Tak for en forrygende festival

Home/Nyheder/Tak for en forrygende festival

Tak for en forrygende festival

(Herover: Tami Neilson, Tønder Festival 2018. Foto: Nolightstudio)

Publikum strømmede til, og Tønder Festival beviste endnu engang sit værd som den store danske begivenhed for folk- og rootsmusik.

Opdateret mandag 26.8. kl. 14.30: Early Bird-billetter er udsolgt. Prisen på partout-armbånd til 2019 er nu 1.490 kr.

Tønder Festival 2018 er vel overstået med flere end 130 koncerter og et rekordstort billetsalg. Hele det store festivalapparat fungerede, som det skulle, og festivalen blev afviklet planmæssigt.

Der er i år solgt 7.599 partout-armbånd. I forhold til sidste år er det en stigning på ni procent.

Glad ledelse
Festivalledelsen kan med tilfredshed se tilbage på fire intense dage og siger tak til publikum, musikere og frivillige for en rigtig god festival.

”Tønder Festival 2018 er forløbet rigtig godt. Vi er glade og taknemmelige for, at vi torsdag kunne melde udsolgt af partout-billetter samt senere af endags-billetter til lørdag. Vi har solgt 832 flere billetter end i 2017, og heraf er størstedelen partout-billetter. Stemningen og musikken har været fantastisk, og vores frivillige har givet publikum og musikerne en virkelig god oplevelse. En stor tak til alle, der har bidraget til festivalen,” siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Mandagsfest for medarbejderne
Efter fire travle festivaldage kan de mange frivillige se frem til medarbejderfesten mandag aften. Her vil en lang række af kunstnerne på årets festival optræde.

Billetsalg starter nu
Allerede nu kan man sikre sig billet til festivalen næste år. Et antal ”early bird”-billetter sættes til salg fra mandag 27. august kl. 10.00 via www.tf.dk. De første kunstnere er allerede på plakaten til Tønder Festival 2019.

Glæd jer til Tønder Festival 2019 – oplev blandt andre:

Finbar Furey (IRL)
En mand med årtiers irsk musikhistorie i bagagen. Finbar Furey, multi-instrumentalist, sanger, sangskriver og producer, har været med på den irske folkemusikscene siden 60’erne og er blandt andet kendt fra The Fureys.

Chris Smither (USA)
Kunstnere som Bonnie Raitt og Emmylou Harris har indspillet sange af folk/blues-sangskriveren og guitaristen Chris Smither, som i 2014 kunne fejre 50 års musikerjubilæum. Besøgte også Tønder i 2015.

Jenn Grant (CAN)
Sangerinden og sangskriveren Jenn Grant fra Nova Scotia i Canada har vundet adskillige priser, været nomineret til endnu flere, og fine anmeldelser regner ned over denne opstigende folkpopstjerne.

Old Man Luedecke (CAN)
Prisvindende banjospiller og sangskriver Old Man Luedecke fra Nova Scotia i Canada er en moderne poet og troubadour med bluegrass og folk-traditioner i rejsekufferten. Har arbejdet sammen med blandt andre Tim O’Brien.

Leslie Stevens (USA)
Magasinet L. A. Weekly har i deres ”Best of L.A.: Music 2018” kåret sangerinden og sangskriveren Lesley Stevens som ”Best Country Singer”. Har arbejdet sammen med blandt andre Father John Misty.

Caitlin Canty (USA)
Caitlin Canty besøgte Tønder Festival i 2016 både solo og i selskab med sangskriverkollegaen Jeffrey Foucault. Magasinet Rolling Stone har Caitlin Canty på 2018-listen over ”Ten New Country Artists You Need To Know”.

The Tweed Project (ENG, SCO)
Medlemmerne af The Tweed Project har fundet sammen i fælles kærlighed til folkemusiktraditionerne i England og Skotland. Blandt musikerne er duoen Greg Russell og Ciaran Algar samt Evan Carson fra Sam Kelly & The Lost Boys.

James Keelaghan (CAN)
Musikkritikeren Dave Marsh har kaldt James Keelaghan for ”Canada’s Finest Songwriter”. Den 58-årige folkroots-sangskriver med flair for sociale og historiske emner har høstet stor anerkendelse både i hjemlandet og internationalt.

Tønder Festival 22. 23. 24. 25. august 2019
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk