Undervisningsmateriale til skolekoncert 2019

Home/Undervisningsmateriale til skolekoncert 2019

Skolekoncert på Tønder Festival 2019: Hent materiale til brug i undervisningen.

Skolekoncert 2018, Tønder Festival (Foto: Marc Roed)
(Fra skolekoncert 2018, Tønder Festival. Foto: Marc Roed)

Hvert år deltager tusindvis af skole- og gymnasieelever med deres lærere i Tønder Festivals åbne skolekoncert. De optrædende kunstnere er særligt udvalgte for at tilgodese netop denne målgruppe og give de unge en musikalsk oplevelse.

For at give eleverne og deres lærere en mulighed for at fæstne denne oplevelse har Tønder Festival udarbejdet et undervisningsmateriale.

Materialet er et inspirationskatalog, der kan bruges i undervisningen før, under og efter skolekoncerten på festivalen. Det retter sig mod folkeskolens mellemtrin og udskoling samt gymnasiale uddannelser.

Der gives inspiration til arbejdet i en række fag; dansk, matematik, geografi billedkunst, musik, tysk og engelsk. Der kan også arbejdes tværfagligt og med almene områder. Oplæggene til arbejdet favner et bredt udvalg af kerneområder i fagene.

Der udskrives også en plakatkonkurrence, der skal gøre reklame for Tønder Festival rettet mod netop disse aldersgrupper. De ti bedste plakater udstilles under festivalen. Præmien for bedste plakat er søndagsbilletter til hele klassen.

Materialet er frit tilgængeligt.

Avisartikler er venligst stillet til rådighed af ”JyskeVestkysten” og ”Der Nordschleswiger”.

Materialet er udarbejdet af:
Anita Uggerholt Eriksen, lærer ved Tønder Overbygningsskole
Heidi Iwersen, lærer ved Tønder Overbygningsskole
C. C. Rasmussen, projektkoordinator, Tønder Festival Forenings bestyrelse