Releasekoncert i Tønder med Folkeklubben

Home/Releasekoncert i Tønder med Folkeklubben

Releasekoncert i Tønder med Folkeklubben

Folkeklubben inviterer til releasearrangement i samarbejde med Tønder Festival.

Opdateret 1.10!: Vi har noteret os en meget stor interesse for vores arrangement med Folkeklubben på Schweizerhalle 24. oktober. For at undgå at du kommer forgæves kan du fra tirsdag 2. oktober kl. 10.00 hente max 2 fribilletter her:
https://tonderfestival.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/76598

Du skal være på Schweizerhalle senest kl. 19.00 onsdag 24. oktober, da din billet ellers går til anden side. Dørene åbner 18.30 og arrangementet starter kl. 19:30.

Vi glæder os til at se dig!
De bedste hilsener Folkeklubben og Tønder Festival

”Der findes et virkeligt alvorligt filosofisk problem; selvmordet.”
(Albert Camus, ’Sisyfosmyen’1942)

Folkeklubben udgiver sit nye album ”Sort Tulipan” 26. oktober og annoncerer i den anledning i samarbejde med Tønder Festival et eksklusivt lytte- og samtalearrangement på Schweizerhalle i Tønder onsdag 24. oktober kl. 19.30 – dørene åbnes kl. 18.30. Og der er fri entré! 

Det vil være muligt at købe pladen før den officielle udgivelse samt at høre bandet i samtale med musikjournalist Henrik Queitsch om tankerne bag udgivelsen.

Der er mange måder at slå sig selv ihjel på. Folkeklubben har eksisteret siden debutkoncerten i maj 2011, og som band starter sammenbruddet som regel med en syvårskrise og spørgsmålene: ”Hvem er vi, og hvor skal vi hen?”

Folkeklubben har forsøgt at tage disse spørgsmål alvorligt, og den del af svaret vil foreligge på bandets 4. album med titlen ”Sort Tulipan”, der udkommer fredag 26. oktober 2018.

Dannelsen, galskaben og folket
Når Folkeklubben som optakt til udsendelsen af deres nye album afholder en lille serie af eksklusive lyttearrangementer, sker det på tre nøje udvalgte steder: Thorvaldsens Museum i København, Psykiatrisk Hospital i Århus og ikke mindst Schweizerhalle i Tønder.

Disse tre steder symboliserer på smukkeste vis de tre grundpiller, som Folkeklubben håber er en del af deres identitet: dannelse, galskab og folkelighed.

Kunsten er ikke at se disse elementer som hinandens modsætninger, men som indbyrdes forbundne forudsætninger ikke bare for den gode sang; men for alle gode samtaler, film, journalistik, avisartikler med mere.

Når det lykkes i en sang eller på en plade, er det godt og nogle gange bare held. ”Men man må gå efter det,” siger forsanger og tekstforfatter Kjartan Arngrim, der sammen med Rasmus Jusjong og Rasmus Dall udgør Folkeklubben.

Turen rundt på de tre steder vil udover at præsentere fans for det nye album være en kærkommen lejlighed til at komme endnu tættere på besvare det helt centrale spørgsmål: hvem er Folkeklubben i år 2018?

Tønder Festival og Folkeklubben
Folkeklubben fik sit store folkelige gennembrud på Tønder Festival for snart 5 år siden og er på disse kanter næsten lige så populære som Rasmus Seebach og Gulddreng. Hvad giver derfor mere mening end at markere udgivelsen af det nye album i samarbejde med selvsamme festival? Musikjournalist Henrik Queitsch vil interviewe bandet om området og i særdeleshed festivalens særegne plads i orkestrets historie – og om betydningen af folkelighed og folkemusik i år 2018.

Release arrangement på Schweizerhalle onsdag d. 24. oktober kl. 19:30. Dørene åbnes kl. 18:30.
Der er fri éntre, og alle er velkomne!