Kunstnere 2020

Home/Musik/Kunstnere 2020

Amythyst Kiah (USA)

En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country, oldtime og folk. Amythyst Kiah blander traditionsmusikken med elementer af nutidig R&B.

Arlo Guthrie (USA)

Arlo Guthrie har været med i mere end 50 år på den amerikanske folk-scene og løftet arven fra sin berømte far, Woody Guthrie. Arlo Guthrie har besøgt Tønder Festival adskillige gange tidligere.

Birds of Chicago (USA)

Gensyn med Birds of Chicago, der besøgte Tønder Festival i 2019. Klassisk americana kombineret med elementer af soul, blues, gospel og rootsrock.

Blind Boy Paxton (USA)

Vær klar til en rejse tilbage til lyden af blues, jazz, ragtime og folk i 1920’ernes USA. Blind Boy Paxton har begejstret publikum og musikerkolleger med sine overbevisende fortolkninger af den store amerikanske rootsmusik-arv.

Blue Rose Code (SCO)

Bag navnet Blue Rose Code er den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul.

Cara Dillon (IRL)

En af Irlands store stemmer. Cara Dillon, der har besøgt Tønder tidligere, er en central og meget anerkendt kunstner inden for den irske traditionsmusik.

Christopher Paul Stelling (USA)

Sangskriver og guitarist Christopher Paul Stelling er en ægte rejsende troubadour og har de senere år turneret i et utal af amerikanske stater samt i Europa.

Claus Hempler (DK)

Den danske sanger og sangskriver er tilbage på Tønder Festival i 2020. Med sig har han uden tvivl sange fra sit meget roste dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten”.

Del Barber (CAN)

Countrymusikken er i centrum for canadiske Del Barber, der hører til i toppen af den nyere generation på americana- og countryscenen.

Friel Sisters (SCO)

Søstrene Anna, Sheila og Clare Friel er født i Glasgow, men familierødderne er forankret i Donegal Gaeltacht i det nordvestlige Irland.

Hans Theessink & Knud Møller (NL, DK)

Makkerparret Hans Theessink og Knud Møller er kendt af et stort publikum i Danmark. Nu får Tønder Festival glæde af de to erfarne herrer og deres elegante og topmusikalske bud på blues og roots.

Hogslop String Band (USA)

Der er lagt op til en fest, når Hogslop String Band går på scenen i Tønder. Kvartetten fra Nashville giver den gas med et pågående miks af old-time, country og traditionsmusik fra sydstaterne

Ida Gard (DK)

Den danske sangerinde og sangskriver Ida Gard har slået sit navn fast både herhjemme og på den internationale scene.

Jeffrey Martin (USA)

Jeffrey Martins sange rummer ifølge flere anmeldere en elegant og poetisk beskrivelse af tilværelsens dystre sider med et blik for “the small town sadness”.

John Prine (USA)

John Prine måtte på grund af sygdom desværre aflyse sine koncerter i Europa i sommeren 2019 og dermed sin optræden søndag aften på Tønder Festival. Nu er den 73-årige amerikanske sangskriverlegende atter på landevejen og kommer tilbage til Tønder.

Keb’ Mo’ (USA)

En “bluesman” af den bedste slags og en anerkendt sangskriver. 68-årige Keb’ Mo’ har et solidt fundament i den klassiske country- og deltablues.

Kira Sings Billie Holiday (DK)

Oplev den danske sangerinde Kira Skov fortolke Billie Holiday-klassikere sammen med nogle af landets fineste jazzmusikere.

Lars Lilholt Band (DK)

Lars Lilholt er sangskriver, sanger, guitarist og violinist og en af landets mest folkekære kunstnere.

Lula Wiles (USA)

Trioen Lula Wiles er hastigt på vej frem og tilhører en ny generation af musikere, der sikrer den traditionelle rootsmusik og samtidig føjer nutidige udtryk til med nænsom hånd.

Michael McGoldrick: Fused 20th (UK)

Michael McGoldrick har besøgt Tønder Festival mange gange. Nu vender han tilbage med et helt særligt koncept, nemlig en jubilæumsfejring og genudgivelse af albummet “Fused” fra 2000.

Mike Elrington (AUS)

Der er fuld power på, når den næsten to meter høje Mike Elrington går på scenen. Hans rå vokal, mesterlige guitarspil og sange i blues- og rootsrockgenren har bragt ham frem som et af Australiens store navne.

Mo Kenney (CAN)

En anmelder i The Irish Times har beskrevet Mo Kenney’s musik som “en balance mellem folk, metalliske kanter og melodisk power-pop.”

Ryan Bingham (USA)

Han er en fornem repræsentant for begrebet americana og er hædret talrige gange for sin eminente sangskrivning. Ryan Bingham er især kendt for sangen “The Weary Kind” fra filmen “Crazy Heart”.

Sean Rowe (USA)

En kælderdyb stemme, en akustisk guitar og sange med masser af sjæl. Amerikanske Sean Rowe har siden 2004 udgivet fem soloalbum med “New Lore” fra 2017 som det seneste.

Teitur (FO)

Den færøske sangskriver og multimusiker Teitur har for længst skrevet sig ind i den nordiske musikhistorie som en eminent kunstner med et stærkt personligt udtryk.

The Henry Girls (IRL)

The Henry Girls består af søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Donegal i Irland. De har opkaldt trioen efter deres bedstefar, og The Henry Girls har udgivet musik og turneret siden 2003.

The Once (CAN)

Akustisk trio fra Newfoundland i Canada. The Once har opnået ry som fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for deres vokalharmonier.

The Secret Sisters (USA)

Gensyn med The Secret Sisters, der besøgte Tønder i 2018. Søstrene Laura og Lydia Rogers fra Muscle Shoals i Alabama har begejstret med deres unikke vokallyd og er blevet sammenlignet med The Everly Brothers.

The Small Glories (CAN)

Duoen The Small Glories, som besøgte Tønder i 2018, består af Cara Luft, vokal, banjo, og JD Edwards, vokal, guitar, og kommer fra Winnipeg.