Tønder Festival Non-profit logo
Login

Den nordiske folketone strømmer fra Helene Dorthea Tungelunds stemmebånd og keltiske harpe. Den transcenderer snirklede elektroniske kredsløb og bliver til loops, ambience og beats. Tungelund er i spidsen for det fremadstormende folkemusik-setup Sylfide, der i 2022 hentede to Danish Music Awards Roots-statuetter i kategorierne “Årets Nye Danske Rootsnavn” og “Årets Danske Rootstrack”. Desuden var Sylfide nomineret i kategorien “Årets Danske Rootsudgivelse”. Sidste år modtog Sylfide “Årets Helge”, der gives til en folk-sangskriver, der i sin lyrik udviser socialt engagement. Ud over Helene Dorthea Tungelund, vokal, keltisk harpe, består Sylfide af Jonathan Fjord, piano, synth, Jonas Clausen, violin, og Emil Nielsen, bas. Debut-EP'en fra 2022 byder på melodier og sange, der omfavner den nordiske folkemusik, men i tråd med det elektroniske udtryk, er teksterne nutidige og berører store og små emner og bekymringer. Blandt temaerne er det skrantende klima, feminisme og splittelsen i vores samfund, og på den måde kombinerer Sylfide moderne aktivisme med dybe folkemusikalske rødder.

Når de er sammen, taler de dansk, tysk og engelsk, men det fælles sprog er musikken. FolkBALTICA Ensemblet består af omkring 50 unge musikere fra sydlige Danmark og det nordlige Tyskland. Orkestret er opstået i forbindelse med den årlige folkBALTICA Festival, som finder sted i midten af maj. FolkBALTICA Ensemblet er denne festivals ungdomsorkester, som både geografisk og musikalsk krydser grænser for traditionel og nutidig folkemusik. Violinisten Harald Haugaard står som kunstnerisk leder af folkBALTICA Festivalen i spidsen for ensemblet, som har til formål at udvikle unge talenter og bevare og forny folkemusiktraditionerne i grænselandet. Tønder Festival støtter aktivt talentmassen og fødekæden i folkemusikmiljøet, og det er en tradition, at FolkBALTICA Ensemble optræder på festivalen. Både til en egen koncert og i forbindelse med den store skolekoncert for elever fra skoler på begge sider af den dansk/tyske grænse.

29-årige Justine Boesen skaber med akkordeon og sin klare sopranvokal et unikt univers. Kærligheden til den nordiske musik og klang er åbenbar, og det samme er fascinationen af stærke sopransangerinder som Eivør og Kate Bush. Justine Boesen går på scenen med fortællernærvær, originale tekster og et særligt klangunivers med sit hovedinstrument akkordeon. Hun er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og arbejder som musiker, sangskriver og komponist. Mange vil kende hende fra gruppen Mynsterland, som har udgivet flere EP’er, og duoen Justine Boesen & Mathæus Bech, som udgav LP’en “Smukke Nat” i 2020. Desuden har Justine Boesen arbejdet sammen med Det Danske Drengekor og FolkBALTICA Ensemblet. Justine Boesen modtog i 2024 prisen som "Årets Katapult" på Folk & Fæstival og var i 2023 nomineret til en Danish Music Award som "Årets Nye Danske Rootsnavn". Justine Boesen var desuden hovednavn på den dansk-tyske festival FolkBALTICA i 2023, hvor hun i samme periode udgav sine tre første singler i eget navn.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram