Det danske band Efterklang har altid været klar til at betræde nye veje. I efteråret 2021 overraskede de ved at optræde sammen med Sønderjysk Pigekor, og dette samarbejde fortsætter ved udvalgte koncerter i 2022. Samarbejdet indebærer også helt nye værker skrevet af Efterklang og medlemmer af Sønderjysk Pigekor. Efterklang er dannet i 2000 og har bevæget sig smidigt fra elektronisk postrock gennem talrige popeksperimenter og musikalske afsøgninger til en position som et kreativt og kunstnerisk originalt band. Den musikalske eventyrlyst og det høje niveau har ikke blot placeret Efterklang i toppen af dansk musik, men også som et respekteret og meget efterspurgt internationalt navn. I 2019 udgav bandet det dansksprogede album “Altid Sammen”, og lige inden pandemien lukkede alt ned, drog de ud på en europæisk turné med udsolgte koncerter i blandt andet Hamburg, London og København. I oktober 2021 udkom albummet “Windflowers”, og i 2022 er Efterklang på en omfattende turné til USA, Canada og Europa. Efterklang består af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, som er barndomsvenner med opvækst på Als. Ved koncerterne er bandet udvidet med flere musikere. Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og er siden 1997 blevet ledet af chefdirigent Mette Rasmussen.

Musik er en levende ting og ikke en museumsgenstand. Sådan lyder det fra den walisiske gruppe 9Bach, der siden 2005 har leveret moody folk med udgangspunkt i de lokale sangtraditioner og med det walisiske sprog som bærende element. Gruppen blev dannet af sanger og pianist Lisa Jên og guitarist Martin Hoyland.

9-tallet i navnet står for ordet “nain”, der i det nordlige Wales betyder bedstemor. Lisa Jêns sange består af poetiske fortællinger, der vokser ud af et alsidigt lydbillede, hvor rockende elementer afløses af elektroniske beats og loops. Lisa Jên har arbejdet tæt sammen med Gruff Rhys fra det walisiske rockband Super Furry Animals, som hun også har optrådt med live.

9Bach har udgivet tre studiealbum på Peter Gabriels Real World Records, og Gabriel synger selv med på nummeret “Deryn”, der udkom i 2016 på albummet “Anian”. I 2015 blev pladen “Tincian” belønnet med den ærefulde pris for Bedste Album ved BBC Radio 2 Folk Awards. Seneste udgivelse er livealbummet “Ar Y 9” fra 2019. Eneste danske festivalkoncert i 2022.

Hendes fortolkninger af klassiske kompositioner er blevet betegnet som “outstandingly inventive”. Canadiske Sarah Hagens opfindsomhed høres både i hendes indlevende og følelsesladede klaverspil og i de kunstneriske projekter, hun giver sig i kast med. Sarah Hagen har samarbejdet med et væld af både klassiske musikere og musikere fra andre genrer som for eksempel den danske jazzpianist Søren Bebe. Sammen med fotografer, dansere og spoken words-performere har hun skabt helt nye oplevelser, hvor de klassiske kompositioner smelter sammen med andre kunstneriske udtryk.

Sarah Hagens nyskabende tilgang til den klassiske musik har bragt hende rundt i koncertsale overalt i Nordamerika og Europa, og på sine rejser samler hun inspiration til nye projekter. Blandt andet har hun kastet sig over fortolkninger af kvindelige komponister fra 1800-tallet. På Tønder Festival vil man opleve en kvinde med en stærk kunstnerisk sjæl og en god portion humor og stand-up-evner. Sarah Hagen optræder solo, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram