Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: H. C. Gabelgaard

Koncert og udgivelse tilegnet unge hjemløse

18. august 2023

“Home” er titlen på en særlig koncert på årets Tønder Festival. Poul Krebs har taget initiativet, og koncerten vil bestå af sange tilegnet unge hjemløse. På scenen vil være Kira Skov, Steen Jørgensen, Kajsa Vala, Henning Kvitnes, Poul Krebs, Karl Kristian samt band.

Udgiver støtte-sang
I forbindelse med koncerten udgiver solister og band i samarbejde med Tønder Festival en ny fortolkning af Bob Dylans klassiker “The Times They Are A-Changin’”. Sangen er tilgængelig på alle streamingplatforme fra fredag 18. august. Overskud fra udgivelsen går ubeskåret til hjemløsebladet Hus Forbi.

Fakta om udgivelsen: “The Times They Are A-Changin’”, Home - sange til unge hjemløse. Medvirkende: Kira Skov, Steen Jørgensen, Kajsa Vala, Henning Kvitnes, Poul Krebs samt band: Lars Skjærbæk, guitar, Troels Skjærbæk, bas, Palle Hjorth, keyboards. Produceret af Lars Skjærbæk.

Naturlig placering i Tønder
”Ønsket er at sætte fokus på unge hjemløse ved at sprede viden, læring og forståelse. Fra foreningen SAND kommer forpersonen Christina Strauss og fortæller sin historie, som er langt mere fortvivlende og rørende end nogen sang, jeg nogensinde kunne skrive”, siger Poul Krebs.

Tønder Festival er stolte over at lægge scene og publikum til: ”Skal der være et arrangement til fordel for hjemløse i Danmark, skal det da være på en scene i Tønder. Folkroots-musikken på vores festival har ofte rødder i livet blandt vagabonder, hjemløse og evigt rejsende musikere. Begrebet “hobo” er en del af Tønder Festival, og vi håber, at vi med Home-koncerten kan sætte spot på et uværdigt problem i det danske velfærdssamfund”, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder på Tønder Festival.

home støtter Home

Ejendomsmæglerkæden home er ligeledes partner på koncerten. Formålet er at sætte fokus på, skabe viden om og indsamle midler til hjemløse i Danmark hvert år på Tønder Festival, og også hen over året. Det bliver en fremadrettet indsats, både som mæglerkæde og via de 170 lokale kontorer.

”homes værdier handler om den tryghed, nærvær og fællesskab et hjem skaber for de mennesker, der har et. Som hjemløs har du ikke adgang til de værdier. Derfor støtter vi både sagen og koncerten. Det er helt afgørende for os som mennesker at have en tryg base.”, siger Uffe Drejer, adm. dir. Home A/S.

Koncerten HOME: Sange til unge hjemløse finder sted torsdag 24. august kl. 13.45 i Telt 1.

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: