De tre verdensstjerner inden for den instrumentale keltiske musik har både sammen og i andre sammenhænge besøgt Tønder tidligere og er nu tilbage med musikalske lækkerier på topniveau. Sammen og hver for sig har violinist John McCusker og uillean piper og fløjtespiller Michael McGoldrick redefineret den irsk/skotske lyd og nyder enorm respekt i internationale folkemusikkredse. Michael McGoldrick var i sin tid med til at starte Flook, har spillet med Lúnasa og har arbejdet med sit eget projekt Michael McGoldrick’s Future Trad Collective. Både han og John McCusker har turneret med Bob Dylan og Mark Knopfler. John McCusker har arbejdet med blandt andre Paolo Nutini, Heidi Talbot, Kate Rusby og Battlefield Band. John Doyle var sammen med Seamus Egan og Karan Casey kernen i irsk-amerikanske Solas. Hans stærke rytmiske guitarspil har kunnet høres med en lang række prominente navne som for eksempel Kate Rusby, Eileen Ivers og Linda Thompson. Doyle har desuden turneret med Joan Baez i flere år.

Fredag 27. august 2021 kl. 18
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Folk Spot Denmark
Delgres
Michael McGoldrick, John McCusker og John Doyle

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her

Gruppen Fara kommer fra Kirkwall på Orkneyøerne og blev dannet i 2014 som kvintet. I dag er Fara en kvartet og består af de tre kvindelige violinister Kristan Harvey, Jeana Leslie og Catriona Price samt pianisten Rory Matheson,  som kommer fra den skotske nordvestkyst. Fara er et friskt og gennemmusikalsk bud på skotsk folkemusik med særlig vægt på musikken fra Orkney. Musikerne er vokset op med den traditionelle musik og er uddannet på blandt andet The Royal Conservatoire of Scotland og The Royal Academy of Music. Fara har trods en forholdsvis kort levetid som band gjort sig bemærket på den skotske musikscene og  har vundet priser såsom BBC Radio 2 Young Folk Award og BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year. Musikken er en blanding af traditionals fra Orkney og nye selvskrevne melodier. Fara har besøgt Tønder Festival i 2015 og 2017.

Fredag 20. august 2021 kl. 19.30
Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

Program:
Fara
Sharon Shannon

Adgang en time før koncertstart.
Køb billet her.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Tirsdag   11-16
Torsdag  11-16
Forbehold for ændringer

Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram