Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Gensynsglæde og stor succes

22. september 2022
Foto: Ard Jongsma

Tønder Festival siger tak for i år og tak til alle for en veloverstået festival. Masser af publikum, store musikalske oplevelser, varm stemning, godt vejr og rekord i omsætningen. Samt en række udfordringer, som festivalen tager hånd om inden næste års festival.

Tre år. Det er næsten ikke til at begribe, at det er så længe siden, den forrige Tønder Festival fandt sted. Det var da også som om, alle – publikum, musikere, teknikere, branchefolk og alle de hårdtarbejdende frivillige – var i den syvende himmel, da Tønder Festival 2022 foldede sig ud i den forgangne weekend. Ja, allerede fra søndag 21. august var der festivalstemning i Tønder og masser af tilrejsende og forventningsfulde gæster.

Og forventningerne blev indfriet. Der var sol og varme i store mængder, den velkendte Tønder festivalatmosfære på festivalpladsen og gensynsglæde her, der og alle vegne. Og musikken? Den spillede naturligvis hovedrollen, som den altid gør på Tønder Festival. Publikum fik store og intense koncertoplevelser med både helt nye internationale navne og veteraner i topform. Endnu engang kastede musikken mange fine anmeldelser af sig i medierne.

”Blandt musikerne, der har optrådt på årets festival, har mange udtalt, at det har været en af de bedste festivaler, de nogensinde har besøgt. De roser publikum, de frivillige samt ikke mindst vores lyd- og lysfolk for deres kæmpe indsats og for at give musikerne de bedste arbejdsbetingelser” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder.

Rekordår

I 2019 kunne Tønder Festival melde om rekordomsætning. Her i 2022 er rekorden slået, og festivalen har oplevet en fremgang i omsætningen på mellem 15 og 20 procent i forhold til 2019.

Der er i 2022 solgt 8500 partout-armbånd og 2295 en-dags-armbånd. Antallet af partout-armbånd er øget med godt 500 i forhold til sidste år. Antallet af solgte camping-armbånd er 4327. I 2019 lå salget af camping-armbånd på 3731 stk.

Mange måtte holde i kø

Tilstrømningen af gæster til festivalen var overvældende, og allerede søndag 21. august opstod der kø ind til campingpladsen, da langt flere end forventet ankom til Tønder denne dag. Torsdag 25. august var der igen pres på, og mange gæster måtte sidde i kø, inden de kunne komme ind på campingpladsen.

“Vi er særdeles glade for alle vores gæster, og vi beklager meget, at der opstod problemer med logistikken og trafikken. Det er noget, vi straks vil evaluere på, så problemerne ikke opstår igen,” siger Stephan Scheelke, administrerende direktør.

Tak til alle de frivillige

Der var fornemt besøg fredag 26. august af Tønder Festivals protektor, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, som blandt andet overværede dele af den store skolekoncert på Open Air Scenen. Torsdag 25. august var der besøg af statsminister Mette Frederiksen, som oplevede festivalstemningen og fik sig en snak med nogle af festivalens mange frivillige.

De mange frivillige medarbejdere er kernen i festivalen, og Tønder Festival kan glæde sig over, at der i år er kommet 800 nye frivillige til.

“Der skal lyde en kæmpe stor tak til alle vores frivillige. Uden dem ville der ingen festival være. Det betyder alt, at så mange især fra lokalområdet bakker op om vores festival og vil være med til at gøre Tønder Festival til den unikke begivenhed, den er,” siger Stephan Scheelke, administrerende direktør.

Billetsalg til 2023

Allerede nu kan man sikre sig billet til festivalen næste år. Prisen på partout-billetter 1.975 kr. Endags armbånd og camping sættes til salg på et senere tidspunkt.

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram