Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Digitalt postkort fra skotske musikere

21. august 2020

18 af Skotlands største folkroots-navne sender et musikalsk postkort til publikum rundt i verden. Tønder Festival er en af de udvalgte festivaler, der får en særlig hilsen.

Musikscenen overalt i verden er ramt af corona, og i Skotland er en række af de bedste og flittigst turnerende folkroots-bands gået sammen i projektet Postcards from Scotland. Det er en digital hilsen med video, lyd og fortælling fra hvert navn som en hilsen til det publikum, som under normale omstændigheder skulle have oplevet nogle af de skotske musikere denne sommer.

Mange navne har været i Tønder
Postcards from Scotland er hilsner til publikum på udvalgte festivaler. Tønder Festival, som altid har haft mange skotske navne på programmet, er en af de udvalgte.

Postcards from Scotland har 18 af Skotlands bedste folkroots-navne med – i alt 73 musikere. Mange af dem har tidligere optrådt på Tønder Festival: Blazin’ Fiddles, Breabach, Elephant Sessions, Fara, Kris Drever, Ross Ainslie and Ali Hutton, RURA, Skerryvore og Talisk. Derudover er det: Brìdghe Chaimbeul, Claire Hastings, Hannah Rarity, Kinnaris Quintet, Moishe’s Bagel & Fiona Hunter, Niteworks, Ryan Young og Siobhan Miller.

Vi er alle i samme båd
“Vi er meget glade for at være den danske festival, der får lov at præsentere Postcards from Scotland. Vi har en lang tradition for at præsentere skotsk musik på Tønder Festival. I disse corona-tider er det også vigtigt, at vi står sammen internationalt – vi er alle i samme båd. Jeg håber, mange vil bakke op om projektet og sende økonomisk støtte også til vores skotske musikervenner,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder, Tønder Festival.

Blandt de øvrige festivaler, der får en særlig hilsen fra de skotske musikere, er britiske Cambridge Folk Festival, Canada’s National Arts Centre, Katowice Music Days i Polen, Nordsjøfestivalen i Norge og Rudolstadt Festival i Tyskland.

Halvanden time lang film
De 18 musikalske postkort er sammensat af videohilsner, fortællinger om de enkelte bands og deres hjemsteder og – naturligvis – musik. Klippet sammen til en halvanden time lang udsendelse, som kan ses på https://vimeo.com/449606411

Organisationen Showcase Scotland Expo står bag initiativet. Formålet er at udbrede skotsk folkroots-musik og holde kontakten mellem musikere og publikum i live i en sommersæson, som stort set er aflyst på grund af corona-krisen. Se mere http://www.showcasescotlandexpo.com/events/postcards-from-scotland

Man kan hjælpe de skotske musikere ved at give et bidrag. Det kan man gøre via dette link:
http://bit.ly/PostcardsDonate

De 18 skotske navne har også en Spotify-playliste:
http://bit.ly/PostcardsScotlandSpotify

Tønder Festival 26. 27. 28. 29. august 2021
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram