Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Dette trekløver tilhører toppen af den skotske folkscene, hvor bagpipes og andre traditionelle instrumenter er i centrum. Ross Ainslie, bagpipes, whistles og cittern, er en af tidens bedste musikere og komponister inden for den traditionelle folkemusik i Skotland. Han har været en flittig gæst på scenerne i Tønder gennem årene. For eksempel i 2016, hvor han var her med kollegaen Jarlath Henderson samt som medlem af folkbigbandet Treacherous Orchestra. Her var han i selskab med en anden ferm sækkepibespiller, Ali Hutton. Ross Ainslie og Ali Hutton har spillet sammen, siden de var ganske unge i det populære storband Vale of Atholl Pipe Band. Ali Hutton, bagpipe, whistles, guitar, er ligesom Ross Ainslie med helt fremme som instrumentalist og komponist. De to skotske musikere har gennem tiden spillet med en perlerække af navne, for eksempel Salsa Celtica, Dougie Maclean, Shooglenifty, Zakir Hussain, The Levellers og Capercaillie. Sidste medlem af trekløveret er guitaristen og multiinstrumentalisten Owen Sinclair, som har markeret sig stærkt på folkscenen i Glasgow og har spillet med blandt andre Tannara og Bell Rock Cèilidh Band. Eneste danske festivalkoncert i 2023.

Mange bands har afsøgt det musikalske felt, hvor traditionsmusik og traditionelle instrumenter møder electronica. Det er her, det skotske band Niteworks befinder sig. Kreativiteten får frit løb, når lydunivers, elektroniske klangflader og respekten for rødderne finder sammen hos de fire musikere i Niteworks. Det er moderne celtic fusion, det er nye kompositioner, og det er sange skrevet på gælisk. Kombinationen af den traditionelle sækkepibe med bas, trommer, keyboards og electronica-elementer har givet Niteworks en solid fanbase, og live har de haft stor succes på festivaler, blandt andet på Celtic Connections i Glasgow. Niteworks kommer fra Isle of Skye og har eksisteret siden 2008. De debuterede med EP’en “Niteworks: Obair Oidhche” i 2011 og har siden udgivet tre album. Det seneste er “A’ Grian”, udgivet i januar 2022, og som er nomineret til en Scottish Album Of The Year (Scottish Music Industry Association). Eneste danske festivalkoncert i 2023.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-14

Telefon åben alle hverdage mellem 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram