Mad og drikke

Home/Praktisk/Mad og drikke

Ingen festival uden gode madsteder og barer. Du finder masser af muligheder for mad og drikke – fra gourmetrestaurant til pølsevogn og fra rom & cigarbar til fadølsbar.

Find alle stederne på kortet over festivalpladsen her!

Mad på Tønder Festival 2019 – Opdateres løbende

Rungholt, Tønder Festivals nye restaurant med lokale specialiteter: I samarbejde med Udviklingsråd Sønderjylland, Sydvestjyske Smagsoplevelser og Tønder Marsk Initiativet vil gæsterne på Tønder Festival 2019 kunne opleve en helt ny restaurant på festivalpladsen. Restauranten er udviklet for at hylde de lokale råvarer og de mange dygtige fødevareproducenter i området – her skal smagen af Sønderjylland nemlig i fokus. Gæsterne får mulighed for at opleve en helt særlig stemning og få smagsoplevelser ud over det sædvanlige, når køkkenet under ledelse af den sønderjyske stjernekok Thomas Rode vil forkæle smagsløgene med råvarerne, der findes i lokalområdet.

AsylSyd, smagen af Mellemøsten: Efter flere års godt samarbejde mellem Tønder Festival og AsylSyd er det nu tid til at udvide samarbejdet. Til festivalen 2019 vil Asyl Syd være at finde i vores Street Food område på Open Air. De kommer med deres helt egen bod, hvorfra de vil sælge lækre retter inspireret af Mellemøstens madtraditioner og give gæsterne en smagfuld oplevelse. Tønder Festival glæder sig til at udvide og styrke det gode samarbejde.

Pølsevogn: Ved Indgang Vest finder du den traditionelle danske pølsevogn.

Grønnegade: I Grønnegade kan du både spise hos Intelligent Food og Café Kærlig, hvor du kan købe vegetar, veganer & glutenfri mad samt frugt & grønt.

Steakhouse: I Outlaw Village er der mad til den sultne cowboy. Steak eller Pulled Pork Burger med kartoffelbåde og salat 

Shamrock Sandwich: Lækre frisklavede sandwiches. Desuden mulighed for vegetarisk og glutenfri sandwich.

Futs Food Court: Tønder Festivals fastfood-område bliver i 2019 forvandlet til en food-court. Det vil sige, at gæsterne nu kan gå ind i et overdækket telt og købe mad fra de mange lækre futs-madboder. Der vil være ståborde i midten, så gæsterne kan mødes på tværs over et måltid mad og nyde den nye mulighed på festivalpladsen.

  • Food to go: Små retter til den lille sult. Bagte kartofler eller pitabrød med forskelligt fyld.
  • Fish ’n’ Chips: Frisklavet, stegt fisk med stegte kartoffelbåde og frisklavet specialdressing.
  • Wok: Friske grøntsager og marineret kalkun direkte fra wokpanden. Serveres med tortillas, pandekage eller ris.
  • Pandekager: Store og friskbagte madpandekager med forskelligt fyld eller dessertpandekager med forskelligt fyld.
  • Varme Drikke: Kaffe, Te og Irish Coffee.

Grill Lam & Gris: Det bedste tilberedt fra grillens varme flammer. Der serveres blandt andet helstegt pattegris, grillet vadehavslam, sønderjyske grillpølser, gyrosmix, pølsemix, festivalburger og flæskestegsburger.

Mormors Økokøkken: Et lækkert udvalg fra det traditionelle danske køkken skabt udelukkende af økologiske, danske råvarer. Her finder du blandt andet biksemad, hjemmelavede frikadeller, tarteletter og æblekage.

Fiddlers Green: Festivalens gourmetrestaurant med en menu med friske råvarer og et udvalg af udsøgte vine. I dagtimerne serveres ”brunch med bobler” og lækker frokostanretning.

Vinoteket: En hyggelig franskinspireret restaurant midt på festivalpladsen. Her finder du et stort udvalg af kvalitetsvine og gode specialøl. Vinoteket er de lokale verdensmestre i den sprøde Alsacespecialitet Tarte Flambee.

Festival Cafeen: Her serveres den sønderjyske platte, solæg og sønderjysk brødtorte. Derudover bydes der også på lækre sandwiches, karrysuppe og paélla

Vaffelboden: I vaffelboden finder man både belgiske vafler, softice og slush ice.

Lille Fanø: På Lille Fanø kan du smage lokale specialiteter. Her serveres blandt andet bakskuld, røget ørred, sild og snaps samt solæg. Alt sammen akkompagneret af Fanø øl, hyggelig stemning og Fanømusik.

Grillbod: Ved Open Air scenen finder du grillboden hvor du kan stille den hurtige sult med en fransk- eller almindelig hotdog.

Verdensmad: Ved Open Air og Jamteltet finder du Verdensmad: et hjørne af alverdens retter og streetfood serveret fra små foodtrucks.

Campinghøkeren: Campinghøkeren befinder sig på campingområdet. Her sælges der nybagt morgenbrød og dagligvarer.

 

Drikkevarer/barer

Kolonihaven: Kolonihaven er Tønder Festivals helt nye barområde, hvor stemningen og atmosfæren emmer af den danske sommer. Kolonihaven, som vil blive placeret tæt på Open air scenen, bliver overdækket og giver derved Tønder Festivals gæster endnu en mulighed for at nyde deres drikkevarer i tørvejr eller i læ for solen.

Ølbarer: Du kan finde festivalens ølbarer jævnt fordelt over hele festivalpladsen. Kom og nyd en kold Tuborg eller sodavand.

Spirit Ginbar: Spirit Ginbar er indrettet i den historiske togvogn ved Telt 1. Her serveres lækre drinks, mixet og pyntet til den rene fornøjelse.

Rom & Cigar Bar: Her kan du nyde en fantastisk rom fra barens store udvalg sammen med eller uden en udsøgt håndrullet cigar.

Black Sun Saloon: I Outlaw Village området kan man finde saloonen under den prærieblæste træfacade. Her kan du nyde et krus øl og en whisky

Farbar: Hos Farbar bliver der kælet for de forskellige autentiske cocktails. Der serveres bl.a. klassiske Mojito, tropisk Hurricane og Bloody Mary.

Southern Comfort Bar: Besøg Southern Comfort Baren og den tilhørende Fireball Whisky Lounge, hvor der dagligt vil være smagsprøver, konkurrencer og underholdning.

Derudover kan du besøge: Little Dublin, Coffee Shop, Lounge, Peter Larsen Kaffe, Fanø bryghus, Specialølsbaren, Appelsinbar, Bernadotte Ølbar, Baren over Åen og Den Hemmelige Bar!