Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: Ruslan Merzlyakov

Ny direktør til Tønder Festival

1. september 2023

Tønder Festival har fundet ny direktør – Kristina Lehmann Schjøtt der i dag er direktør i Destination Limfjorden. Kristina har flere års erfaring fra oplevelsesindustrien med bl.a. destinationsudvikling, forretningsudvikling, opbygning af brand, produktudvikling, projektledelse, fundraising, markedsføring, strategiske samarbejder med kommuner og udviklingsopgaver, mv.

”Efter mere end 12 år væk fra det sønderjyske vil jeg gerne hjem igen, og Tønder Festival har for mig altid været noget helt særligt, med det unikke, det autentisk sønderjyske og det nære, som i den grad præger festivalen. Alt det der er blevet bygget op de sidste knap 50 år, ligger mit hjerte meget, meget nær,” udtaler Kristina Lehmann Schjøtt.

I 2024 er der 50-års jubilæum for festivalen, som siden 1974 er vokset med tusinde af både frivillige og besøgende. ”En del af den kommende opgave for direktøren vil være at stå i spidsen for yderligere at udvikle frivillighed, fællesskab, originalitet og det personlige værtskab”, siger Mette Bossen-Linnet, formand for Tønder Festival forening.

Der var 32 kandidater til stillingen, hvor valget faldt på Kristina fordi hun på alle måder kunne demonstrere både faglige kompetencer og en erfaring der var ganske unik, og fordi hun udtrykte meget klare holdninger til måder både at bevare og udvikle festivalens DNA, samt en stor lyst til at lede undervejs i den proces, siger Henrik Juul der er formand for Tønder Festival Fond.

”Noget af det jeg særligt glæder mig til, er at være med til at videreudvikle på Tønder Festival, som jo i den grad er præget af hjerteblod, frivillighed, det autentiske og ikke mindst den musikalske omhu der ligger bag festivalen. Jeg glæder mig også til at lære teamet, bestyrelserne og menneskene bag at kende. Festivalen er med til at sætte Tønder på både Danmarkskortet, men også verdenskortet. Det er en helt unik festival, og noget af et scoop for området”, siger Kristina Lehmann Schjøtt.

Kristina tiltræder stillingen per 01.12.23, og var på dette års festival forbi om lørdagen, hvor der blev nydt både musik, lækker mad samt inspiceret festivalplads og campingområde. ”Der var god stemning og helt særlig musik overalt, så jeg glæder mig kun endnu mere til samarbejdet efter den oplevelse”.


 
Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: