Kunstnere 2020

Home/Musik/Kunstnere 2020

9Bach (WAL)

Musik er en levende ting og ikke en museumsgenstand. Sådan lyder det fra den walisiske gruppe 9Bach, der siden 2005 har leveret folk med udgangspunkt i de lokale sangtraditioner.

Amythyst Kiah (USA)

En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country, oldtime og folk. Amythyst Kiah blander traditionsmusikken med elementer af nutidig R&B.

Birds of Chicago (USA)

Gensyn med Birds of Chicago, der besøgte Tønder Festival i 2019. Klassisk americana kombineret med elementer af soul, blues, gospel og rootsrock.

Blazin’ Fiddles (SCO)

Som navnet antyder, er violinerne helt i front hos supergruppen fra det skotske højland.

Blind Boy Paxton (USA)

Vær klar til en rejse tilbage til lyden af blues, jazz, ragtime og folk i 1920’ernes USA. Blind Boy Paxton har begejstret publikum og musikerkolleger med sine overbevisende fortolkninger af den store amerikanske rootsmusik-arv.

Blue Rose Code (SCO)

Bag navnet Blue Rose Code er den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul.

Buffy Sainte-Marie (CAN)

Buffy Sainte-Marie har i mere end fem årtier været repræsentant for indfødte amerikanere som sangskriver, rejsende musiker, politisk aktivist og billedkunstner.

Calby (DK)

Calby er et nyt dansk navn, der befinder sig i et sted mellem soul, pop, indierock og americana. Manden bag Calby er sanger, sangskriver og producer Mik Thybo.

Cara Dillon (IRL)

En af Irlands store stemmer. Cara Dillon, der har besøgt Tønder tidligere, er en central og meget anerkendt kunstner inden for den irske traditionsmusik.

Cedric Burnside (USA)

Cedric Burnside kombinerer klassisk country- og deltablues med elektrisk storbyblues og rammer ubesværet bluesmusikkens autentiske nerve.

Christopher Paul Stelling (USA)

Sangskriver og guitarist Christopher Paul Stelling er en ægte rejsende troubadour og har de senere år turneret i et utal af amerikanske stater samt i Europa.

Claus Hempler (DK)

Den danske sanger og sangskriver er tilbage på Tønder Festival i 2020. Med sig har han uden tvivl sange fra sit meget roste dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten”.

Còig (CAN)

De energiske Cape Breton-melodier flyder med stort overskud fra Còig – et af de mest interessante navne fra Cape Breton.

Del Barber (CAN)

Countrymusikken er i centrum for canadiske Del Barber, der hører til i toppen af den nyere generation på americana- og countryscenen.

Friel Sisters (SCO)

Søstrene Anna, Sheila og Clare Friel er født i Glasgow, men familierødderne er forankret i Donegal Gaeltacht i det nordvestlige Irland.

Hans Theessink & Knud Møller (NL, DK)

Makkerparret Hans Theessink og Knud Møller er kendt af et stort publikum i Danmark. Nu får Tønder Festival glæde af de to erfarne herrer og deres elegante og topmusikalske bud på blues og roots.

Hogslop String Band (USA)

Der er lagt op til en fest, når Hogslop String Band går på scenen i Tønder. Kvartetten fra Nashville giver den gas med et pågående miks af old-time, country og traditionsmusik fra sydstaterne

Ida Gard (DK)

Den danske sangerinde og sangskriver Ida Gard har slået sit navn fast både herhjemme og på den internationale scene.

Irish Mythen (IRL)

Irish Mythen har besøgt Tønder Festival flere gange og har vundet mange publikumshjerter med kraftfuld vokal, smukke ballader og intens sceneoptræden.

Jeffrey Martin (USA)

Jeffrey Martins sange rummer ifølge flere anmeldere en elegant og poetisk beskrivelse af tilværelsens dystre sider med et blik for “the small town sadness”.

Keb’ Mo’ (USA)

En “bluesman” af den bedste slags og en anerkendt sangskriver. 68-årige Keb’ Mo’ har et solidt fundament i den klassiske country- og deltablues.

Kira Sings Billie Holiday (DK)

Oplev den danske sangerinde Kira Skov fortolke Billie Holiday-klassikere sammen med nogle af landets fineste jazzmusikere.

Lars Lilholt Band (DK)

Lars Lilholt er sangskriver, sanger, guitarist og violinist og en af landets mest folkekære kunstnere.

Leonard Cohen – en hyldestkoncert (DK)

En række af landets bedste sangere og musikere fortolker sange af Leonard Cohen. Koncerten er en hyldest til den canadiske sangskriver og poet, der døde i november 2016.

Lula Wiles (USA)

Trioen Lula Wiles er hastigt på vej frem og tilhører en ny generation af musikere, der sikrer den traditionelle rootsmusik og samtidig føjer nutidige udtryk til med nænsom hånd.

Mary Gauthier (USA)

Gensyn med den amerikanske sangskriver Mary Gauthier, der evner at skabe nærvær og intens formidling med sine lavmælte episke sange og fortællinger.

Meschiya Lake & The Little Big Horns (USA)

Den amerikanske sangerinde og band giver den traditionelle New Orleans-jazz en charmerende opdatering og tilfører diverse nabovenlige stilarter.

Michael McGoldrick: Fused 20th (UK)

Michael McGoldrick har besøgt Tønder Festival mange gange. Nu vender han tilbage med et helt særligt koncept, nemlig en jubilæumsfejring og genudgivelse af albummet “Fused” fra 2000.

Mike Elrington (AUS)

Der er fuld power på, når den næsten to meter høje Mike Elrington går på scenen. Hans rå vokal, mesterlige guitarspil og sange i blues- og rootsrockgenren har bragt ham frem som et af Australiens store navne.

Mo Kenney (CAN)

En anmelder i The Irish Times har beskrevet Mo Kenney’s musik som “en balance mellem folk, metalliske kanter og melodisk power-pop.”

Mónika Lakatos and The Gipsy Voices (H)

Mónika Lakatos and The Gipsy Voices fra Ungarn består af otte musikere og har den traditionelle “olah gypsy”-musik på programmet.

Ordinary Elephant (USA)

Med det seneste album “Honest” tager den texanske duo Ordinary Elephant et stort skridt imod de amerikanske folk-tinder.

Red Hot Chilli Pipers (SCO)

Red Hot Chilli Pipers besøgte Tønder i 2017, og nu kan publikum atter skråle med, når det skotske band går på scenen med en koncert, hvor der er 100 procent festgaranti.

Ryan Bingham (USA)

Han er en fornem repræsentant for begrebet americana og er hædret talrige gange for sin eminente sangskrivning. Ryan Bingham er især kendt for sangen “The Weary Kind” fra filmen “Crazy Heart”.

Saint Sister (IRL)

De to unge musikere har ramt irernes hjerter og blev i 2018 valgt som “The Best Irish Act” i en afstemning i The Irish Times.

Sarah Hagen (CAN)

Sarah Hagens fortolkninger af klassiske kompositioner er blevet betegnet som “outstandingly inventive”.

Sean Rowe (USA)

En kælderdyb stemme, en akustisk guitar og sange med masser af sjæl. Amerikanske Sean Rowe har siden 2004 udgivet fem soloalbum med “New Lore” fra 2017 som det seneste.

Som Os – en rejse i dansk (DK)

Et helt særligt projekt, hvor Tønder Festival har bedt nogle af landets talentfulde folkemusikere om at skrive ny musik med inspiration fra traditionsmusikken fra danske øer og områder.

Teitur (FO)

Den færøske sangskriver og multimusiker Teitur har for længst skrevet sig ind i den nordiske musikhistorie som en eminent kunstner med et stærkt personligt udtryk.

The Henry Girls (IRL)

The Henry Girls består af søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Donegal i Irland. De har opkaldt trioen efter deres bedstefar, og The Henry Girls har udgivet musik og turneret siden 2003.

The Once (CAN)

Akustisk trio fra Newfoundland i Canada. The Once har opnået ry som fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for deres vokalharmonier.

The Secret Sisters (USA)

Gensyn med The Secret Sisters, der besøgte Tønder i 2018. Søstrene Laura og Lydia Rogers fra Muscle Shoals i Alabama har begejstret med deres unikke vokallyd og er blevet sammenlignet med The Everly Brothers.

The Small Glories (CAN)

Duoen The Small Glories, som besøgte Tønder i 2017, består af Cara Luft, vokal, banjo, og JD Edwards, vokal, guitar, og kommer fra Winnipeg.