Kunstnere 2020

Home/Musik/Kunstnere 2020

Amythyst Kiah (USA)

En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country, oldtime og folk. Amythyst Kiah blander traditionsmusikken med elementer af nutidig R&B.

Blind Boy Paxton (USA)

Vær klar til en rejse tilbage til lyden af blues, jazz, ragtime og folk i 1920’ernes USA. Blind Boy Paxton har begejstret publikum og musikerkolleger med sine overbevisende fortolkninger af den store amerikanske rootsmusik-arv.

Blue Rose Code (SCO)

Bag navnet Blue Rose Code er den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul.

Christopher Paul Stelling (USA)

Sangskriver og guitarist Christopher Paul Stelling er en ægte rejsende troubadour og har de senere år turneret i et utal af amerikanske stater samt i Europa.

Friel Sisters (SCO)

Søstrene Anna, Sheila og Clare Friel er født i Glasgow, men familierødderne er forankret i Donegal Gaeltacht i det nordvestlige Irland.

Keb’ Mo’ (USA)

En “bluesman” af den bedste slags og en anerkendt sangskriver. 68-årige Keb’ Mo’ har et solidt fundament i den klassiske country- og deltablues.

Lula Wiles (USA)

Trioen Lula Wiles er hastigt på vej frem og tilhører en ny generation af musikere, der sikrer den traditionelle rootsmusik og samtidig føjer nutidige udtryk til med nænsom hånd.

Mike Elrington (AUS)

Der er fuld power på, når den næsten to meter høje Mike Elrington går på scenen. Hans rå vokal, mesterlige guitarspil og sange i blues- og rootsrockgenren har bragt ham frem som et af Australiens store navne.

Mo Kenney (CAN)

En anmelder i The Irish Times har beskrevet Mo Kenney’s musik som “en balance mellem folk, metalliske kanter og melodisk power-pop.”

Ryan Bingham (USA)

Han er en fornem repræsentant for begrebet americana og er hædret talrige gange for sin eminente sangskrivning. Ryan Bingham er især kendt for sangen “The Weary Kind” fra filmen “Crazy Heart”.

Sean Rowe (USA)

En kælderdyb stemme, en akustisk guitar og sange med masser af sjæl. Amerikanske Sean Rowe har siden 2004 udgivet fem soloalbum med “New Lore” fra 2017 som det seneste.

The Henry Girls (IRL)

The Henry Girls består af søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Donegal i Irland. De har opkaldt trioen efter deres bedstefar, og The Henry Girls har udgivet musik og turneret siden 2003.

The Once (CAN)

Akustisk trio fra Newfoundland i Canada. The Once har opnået ry som fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for deres vokalharmonier.