Tønder Festival Non-profit logo
Login

Folkemusikarkivet

Kulturarv, kulturhistorie og folkemusik spiller sammen på Folkemusikarkivet i Tønder 

Den stærke platform, folkemusikken har i Tønder med Tønder Festival, er forstærket endnu mere med Folkemusikarkivet. Det er et levende center for folkemusikken med fødderne plantet i folkemusikkens historie og betydning. Folkemusikarkivets fokus er folkemusikkens nyere historie fra begyndelsen af 1960’erne og frem, det vil sige den musik, som altid har været spillet på Tønder Festival.  

Folkemusikarkivet vil samle og dokumentere alt det, som Tønder Festival og andre aktører, musikere og mennesker har holdt fast på for historiens skyld, og som gennem Folkemusikarkivet kan blive til glæde for fremtidens festivalgæster, musikere og folkemusikentusiaster. Folkemusikarkivet vil også bidrage til, at det i Tønder er muligt at fordybe sig i folkemusik uden for Tønder Festival. Folkemusikarkivet indsamler derfor materiale, som fortæller om folk- og rootsmusikken, for eksempel lydoptagelser, koncertplakater, programmer, instrumenter og musikjournalistik om folkemusikken.  

Målet er at skabe et levende museum for folkemusikken, hvor der er folkemusikoplevelser for ører, øjne, spillehænder, dansefødder og folkemusiksjælene. Et levende hus med aktiviteter, udstillinger, arrangementer, koncerter, internationalt folkemusikforskningscenter, og meget mere, som trækker publikum til året rundt.  

Folkemusikarkivet bor på 1. sal i Østergade 67, i Tønder – indgang fra bagsiden af bygningen. Send en mail til mail@folkemusikarkiv.dk eller ring på 21 57 68 76. Udenfor skoleferier og helligdage er arkivet åbent mandag kl. 13-15.30 – kom bare! 

FOLKEMUSIKARKIVET:
Tønder Festival Fond har taget initiativ til Folkemusikarkivet i Tønder, og målet er at skabe et museum for folkemusikken i Danmark, sammen med folkemusikkens Hall of Fame. Tanken om et folkemusikarkiv går tilbage til 2007, hvor der blev formuleret et fremtidsscenarium for festivalen og samspillet med byen. Folkemusikarkivet blev indviet i Østergade 67 i Tønder i juni 2020, og Tønder Kommune bakker op om initiativet, sammen med “Komiteen til etablering og drift af et folkemusikarkiv i Tønder”, som blev stiftet i 2019. I bestyrelsen sidder: Poul-Henrik Jensen, Lone Lambert Jensen, Mass Madsen og Alan Klitgaard. 

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-12
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Kl. 10-12
Torsdag: Lukket
Fredag: Kl. 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram