Tønder Festival Non-profit logo
Login

Bag om festivalen


Tønder Festival – en ægte musikfestival

Vi lever i en verden af mængde og masse.

Aldrig har vi haft så mange fotografier, og aldrig har de været af så lav kvalitet. Aldrig har vi været så meget i kontakt med hinanden, og aldrig har vi oplevet så stor ensomhed. Aldrig har vi haft så meget musik at sætte på, og aldrig har lydkvaliteten været lavere.

Ja, hvad verden mangler er ikke mere. Ikke mere af alt det, der fylder os uden at mætte. Ikke mere af noget, der er en toer af noget, der engang var originalt.

Hvad vi mangler er ettere. Noget ægte. Noget, som nogen har øvet sig på, er stolte af, og som stiller vores lyst, nysgerrighed og sult.

På Tønder Festival har vi været originale og originaler siden 1974. Vi spiller sommeren i mål med ægte musik, i ægte sønderjysk marskland, med ægte oplevelser.

Vores fællesskab vokser år for år med frivillige, gæster, musikere og lokale, der alle har en ting til fælles: Vores kærlighed til det, der er gjort med omhu. Det særlige. Det ægte.

Hos os fejrer vi musikken i sin originale form, og alle er velkomne –på en betingelse: Du skal komme, som du er, så synger vi originalen frem i dig.

Det er derfor, musikere fra hele verden vælger os i Tønder. Og det er grunden til, at alle vi originale mødes i marsken, når sommeren går på hæld.

Tønder
En ægte musikfestival.

Hvad er det særlige, du kan opleve på Tønder Festival?

På Tønder Festival er ”handmade music” i centrum. Musik med rødder i folk, rootsrock, country, blues, cajun, world med mere.

Festivalen byder på internationale navne i topklasse – både de helt nye navne, der er på vej op, den stilskabende sangskriverlegende og den autentiske folkemusik.

Tønder Festival har en unik musikprofil, og du kan ofte opleve internationale kunstnere, der kun giver koncert i Tønder og ikke spiller på andre danske festivaler den pågældende sommer.

Festivalen er kendt for at være ”first mover” og opstøve nye spændende navne og præsentere dem som de første herhjemme.

Tønder Festival er ikke mindst kendt for sin helt særlige atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor store koncerter går hånd i hånd med spontane jamsessions.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

I forbindelse med festivalen er der med projektet 4+ masser af oplevelsesmuligheder og arrangementer med fokus på natur, historie, kultur, mad, erhverv og samvær i dagene op til festivalen.

FAKTA OM TØNDER FESTIVAL:

  • Tønder Festival har eksisteret siden 1974 og er en af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootsmusik.
  • Festivalen finder sted hvert år i den sidste weekend i august.
  • Festivalpladsen ligger tæt på centrum i Tønder by og har ni scener lige fra den store Open Air Scene til det lille Jamtelt.
  • Tønder Festival organiseres af Tønder Festival Fond og Tønder Festival Forening.
  • Festivalen har seks fuldtidsansatte på kontoret og i musikbookingen og flere end 3.00 frivillige medarbejdere og hjælpere – heraf en ledergruppe på cirka 150 personer.
  • Tønder Festivals Venner Aps driver spillestedet Hagge’s Musik Pub.
  • H. K. H. Prinsesse Marie er protektor for Tønder Festival.
Køb billet her
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram