Spring til indhold
21/08-24/08

Britisk tour-manager arbejder som frivillig på festivalen

14. august 2023

Til daglig er Andy Washington tour-manager for internationale bands og bor i London. Hvert år i august tager han til Tønder og er konferencier på Bolero og nogle af festivalens andre scener. Han er vild med at være en del af det, han kalder for en festival i verdensklassen.

2015 var Andy Washington på Tønder Festival for første gang. Han var tour-manager for den amerikanske sangskriver John Fullbright. Begejstringen for festivalen var der med det samme, og han fik lyst til at vende tilbage – gerne som frivillig. Da han blev spurgt, om han havde lyst til at arbejde som konferencier på festivalen, var det ikke svært at sige ja.

“Jeg elskede stemningen på Tønder Festival. Og selv om det at stå på scenen ikke er min komfortzone, har jeg vænnet mig til det og har med stor glæde introduceret bands på Bolero-scenen samt andre scener de seneste syv år,” fortæller Andy Washington.
Han er 60 år, bor i London og arbejder til daglig i den internationale livebranche primært som tour-manager for forskellige bands. Han har besøgt Danmark i marts i år som tour-manager for amerikanske The Handsome Family.

“Jeg er stolt over at være en lille del af Tønder Festival hvert år. Jeg oplever mange festivaler rundt om i verden, og Tønder Festival er i sandhed en festival i verdensklassen. Danmark bør være stolt over alt det, Tønder Festival er og repræsenterer.”

Andy Washington kan især godt lide, at mange musikere opholder sig på festivalen i flere dage.

“Det er usædvanligt for en festival, og det giver musikere og crew lejlighed til at hænge lidt ud. Det skaber en helt særlig atmosfære backstage. Og jeg har mulighed for at møde en masse venner og opleve fremragende musik.”

Han fremhæver nogle af de store oplevelser, han har haft i Tønder:

“At opleve John Prine fra siden af scenen i 2015 er et minde, jeg altid vil bevare med glæde. Men måske er mine yndlingsoplevelser det uventede. For eksempel de seks unge baskiske kvinder, der klappede og spillede tamburiner i så indviklede rytmer, at det tog pusten fra mig. Også New Orleans-paraden med Meschiya Lake & The Big Horn var stor underholdning,” fortæller Andy Washington, der også i år vil være at finde som konferencier på festivalen.
(Blom)

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: