Gensyn med et favoritband blandt Tønder Festivals publikum. Det skotske band Skerryvore har opbygget en solid dansk fanskare og har besøgt Danmark mange gange. Tønder Festival har haft dem på plakaten i 2014, 2015 og 2018. Skerryvore er et af de stærkeste bud på skotsk folkrock. Bandet bygger på nogle af de samme stolte musikalske traditioner, som kollegerne i Runrig og Wolfstone har gjort brug af. Skerryvore henter ikke udelukkende inspiration fra den skotske traditionsmusik, men også fra cajun, country og rock i forskellige afskygninger. Skerryvore blev dannet i 2004 af de to brødre Daniel Gillespie, accordion, Martin Gillespie, accordion, sækkepibe, trommeslageren Fraser West og sangeren Alec Dalglish. De øvrige i bandet er Craig Espie, violin, Scott Wood, sækkepibe, fløjte, Jodie Bremaneson, bas, og Alan Scobie, keyboards. Skerryvore har vundet ”Scotland’s Traditional Music Live Act Of The Year Award” to gange (2016 og 2011). Seneste album er “Live across Scotland” fra 2020. Skerryvore er i 2022 på en længere turné i USA og Europa og besøger i den anledning Tønder. Eneste danske festivalkoncert 2022.

Den skotske gruppe var særdeles overbevisende på Tønder Festival i 2015 og 2016. Publikum i Tønder var ikke ene om begejstringen, for Rura modtog i december 2015 prisen for Live Act Of The Year ved Scots Trad Music Awards i Skotland. Og magasinet Songlines har beskrevet Rura som “One of the most exciting bands on the Scottish folk scene”. Siden 2010 har Rura arbejdet sig hastigt opad bevæbnet med highland pipes, fiddle, bodhran, guitar, fløjte og vokal. De fire musikere Steven Blake, Jack Smedley, David Foley og Adam Brown fik deres første gennembrud på festivalen Celtic Connections i Glasgow i 2010, og debutalbummet ”Break It Up” fra 2012 bragte gruppen fremad med gode anmeldelser og prisnomineringer. Sangeren Adam Holmes var med i Rura i en årrække, og han har i øvrigt også besøgt Tønder med sit eget band, Adam Holmes & The Embers. Seneste udgivelse er EP’en ”Our Voices Echo” (2022), hvor Rura har gæster i studiet: Michael McGoldrick, Julie Fowlis, Duncan Chisholm, Ross Ainslie og Hannah Rarity. Eneste danske festivalkoncert 2022.

“One of the best Scottish traditional singers on the planet,” har magasinet fRoots skrevet om Siobhan Miller. Og der er god grund til at glæde sig til at opleve den 33-årige skotske sangerinde og sangskriver på Tønder Festival. Siobhan Miller er vokset op i Penicuik uden for Edinburgh i en familie med stor kærlighed til den skotske folkemusik. Hun var som barn med på festivaler rundt om i Skotland med familien og tøvede ikke med selv at gå på scenen. Som 13-årig vandt hun i to sangkonkurrencer ved Auchtermuchty Festival. Siobhan Miller er uddannet fra The Royal Scottish Academy of Music and Drama i 2009. Hun har arbejdet sammen med violinist Jeana Leslie samt i gruppen Salt House. Men det er som solist, Siobhan Miller har slået sit navn fast som sangskriver, sangerinde og fornyer af den traditionelle skotske musik. Hun har udgivet fire soloalbum og opnået adskillige nomineringer og priser. Hele tre gange har hun vundet prisen Best Singer ved Scots Trad Music Awards, nemlig i 2011, 2013 og 2017. Seneste album er “All Is Not Forgotten” fra 2020. I Tønder optræder Siobhan Miller med band, og det er eneste danske festivalkoncert i 2022.

Der er ikke tale om en trykfejl, men skotske Red Hot Chilli Pipers er mindst lige så hotte som de funky fyre fra Californien, bandet ind imellem bliver forvekslet med. Red Hot Chilli Pipers fik sit gennembrud i 2007, da bandet deltog i talentprogrammet “When Will I Be Famous” på BBC. Bandets varemærke er coverversioner af gamle og nye rock- og popklassikere fortolket med sækkepiber og march-trommer og med et rockband som backing. Medlemmerne er iført kilt, og man kan roligt sige, at deres sceneshow ikke er set mage til hverken før eller siden. Efter Red Hot Chilli Pipers bragede igennem på tv, er det blevet til masser af lange turnéer, og publikum i så forskellige steder som USA, Kina, New Zealand, Dubai og Indien har kunnet danse løs og skråle med på “We Will Rock You”, “Don’t Stop Believing” og “Highway to Hell”. Red Hot Chilli Pipers besøgte Tønder i 2017, og nu kan publikum atter skråle med, når det skotske band går på scenen med en koncert, hvor alt kan ske, og hvor der er 100 procent festgaranti. Eneste danske festivalkoncert 2022.

Da Blazin’ Fiddles blev dannet i 1998, var det egentlig som et kortvarigt projekt med det formål at fremvise nogle af de mange stilarter i de skotske højlandstraditioner. Men reaktionerne var så positive, at bandet besluttede at fortsætte. Som navnet antyder, er  violinerne helt i front. I Blazin’ Fiddles spilles de af Jenna Reid,  Bruce MacGregor, Rua Macmillan og Kristan Harvey, som hver især bidrager  med traditioner fra de områder i Skotland, de kommer fra. På klaver finder vi Angus Lyon, og på guitar er det Anna Massie, som tidligere har  optrådt på Tønder Festival, og som i Blazin’ Fiddles leverer eminent  guitar-backup til de mange violiner. Repertoiret hos Blazin’ Fiddles  strækker sig over traditionelle og nyskrevne melodier, der udføres med  stor intensitet, og den power man får, når fire violinister fyrer den af  på en scene. Blazin’ Fiddles har syv album bag sig. Det seneste er “The  Key” fra 2017. Bandet har modtaget adskillige priser heriblandt tre stk. ved Scots Trad Music Award for henholdsvis Live Act of the Year, Album of the Year og Folk Band of The Year. Eneste danske festivalkoncert i 2022.

Følg os

Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag  9-16
Torsdag  9-16

Telefon åben alle hverdage mellem 8-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram