Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

By og festival i tættere samarbejde

19. juli 2021
Foto: Marc Roed

Aflysningen af Tønder Festival sidste år pustede nyt liv i samarbejdet mellem festivalen og handels- og erhvervslivet i Tønder by og kommune. I år smelter festival og by endnu mere sammen.

Årets alternativ til Tønder Festival 2021 er syv dages livemusik i perioden 20. til 29. august i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus. Flere af koncerterne er allerede udsolgt, og alt tyder på, at mange mennesker vil finde vej til Tønder i den uge for at få et skud Tønder Festival-stemning. Udover de mange koncerter med store internationale og danske navne kan publikum se frem til masser af velkendt festival-atmosfære. Byen er klar til at tage imod gæsterne, som vil opleve en bymidte i festivalhumør.

Mange har booket overnatning
Tønder Handelsstandsforening og Tønder Festival har fundet en melodi, som passer til årets særlige udgave af festivalen.

“Vi vil som by gerne byde os til i forbindelse med den alternative festival i år og bakke op med forskellige initiativer. Det gør vi, fordi der er en stor værdi i festival-brandet. Ikke kun, når der er festival, men også hen over året. Vi oplever gang på gang, at der kommer turister til byen, fordi de på et tidspunkt har været på Tønder Festival. Interessen er klart til stede i år, og vi kan se, at folk i stort antal har fastholdt deres bookinger på overnatninger. Så vi forventer, at der kommer mange mennesker til Tønder for at opleve festivalstemning sidst i august,” siger Stephan Scheelke, citychef i Tønder Kommune.

Frivillige fra Tønder Festivals campinghold har oprettet en støtteforening samt etableret en pop up-campingplads. Man åbner dele af campingområdet, så folk kan slå telt op eller placere campingvogn i de velkendte festivalomgivelser. Læs mere om Camp Unbroken Circle.

En by med festival-atmosfære
Hvad vil publikum møde, når de kommer til Tønder sidst i august?

I dagene 25. – 28. august rykker Tønder Festival ind i et større butikslokale i byens centrum. Det giver mere synlighed og en direkte kontakt til gæsterne i koncertugen. Meget mere om det følger i starten af august.

Tønder Handelsstandsforening vil stå for forskellige aktiviteter på torvet. Blandt andet er man i gang med at undersøge, om man inden for de gældende corona-retningslinjer kan afholde koncerter på torvet.

Gæsterne i byen vil desuden få en helt konkret dosis festivalstemning, da en del af de installationer og genstande, der normalt står på festivalpladsen, bliver placeret op igennem gågaden i Tønder.

Naturligt samarbejde
“Den opbakning, vi oplevede sidste år fra alle sider, hvor Tønder Festival var presset, ikke mindst på økonomien, har været helt enestående. Den opbakning mærker vi også i år, og det er vi meget taknemmelige for. Samtidig er det helt naturligt, at vi øger samarbejde med byens handels- og erhvervsliv, og det samarbejde bliver meget synligt i den alternative festivaluge sidst i august. Jeg er sikker på, at dette gode samarbejde vil fortsætte også i 2022 og videre frem,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder.

Musikken spiller
Og så er der jo selve hovedattraktionen, nemlig de mange koncerter i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus fra 20. til 29. august 2021. Det fyldige program byder på Mary Gauthier, Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle, Bjørn Eidsvåg, Watkins Family Hour, The Deep Dark Woods, Dylan LeBlanc, Calby, Niels Hausgaard, Delgres, Fara, Kira Skov, Sharon Shannon, Dorthe Gerlach, Hymns From Nineveh feat. Who Killed Bambi samt showcasekoncerterne FolkSpot med nyere danske navne.

Tønder Festival 25. 26. 27. 28. august 2022

www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival Instagram: TONDERFESTIVAL

Tønder Festival Logo
[social-share counters="0" buttons="facebook,twitter"]
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram