Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Tak for i år!

26. august 2019
Foto: Nolight Studio

Tønder Festival 2019 er overstået, og festivalledelsen kan se tilbage på endnu en publikumssucces, høj sol og fire dage med musikken i centrum.

Festival nummer 45 i Tønder oversteg forventningerne. Vejret viste sig fra sin bedste side, og i fire dage summede festivalpladsen af liv. Publikum strømmede til de godt 120 koncerter plus jam sessions og talrige andre musikalske oplevelser. Tønder Festival 2019 levede op til sit gode ry og rygte som stedet, hvor musikken har hovedrollen.

Der er i år solgt 7.983 partout-armbånd og 2.329 en-dags-armbånd. Antallet af partout-armbånd er øget med godt 400 i forhold til sidste år. Antallet af solgte camping-armbånd er 3.731.

Store øjeblikke
”Vi er meget tilfredse og glade, og alt er forløbet uden problemer. Vejret var jo i den grad med os, og stemningen på festivalpladsen har været helt i top. Musikalsk har vi oplevet virkelig store øjeblikke. Vi har endnu en gang fået bekræftet, at den særlige Tønder-stemning og den tætte kontakt mellem musikere og publikum skaber unikke koncertoplevelser. Stor tak til publikum, musikere og crew – og til alle vores mange frivillige, som har knoklet i varmen for festivalen,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Mandagsfest for medarbejderne
Efter fire travle festivaldage kan de mange frivillige se frem til medarbejderfesten mandag aften. Her vil en lang række af kunstnerne på årets festival optræde.

Billetsalg til 2020
Allerede nu kan man sikre sig billet til festivalen næste år. Et antal ”early bird”-billetter sættes til salg fra tirsdag 27. august kl. 10.00 via www.tf.dk. De første kunstnere er allerede på plakaten til Tønder Festival 2020.

Glæd jer til Tønder Festival 2020 – oplev blandt andre:

Amythyst Kiah (USA)
En rå og kraftfuld stemme fra Tennessee med originale sange inspireret af blues, country, oldtime og folk. Amythyst Kiah blander traditionsmusikken med elementer af nutidig R&B. “Et af rootsmusikkens mest spændende nye talenter,” skriver magasinet Rolling Stone om Amythyst Kiah.
www.amythystkiah.com

Blue Rose Code (SCO)
Bag navnet Blue Rose Code er den skotske sanger, sangskriver og guitarist Ross Wilson. Han henter inspiration i mange genrer – folk, jazz, pop og soul. Anmelderne roser Blue Rose Code og hører ligheder med navne som John Martyn, Van Morrison, Tom Waits og Jackson Browne.
www.bluerosecode.com

Sean Rowe (USA)
En kælderdyb stemme, en akustisk guitar og sange med masser af sjæl. Amerikanske Sean Rowe har siden 2004 udgivet fem soloalbum med “New Lore” fra 2017 som det seneste. Han er på Europaturné i december 2019 og er for første gang på Tønder Festival i 2020.
www.seanrowe.net

The Once (CAN)
Akustisk trio fra Newfoundland i Canada. The Once har været med siden 2009 og viderefører stolte traditioner med sangskrivning, musik og poesi på Newfoundland. Trioen har opnået ry som fremragende fortolkere og gode sangskrivere og bliver især rost for deres vokalharmonier.
www.theonce.ca

Mike Elrington (AUS)
Der er fuld power på, når den næsten to meter høje Mike Elrington går på scenen. Hans rå vokal, mesterlige guitarspil og sange i blues- og rootsrockgenren har bragt ham frem som et af Australiens store navne, og han modtog i 2016 prisen “Singer/Songwriter Of The Year” ved The Australian Independent Music Awards.
www.mikeelrington.com

Mo Kenney (CAN)
Mo Kenney fra Nova Scotia i Canada er stærkt på vej frem både i sit hjemland og internationalt. Den 29-årige sangerinde, sangskriver og guitarist har turneret med blandt andre Ron Sexsmith og Joel Plaskett. Sidstnævnte producerede Mo Kenneys debutalbum i 2012.
www.mokenney.com

Friel Sisters (SCO)
Søstrene Anna, Sheila og Clare Friel er født i Glasgow, men familierødderne er forankret i Donegal Gaeltacht i det nordvestlige Irland. Med vokaler, violin, fløjte og uilleann pipes bringer de med stor succes den traditionelle irske folkemusik ud på scener i Europa, USA og Asien.
www.frielmusic.com

Tønder Festival 27. 28. 29. 30. august 2020
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Tønder Festival Logo
[social-share counters="0" buttons="facebook,twitter"]
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram