Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: Ard Jongsma

Lille overskud på Tønder Festival 2022

23. marts 2023

Trods økonomiske eftervirkninger af corona-nedlukningen og generelt stigende priser lykkedes det at skabe et mindre overskud på Tønder Festival 2022. Dermed er der også et beløb at udlodde til almennyttige formål.

Modgangen har været til at mærke de senere år. Det gælder mange dele af kulturlivet, og det gælder bestemt også for Tønder Festival. Først kom COVID-19, alt blev lukket ned, og der blev ingen festival i 2020 og 2021. Dernæst udbrød der krig i Europa, som var medvirkende til massive prisstigninger på energi og alt muligt andet, en festival skal indkøbe for at fungere.

Festivalledelsen havde forudset, at det kunne blive svært at få regnskabet til at gå i plus for festivalen i 2022. Men heldigvis gik det bedre end frygtet. En solbeskinnet og yderst vellykket og velbesøgt Tønder Festival 2022 med en stemning helt i top bragte regnskabet på ret kurs.

Tønder Festival Forenings årsrapport for 2022 viser et overskud på 262.711 kr. Det betyder, at festivalforeningen kan udlodde 174.246 kr. til almennyttige formål, som kommer kultur- og musiklivet i Tønder Kommune til gode (se mere om formål i citat fra Tønder Festival Forenings vedtægter nedenfor). Samtidig viser årsrapporten, at Tønder Festival Forenings egenkapital er på 1.567.803 kr.

Tidligere år har overskud og udlodningsmidler været betydeligt højere. Eksempelvis kunne Tønder Festival Forening i 2020 udlodde 849.749 kr. til almennyttige formål som følge af overskuddet fra festivalen i 2019.

Fra vedtægterne i Tønder Festival Forening: “Tønder Festival Forenings formål er på almennyttigt grundlag at planlægge, udvikle og afholde Tønder Festival under medvirken af såvel professionelle som amatører inden for folkemusikken. Derudover har foreningen til formål at støtte initiativer, der tilgodeser uddannelse i eller udvikling af dansk og international folkemusik, børn og unges uddannelse i musik og kulturelle aktiviteter og arrangementer, fortrinsvis i Tønder Kommune.”

Mette Bossen Linnet, formand for Tønder Festival Forening, siger:

“Trods hårde odds er det lykkedes at få et lille overskud og dermed kunne dele lidt ud til fællesskabet. Det er vi som forening og festival meget glade for, for vi næres netop af fællesskab og frivillighedsånd. Der er stor forskel på, om du har vestenvinden i ryggen eller i ansigtet. Men Tønder Festival og folkemusikkens rødder stikker så dybt, at vi ikke sådan lige kan væltes omkuld. Vi står stærkt, og det gør vi i særdeleshed på grund af vores mange gode frivillige, som knokler, for at vi kan holde en fantastisk festival. Og i en tid, hvor det for foreninger bredt set har været svært at skaffe frivillige, meldte omkring 800 nye sig til at blive en del af vores fællesskab her i Tønder. Rigtig stor tak til alle vores frivillige, medarbejdere, sponsorer og støtter.”

Der kan søges om udlodningsmidler fra fredag d. 20. april 2023. Ansøgningsfrist d. 15. maj 2023. Læs mere her.

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: