Vadehavet er epicentret for projektet KUNSTEN AT GLÆDES I KOR, som byder på fællessang med publikum og danske salmer og sange. Udgangspunktet er naturen og kulturen i Vadehavsregionen. “Det er egentlig meget simpelt: Vores ambition er at samle Vadehavets største publikumskor om fælles glæde ved sang og musik og dele en stor musikalsk og social oplevelse,” siger musiker Casper Mikkelsen, en af initiativtagerne. KUNSTEN AT GLÆDES I KOR besøgte Tønder Festival 2019. Nu vender de tilbage med sangere og orkester og med håb om, at publikum vil være med. Og koret understreger, at alle kan være med – både øvede sangere og begyndere, etablerede kor og enkeltpersoner.

I Tone of Voice Orchestra mødes folk fra mange hjørner af det dansk-skandinaviske musikliv, fem kvinder og fem mænd, DMA-vindere fra flere genrer, erfarne kræfter og nye talenter i en skønsom blanding. I Tone of Voice Orchestra blander Trinelise Væring og Fredrik Lundin deres skandinaviske rødder med inspirationer fra blandt andet østeuropæiske vokalgrupper, nordisk folkemusik, americana, nordafrikanske stemninger, jazz og en række indiefolk- og alternative pop-bands og leverer dermed et unikt bud på skandinavisk verdensmusik.

Tone of Voice Orchestra:
Vocals – Trinelise Væring, Maria Kynne,Tine Refsgaard and Lise Kroner
Hurdy-gurdy, bagpipes, cittern – Christian Mohr Levisen
Fiddle – Emma Kragh-Elmøe/Arendse Nordtorp Pedersen
Saxophones and flutes – Fredrik Lundin
Double bass – Joel Illerhag
Drums & percussion – Jesper Uno Kofoed and Anders Provis

Otte nordiske navne er med i et eksportfremstød 26. og 27. august under årets Tønder Festival. Folk Spot Danmark har siden 2012 præsenteret danske folk/roots-orkestre med ambitioner om at nå ud til et bredere publikum – både nationalt, men i særdeleshed også internationalt. Arrangørerne bag initiativet er SPOT Festival og Tønder Festival. Sammen har parterne en ambition om at eksportere og facilitere dansk folk/roots-musik. Mens SPOT har mange års erfaring med eksport af dansk musik, er Tønder Festival eksperter på folk/roots-genren. Igen i år er otte nordiske folk/roots-navne blevet udpeget af en international branche-jury.

Det danske band Efterklang har altid været klar til at betræde nye veje. I efteråret 2021 overraskede de ved at optræde sammen med Sønderjysk Pigekor, og dette samarbejde fortsætter ved udvalgte koncerter i 2022. Samarbejdet indebærer også helt nye værker skrevet af Efterklang og medlemmer af Sønderjysk Pigekor. Efterklang er dannet i 2000 og har bevæget sig smidigt fra elektronisk postrock gennem talrige popeksperimenter og musikalske afsøgninger til en position som et kreativt og kunstnerisk originalt band. Den musikalske eventyrlyst og det høje niveau har ikke blot placeret Efterklang i toppen af dansk musik, men også som et respekteret og meget efterspurgt internationalt navn. I 2019 udgav bandet det dansksprogede album “Altid Sammen”, og lige inden pandemien lukkede alt ned, drog de ud på en europæisk turné med udsolgte koncerter i blandt andet Hamburg, London og København. I oktober 2021 udkom albummet “Windflowers”, og i 2022 er Efterklang på en omfattende turné til USA, Canada og Europa. Efterklang består af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, som er barndomsvenner med opvækst på Als. Ved koncerterne er bandet udvidet med flere musikere. Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og er siden 1997 blevet ledet af chefdirigent Mette Rasmussen.

Hendes fortolkninger af klassiske kompositioner er blevet betegnet som “outstandingly inventive”. Canadiske Sarah Hagens opfindsomhed høres både i hendes indlevende og følelsesladede klaverspil og i de kunstneriske projekter, hun giver sig i kast med. Sarah Hagen har samarbejdet med et væld af både klassiske musikere og musikere fra andre genrer som for eksempel den danske jazzpianist Søren Bebe. Sammen med fotografer, dansere og spoken words-performere har hun skabt helt nye oplevelser, hvor de klassiske kompositioner smelter sammen med andre kunstneriske udtryk.

Sarah Hagens nyskabende tilgang til den klassiske musik har bragt hende rundt i koncertsale overalt i Nordamerika og Europa, og på sine rejser samler hun inspiration til nye projekter. Blandt andet har hun kastet sig over fortolkninger af kvindelige komponister fra 1800-tallet. På Tønder Festival vil man opleve en kvinde med en stærk kunstnerisk sjæl og en god portion humor og stand-up-evner. Sarah Hagen optræder solo, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram