Spring til indhold
21/08-24/08

Vi skal blive ved med at være unikke

6. august 2023

Tønder Festivals musikprofil er enestående og stærk. Den har betydet, at festivalen har overlevet i snart 50 år, siger Bodil Jensen, bestyrelsesmedlem i Tønder Festival Forening.

Bodil Jensen er en af de lokale kræfter, der har brugt meget af sin tid på Tønder Festival. I mange år som frivillig, blandt andet som leder af Back Stage Baren, og siden 2009 som medlem af bestyrelsen i Tønder Festival Forening. Bodil Jensen blev opfordret til at træde ind i bestyrelsen af den daværende formand, Svend Erik Lilleøre, og det sagde hun ja til. For hun føler sig hjemme i det fællesskab og sammenhold, der er blandt alle de mange frivillige. Og når resultatet er den årlige festival, går det hele op i en højere enhed.

“Festivalen betyder meget for mig. Jeg synes ikke, jeg kan nævne en enkelt ting. Det er helheden og samarbejdet mellem alle de frivillige, der er afgørende – og at vi sammen skaber et fantastisk resultat,” siger Bodil Jensen.

Men intet ville se ud, som det gør, uden musikken. Der er en klar sammenhæng mellem festivalens særlige musikprofil med folk- og rootsmusik og så festivalens snart 50 år lange historie.

“Er det ikke fantastisk, at vi snart har 50-års fødselsdag? Det er en lang historie, som bare fortsætter derudad. Hvis vi ikke havde den musikprofil, vi har, er jeg ikke sikker på, at vi ville være her endnu. Den er unik og stærk.”

Den lokale opbakning til festivalen er uhyre vigtig, mener Bodil Jensen.

“Det betyder alt, at vi alle arbejder for og med festivalen. Lokalt er der ingen tvivl om, at festivalen er en stærk kulturinstitution. Vi gør meget ud af at involvere lokale kræfter og virksomheder. Det er vigtigt at give publikum et billede af hele lokalområdet. Det gør vi blandt andet ved at støtte 4+, som er de mange oplevelser og arrangementer, der finder sted i dagene op til festivalen.”

Tønder Festivals lange historie som nonprofit-festival er også væsentlig for den store lokale opbakning.

“Jeg er stor tilhænger af den måde, festivalen er indrettet og organiseret på. Det betyder, at vi kan give økonomisk hjælp via uddelinger fra overskuddet til det lokale kulturliv. Og ikke mindst samtidig udbrede kendskabet til folkemusik og dermed også til Tønder Festival.”

Festivalen skal hele tiden se fremad, og det skal både Tønder Festival Fond og Tønder Festival Forening være med til at sikre.

“Vi skal fortsat være unikke. Og vi skal også være ærlige omkring alt, hvad der har med festivalen at gøre. Musik, mad og oplevelser for publikum. Vi skal hele tiden udvikle os inden for de rammer.”

Bodil Jensens egne store oplevelser på festivalen er der mange af. Der har været mange intense koncerter i Telt 1 og på Open Air.

“Også de første skolekoncerter i Telt 1 var helt fantastiske. Og ikke at forglemme afslutningskoncerten i 1990, hvor Pete Seeger var på scenen og sang sammen med publikum. Det var et højdepunkt.”
(Blom)

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: