kraftfuld folkemusik, der river publikum op fra stolene.

Finbar Furey (IRL)

En mand med årtiers irsk musikhistorie i bagagen. Finbar Furey er multi-instrumentalist, sanger, sangskriver og producer og har været med på den irske folkemusikscene siden 60’erne.

James Keelaghan (CAN)

Den canadiske sangskriver med flair for sociale og historiske emner har høstet stor anerkendelse både i hjemlandet og internationalt. Han har besøgt Tønder Festival flere gange – første gang i 1992.

Jenn Grant (CAN)

Sangerinden og sangskriveren Jenn Grant fra Nova Scotia i Canada har vundet adskillige priser, været nomineret til endnu flere, og fine anmeldelser regner ned over den canadiske kunstner.

John Moreland (USA)

Da John Moreland sidst besøgte Tønder Festival i 2017, tryllebandt han publikum, og der blev diskret listet mangt en tåre ud af øjenkrogene.

John Prine (USA)

Et af de helt store amerikanske sangskrivernavne, John Prine, var her i 2015 og er tilbage på Tønder Festival 2019. Et scoop endnu engang, og den 72-årige veteran er stadig vital og i stand til at skrive fremragende sange.

Jonah Blacksmith (DK)

For to år siden lukkede Jonah Blacksmith Telt 1 med en mindeværdig koncert, hvor de pludselig befandt sig på en scene midt i teltet, hvor venner og familiemedlemmer sad klar til at fyre op under publikum med vaskeægte Thy-musik.

Julie Fowlis (SCO)

Den skotske sangerinde og multi-instrumentalist, der i øvrigt besøgte Tønder i 2014, er en fornem fortolker af den gæliske/skotske traditionsmusik.

Kate Rusby (UK)

En af Englands helt store stemmer i den nyere folkemusik kommer tilbage til Tønder. Kate Rusby besøgte Tønder Festival i 2013, og publikum kan glæde sig til et genhør med den britiske sangskriver og sangerinde.

Leslie Stevens (USA)

Magasinet L. A. Weekly har i deres ”Best of L. A.: Music 2018” kåret sangerinden og sangskriveren Leslie Stevens som ”Best Country Singer”.

Maija Kauhanen (FIN)

Maija Kauhanen er en fornem repræsentant for en yngre generation af finske musikere, der fortolker og viderefører traditionsmusik fra Finland og Karelen.

Martin Harley (UK)

Den britiske guitarist og sangskriver Martin Harley har opnået et fornemt ry som slide-guitarist med speciale i lapsteel-guitaren. Hans materiale er den akustiske blues, folk og rootsmusik.

Max Gomez (USA)

En sangskriver med tæft for folk, country og blues og endnu et af de nye spændende navne, Tønder Festival kan præsentere for det danske publikum.

Old Man Luedecke (CAN)

Prisvindende banjospiller, guitarist og sangskriver Old Man Luedecke fra Nova Scotia i Canada er en moderne poet og troubadour med old-time og folk i rejsekufferten.

Skipinnish (SCO)

De besøgte Tønder Festival i 2018 og overbeviste alle om, at et gensyn var helt oplagt. I 2019 kan Skipinnish fejre 20 års fødselsdag, og bandets popularitet er større end nogensinde før.

The Ghost of Paul Revere (USA)

Banjo, bas, guitar. The Ghost of Paul Revere fra byen Portland i staten Maine i USA og er steget bemærkelsesværdigt hurtigt op i graderne på den amerikanske musikscene.

The Savage Rose (DK)

I 2017 måtte The Savage Rose desværre melde afbud på grund af sygdom. Nu er de tilbage og åbner Tønder Festival 2019. The Savage Rose er et af de stærkeste og mest sejlivede navne på den danske scene.

The Tweed Project (ENG, SCO)

Medlemmerne af The Tweed Project er nogle af de mest succesfulde unge musikere på den engelske og skotske folkemusikscene. Bandet opstod i 2015 og er klar til 2019 i en ny udgave.