Spring til indhold
21/08-24/08

Snart byder Tønder velkommen til festivalstemning

7. august 2023

Glæd dig til koncerter med store internationale navne, folkroots-musik på højeste niveau og den velkendte varme festivalstemning.

Har du sikret dig en billet?

Himlen over marsklandet har det med at være i det gavmilde hjørne, når der er Tønder Festival. Skal man tro på DMI’s langtidsprognose, er der grund til at glæde sig også i år. Et højtryk ser nemlig ud til at lægge sig nogenlunde stabilt over landet i uge 34, hvor festivalen finder sted.

Lige nu arbejder en hær af frivillige med at forberede årets Tønder Festival. Inden længe er alt klar til at tage imod tusindvis af festivalgæster, som tager turen til Tønder for at opleve det, som festivalen byder på: Fællesskab, sammenhold, musikoplevelser helt tæt på og festivalpladsens særlige atmosfære. På de mange store og små scener vil publikum møde noget af det bedste inden for folk, roots, americana, country, indierock og meget mere.

På Tønder Festival kan du opleve kunstnere, som kun optræder her. Festivalen gør en dyd ud af at være ”first mover” og sætte nye lovende navne på plakaten. Som naturligvis også rummer veletablerede internationale kunstnere inden for festivalens genrer.

Du kan opleve særlige koncerter, som kun finder sted denne ene gang. For eksempel når Lukas Graham synger country sammen med det fine amerikanske Caleb Klauder & Reeb Willms Country Band. Eller koncerten HOME – sange tilegnet unge hjemløse, hvor Poul Krebs, Steen Jørgensen, Kira Skov, Henning Kvitnes, Kajsa Vala og Karl Kristian er på scenen. Eller de meget populære eftermiddagskoncerter Women’s Circle og Gentlemen’s Circle, hvor forskellige sangskrivere optræder sammen og skaber nogle af de enestående øjeblikke, som Tønder Festival er kendt for.

Glæd dig til koncerter med topnavne som Graham Nash, Sarah Jarosz, Nickel Creek, Aoife O’Donovan, Frankie Gavin & De Dannan, Blackberry Smoke, Liam Ó Maonlaí og David Ramirez. Og til nyere fremadstormende kunstnere som Margo Cilker, Joshua Ray Walker, Sierra Ferrell, Roo Panes og Adyn Townes. Og ikke at forglemme danske veteraner som Niels Hausgaard, Allan Olsen og Sorten Muld.

“Derfor tager jeg til Tønder”
I en artikel, som har været bragt i et særligt Tønder Festival-tillæg til dagbladet Politiken, og som også ligger på festivalens hjemmeside tf.dk, fortæller nogle af festivalens gæster om, hvorfor de tager til Tønder:

“Jeg blev forelsket i festivalen, lige så snart vi trådte ind på pladsen. Jeg blev forelsket i Bolero, i alle teltene, scenerne, pladsen… det hele. Fordi der er plads til alle. Det er det, den festival giver mig. Der er ingen, der skeler til klasse, alder, musiksmag, job eller noget som helst i øvrigt. Og folk er så imødekommende.”

“Det allervigtigste for mig er det sammenhold, der er mellem de gæster, der kommer på festivalcampen.”

“Jeg elsker Tønder Festival. Dels fordi jeg har mødt nogle dejlige mennesker, som kommer der hvert år, og dels fordi der er en afslappet og hyggelig stemning på festivalen, som jeg virkelig godt kan lide. Normalt har jeg ikke hørt så meget folkemusik. Men på grund af Tønder Festival har jeg opdaget genren og fundet ud af, at der er en stor mangfoldighed i musikken.”

En hilsen fra New Zealand
I en kommentar på Instagram er der indløbet en hilsen fra New Zealand. Tami Nielson, som har optrådt adskillige gange på Tønder Festival og har en stor fanskare herhjemme, sender disse varme ord: “Awww, love this and love you all so much! Best fest on the planet. Have an awesome festival this year!”

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: