Tønder Festival Non-profit logo
Login

Musik

MUSIKGUIDE

Måske tænker du: Åh, hvad er det nu, det betyder, når der står americana, blues, folk, bluegrass, rootsrock, country, cajun og alt muligt andet i omtalerne af de bands, der spiller på Tønder Festival? Hvad er det lige for nogle musikgenrer?

Tønder Festival har en anderledes profil end mange andre festivaler. Vi har altid været en festival for folkemusik – og her mener vi folkemusik i bred forstand. Det er musik, der har rødder i folkelige traditioner. Det kan spænde fra de amerikanske bomuldsmarker med bluesmusikken, til countrymusikken fra Nashville, videre til New Orleans’ musikalske heksekedel, til folkemusiktraditioner i Appalacherne, længere nordpå til folkemusikken i Nova Scotia i Canada, til countryrock, folkrock og singer-songwritere i nord, syd, øst og vest, over Atlanten til de irske, skotske og engelske folkemusiktraditioner, til folkrock fra det skotske højland, brillante instrumentalister fra den irske ø, ny og gammel musik med keltiske toner fra både Storbritannien, Bretagne i Frankrig og Galicien i Spanien, klezmer fra Centraleuropa og traditionsmusik fra roma-kulturen, spillemandsmusik og folkemusiktraditioner fra de skandinaviske lande, verdensmusik i mange udgaver, miks af mange stilarter, bands, der ikke kan sættes i bås, musikere, der spiller gudsbenådet sammen, orkestre, der blander rock, jazz, folk, soul og meget andet, og især og ikke mindst: Sublime internationale sangskrivere og gode historiefortællere, der kan tryllebinde publikum.

Vi kan ikke tilbyde lange afhandlinger om de enkelte genrer. Men vi kan give dig en fornemmelse af, hvad de forskellige genrer og udtryk betyder. Og husk: Musik kan aldrig sættes ind i blot én genre. Musik trives bedst i frihed, og det er netop den frihed, der kendetegner Tønder Festival.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-12
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Kl. 10-12
Torsdag: Lukket
Fredag: Kl. 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram