Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Endnu et godt år for Tønder Festival

28. februar 2019

Regnskabet for en vellykket Tønder Festival 2018 er afsluttet og viser et meget tilfredsstillende årsresultat. Dermed er der også i år sikret midler til udlodning til almennyttige formål i Tønder Kommune.

De seneste fem år har Tønder Festival formået at skabe sorte tal på bundlinjen. Festivalen i 2018 er ingen udtagelse. Det endelige regnskab viser et årsresultat på 2.145.215 kr. for Tønder Festival Forening.

“Årsresultatet er yderst tilfredsstillende og skal ses i tæt sammenhæng med alle de forbedringer, Tønder Festival Forening har foretaget for at styrke kvalitetsoplevelsen på festivalen. Det flotte årsresultat er en direkte effekt af rigtigt mange menneskers lange og seje træk. Tønder Festival Forening vil gerne takke alle sponsorer, støtter, frivillige og medarbejderne på festivalkontoret for den flotte indsats,” siger Bo Ludvigsen, formand for Tønder Festival Forening.

Godt nyt for det lokale kulturmiljø
Overskuddet fra festivalen i 2018 betyder, at Tønder Festival Forening også i 2019 kan udlodde et meget tilfredsstillende beløb til almennyttige formål, som kommer kultur- og musiklivet i Tønder Kommune til gode. 971.636 kr. vil blive udloddet.

God udvikling og nye tiltag
Med det gode økonomiske resultat for 2018 fortsætter festivalen den kunstneriske og publikumsmæssige succes, der har været gældende de senere år. En markant publikumsstigning og en solid placering i det danske festivallandskab er positivt. Det betyder også, at festivalen er i fuld gang med at sikre, at publikum fortsat kan få rigtig gode oplevelser. Udviklingen af campingområdet og hele festivalområdet med madboder og andre tilbud fortsætter, og det samme gør arbejdet med bæredygtighed, klimasikring og sikkerhed.

Udloddede midler i 2018
I 2018 kunne Tønder Festival Forenings bestyrelse hensætte 1.629.777 kr. til udlodninger. Overskuddet blev uddelt til 21 projekter, som bestyrelsen vurderede ville skabe værdi inden for rammerne af Tønder Festival Forenings formål.

Fra vedtægterne i Tønder Festival Forening: Tønder Festival Forenings formål er på almennyttigt grundlag at planlægge, udvikle og afholde Tønder Festival under medvirken af såvel professionelle som amatører inden for folkemusikken. Derudover har foreningen til formål at støtte initiativer, der tilgodeser uddannelse i eller udvikling af dansk og international folkemusik, børn og unges uddannelse i musik og kulturelle aktiviteter og arrangementer, fortrinsvis i Tønder Kommune.

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-12
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Kl. 10-12
Torsdag: Lukket
Fredag: Kl. 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram