Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Tønder Festivals sikkerhedsnet er kraftigt beskadiget

3. august 2020

Foto credit: TF-Photo Crew

Det sikkerhedsnet, som Tønder Festival Fond sammen med Tønder Festival Forening og festivalens sponsorer har bygget op over de sidste syv år, er nu kraftigt beskadiget grundet Corona-krisen. Aflysningen af Tønder Festival 2020 har gjort, at Tønder Festival Fonds omsætning i 2020 ligger på et minimum, hvilket har meget store konsekvenser for det samlede fundament for Tønder Festival.

Gruppen bag Tønder Festival er opbygget således, at Tønder Festival Fond ejer brandet Tønder Festival og investerer i udvikling af festivalen. Men måske vigtigst af alt skal fonden udgøre det solide økonomiske sikkerhedsnet, som gør, at festivalen fortsat kan bestå, hvis der skulle opstå en force majeure situation.

Siden Tønder Festival var i økonomisk krise i 2013 har Tønder Festival Fond sammen med Tønder Festival Forening og festivalens sponsorer arbejdet på at udvikle og konsolidere festivalen, som trods en forventning om røde tal på bundlinjen for regnskabet i 2020 nok skal klare sig igennem 2020. Men hvis fonden ikke havde haft dette økonomiske fundament i dag, så var selve festivalens eksistens alvorligt truet.

Udfordringen er, at den egenkapital som Tønder Festival Fond har, er Corona-krisen ved at æde op. Fondens omsætning udgøres normalt af sponsorindtægter, salg af cd’er og merchandise under festivalen og ved udlejning af infrastruktur til Tønder Festival Forening. Alt dette bortfalder stort set i 2020 grundet aflysningen af årets festival. Og det stiller Tønder Festival i en økonomisk skrøbelig situation.

”Corona-krisen er ved at æde vores egenkapital op, og det stiller os økonomisk i en særdeles skrøbelig situation” udtaler Henrik Juul, formand for Tønder Festivals Fond.

Sikkerhedsnettet skal genopbygges
Aflysningen af årets Tønder Festival er ikke kun et stort tab for festivalen, men også for turist- og erhvervslivet i hele Tønder Kommune. For at sikre et stærkt sikkerhedsnet for festivalen i fremtiden er det tvingende nødvendigt at egenkapitalen genopbygges, så der er et stærkt økonomisk bolværk, hvis der skulle opstå lignende force majeure situationer i fremtiden.

I et forsøg på at rejse midler til Tønder Festival Fond har festivalen igangsat forskellige støtteinitiativer i form af t-shirts, armbånd, en festivalbutik, forskellige festivalpakker osv. Mange virksomheder, sponsorer, frivillige og publikummer har meldt sig på banen og tilbudt deres hjælp. Det er vi meget, meget taknemmelige for.

For at sikre en stærk festival af høj kvalitet i fremtiden er Tønder Festival Fond dog samtidig nødt til at igangsætte en langsigtet og massiv indsats for at genopbygge det økonomiske fundament. Vi ved, at det er trange tider, men Tønder Festival håber alligevel på at sponsorer og øvrige virksomheder, der har muligheden, vil hjælpe med at genopbygge festivalens økonomiske fundament til glæde for hele kommunen.

Tønder Festival Logo
[social-share counters="0" buttons="facebook,twitter"]
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram