Tema 2019: Franske rødder

Home/Musik/Tema 2019: Franske rødder

Podcasten “Franske Rødder” dykker gennem musikken ned i den franske kulturs mange forgreninger ude i verden. Fra den keltiske musik i Bretagne til den gamle kolonimagt Frankrigs musikalske arv i Caribien, cajun-musikken i Louisiana til den fransk-inspirerede musik i Canadas østlige del.

Gennem den nutidige folke- og rootsmusik fortælles historier om den franske indflydelse på den moderne vestlige verden. Alt sammen gennem orkestre og solister, der optræder på Tønder Festival 2019.

Vært og producer: Journalist Claus Vittus.

Podcasten “Franske rødder” består af flere afsnit.

Tredje afsnit, udgivet 12. april 2019:

“Franske rødder” – Colins høns

I denne udgave af ”Franske Rødder” fortælles om, hvordan gamle franske sange fra middelalderen har fået et nyt liv hos det canadiske orkester Les Poules a Colin fra Quebec. Medvirkende: Béatrix Méthé fra Les Poules a Colin. Udsendelsen er produceret af Claus Vittus.

Andet afsnit, udgivet 31. marts 2019:

“Franske rødder” – Selvmordsbomberen

I denne udgave af ”Franske Rødder” fortælles om det franske bluesband Delgres, der har rødder i den karibiske ø Guadeloupe, som stadig er en del af Frankrig. Bandet er opkaldt efter øens frihedshelt Louis Delgres, som er en af verdens mest spektakulære selvmordsbombere. Han sprang sig selv og flere hundrede soldater i luften på den karibiske ø Guadeloupe i 1802. Udsendelsen er produceret af Claus Vittus for Tønder Festival.

Første afsnit, udgivet 20. marts 2019:

”Franske rødder” – et sprog med mange toner

Det franske sprog har udviklet sig på mange forskellige måder og synges med mange forskellige ord i hele verden. I denne udgave af ”Franske Rødder” kan man høre det gamle næsten middelalder-fransk som et canadisk orkester dyrker, Louisiana fransk som Cajun-folket synger og taler, og creolsk fransk som det tales f.eks. på den karibiske ø Guadeloupe. Medvirkende: Beatrix Méthé (Les Poules a Colin), Pascal Danae (Delgres) og Joel Savoy. Udsendelsen er produceret af Claus Vittus.