Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Patty Griffin for første gang i Danmark

6. juni 2019

Den prisvindende amerikanske sangskriver Patty Griffin er efter en sygdomsperiode tilbage med et nyt album og en lang turné. På koncertlisten står der Tønder Festival.

Af Martin Blom Hansen

“Jeg har ikke spillet i Danmark før, og jeg glæder mig meget til Tønder Festival. Jeg har kun set Copenhagen Airport og broen til Malmø,” lyder det lattermildt fra Patty Griffin i telefonen. Hun befinder sig i det østlige USA godt i gang med en længere turné. En turné, der bringer den 55-årige amerikanske sanger, sangskriver og guitarist til Tønder Festival i august.

“Det føles godt, men også på mange måder nyt at være på landevejen igen, fordi jeg har været væk fra scenen i nogle år. I en periode var jeg ikke sikker på, at jeg ville være i stand til at udføre mit arbejde mere overhovedet,” fortæller Patty Griffin.

Efter et længere sygdomsforløb har Patty Griffin kæmpet sig tilbage og er aktuel med sit tiende album, “Patty Griffin”, der udkom i marts 2019. Et album, hvor det meste er indspillet i hendes hus i Austin.

“Når man laver en plade, føles den jo altid ny og anderledes i forhold til den forrige. Men det er i særlig grad tilfældet med denne her. En masse ting føles helt nye, og jeg synger fra et sted, jeg ikke er så bekendt med.”

“Jeg mistede min stemme. Jeg skrev sange, men jeg havde ikke tiltro til min sangstemme. Craig Ross, som har produceret mange af mine plader, foreslog, at vi indspillede i mit hus for at tage presset af og skabe en afslappet stemning for mig. Og det fungerede virkelig godt,” fortæller Patty Griffin.

Når nye sange dukker op, har det altid været vigtigt for Patty Griffin at gå på opdagelse i sit indre liv og lade det være udgangspunktet.

“Nogle gange ved jeg ikke selv, hvad det er, jeg finder. Det er det bedste. For mig handler det om at skrive fra det sted og så finde ud af, hvordan det kan læses ind i alt det, der sker omkring dig. Hvad jeg finder i mit indre liv reflekterer verden uden for. Når det lykkes, føler jeg, at jeg er på sporet af det rigtige.”

At skrive sange og befinde sig i det mentale sangskriverrum og så være på turné og stå på scenen er to meget forskellige ting for Patty Griffin.

“Jeg tror i virkeligheden, at jeg har to personligheder. En ude på turneen og en derhjemme. De to verdener er adskilte. Jeg skriver ikke sange, når jeg er på turné. Når man er på turné, bliver dagene meget forskellige. De er ikke så skemalagte, så det er svært for mig at skrive sange. Jeg har ikke let ved at turnere. Det kræver noget ekstrovert af mig, og jeg er egentlig ikke en særlig ekstrovert person,” siger Patty Griffin.

Om Patty Griffin:

  • Patty Griffin er vokset op i Old Town i staten Maine, og i de tidlige halvfemsere optrådte hun på de små caféer i Boston og omegn. Her blev hun spottet af A&M Records, der udgav hendes debutalbum “Living with Ghosts” i 1996. Et album, der solgte i over 200.000 eksemplarer og blev fulgt op af den rockende “Flaming Red” i 1998.
  • Patty Griffin har vundet mange priser, blandt andet to Grammy’er og to Americana Music Association Awards, og været nomineret utallige gange.
  • En lang række andre kunstnere har indspillet hendes sange, blandt andre Mary Chapin Carpenter, Emmylou Harris, Jessica Simpson, Dixie Chicks og Kelly Clarkson.
  • Patty Griffin turnerede i 2004 med The Sweet Harmony Travelling Revue sammen med Emmylou Harris, Buddy Miller, Gillian Welch og Dave Rawlings. I 2010 var hun med i Robert Plants Band of Joy og dannede også par med Robert Plant i en periode.
  • Patty Griffins sange er benyttet flittigt i film, teater, tv-serier og dokumentarer.www.pattygriffin.com

Patty Griffin giver koncert lørdag 24. august kl. 21.30 i Telt 1 og søndag 25. august kl. 17.30 i Telt 2.

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram