Spring til indhold
21/08-24/08

Jubilæumsprojektet: De frivillige

2. maj 2023

Ingen frivillige - ingen festival. Så simpelt er det.

I 2024 har Tønder Festival 50 års jubilæum. Det markeres blandt andet med kunstprojektet Folk Tales, som undersøger festivalens DNA igennem en serie portrætter i tekst og træ. Portrætterne er baseret på personlige møder og historier. Bag projektet står forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt, som siden 2017 har mødt festivalens musikere, publikum og andet godtfolk. I 2023 er turen kommet til at fortælle om de frivillige på Tønder Festival. Udsnittet af portrætter vil give en idé om de mange folk og funktioner, der udgør frivilligkorpset, selv om kunstnerne ikke kan nå hele vejen rundt om de godt 2500 frivillige, der hvert år får festivalen op at stå. Alle de nye portrætter kan ses på festivalpladsen.

Søren Assenholt portrætterer både i relief og små træfigurer, som trækker på en gammel træskærertradition i folkekunsten. Sanne Flyvbjerg tilføjer en indre fortælling til portrættet. Alle hendes tekster er baseret på personlige møder på festivalen, hvor hun har indsamlet historier om hjemstavn og sted. Det fulde portræt findes i mødet mellem figur og tekst.

Kunstnerne har arbejdet sammen i 15 år om diverse udstillinger, udsmykninger og udgivelser.

For mere om projektet, se: flyvbjerg-assenholt.dk. Du kan også læse mere om jubilæumsprojektet på TF.dk her.


Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: