Spring til indhold
21/08-24/08

Om Tønder Festival

En helt særlig festivaloplevelse

På Tønder Festival er ”handmade music” i centrum. Musik med rødder i folk, rootsrock, country, blues, cajun, world med mere.

Festivalen byder på internationale navne i topklasse – både de helt nye navne, der er på vej op, den stilskabende sangskriverlegende og den autentiske folkemusik.

Tønder Festival har en unik musikprofil, og du kan ofte opleve internationale kunstnere, der kun giver koncert i Tønder og ikke spiller på andre danske festivaler den pågældende sommer.

Festivalen er kendt for at være ”first mover” og opstøve nye spændende navne og præsentere dem som de første herhjemme.

Tønder Festival er ikke mindst kendt for sin helt særlige atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor store koncerter går hånd i hånd med spontane jamsessions.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

I forbindelse med festivalen er der med projektet 4+ masser af oplevelsesmuligheder og arrangementer med fokus på natur, historie, kultur, mad, erhverv og samvær i dagene op til festivalen.

FAKTA OM
TØNDER FESTIVAL

  • Tønder Festival har eksisteret siden 1974 og er en af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootsmusik.

  • Festivalen finder sted hvert år onsdag til lørdag i forbindelse med den sidste fulde weekend i august.

  • Festivalpladsen ligger tæt på centrum i Tønder by og har ni scener lige fra den store Open Air Scene til det lille Jamtelt.

  • Tønder Festival organiseres af Tønder Festival Fond og Tønder Festival Forening.

  • Festivalen har syv fuldtidsansatte på kontoret og i musikbookingen og flere end 3.000 frivillige og hjælpere – heraf en leder- og årsfrivilliggruppe på cirka 250 personer.

  • Tønder Festivals Venner Aps driver spillestedet Hagge’s.

  • H. K. H. Prinsesse Marie er protektor for Tønder Festival.

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: