Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: TF Photo Crew

Optimisme trods vanskeligt år

18. april 2024

Tønder Festival Forening modsvarer et vigende billetsalg i 2023 med store investeringer og nye initiativer og ser frem til et brag af en 50-års jubilæumsudgave af festivalen.

Onsdag 17. april 2024 afholdt Tønder Festival Forening generalforsamling. Hovedtemaerne var indlysende: Sidste års festival og dette års store jubilæumsfest.

2023 var et udfordrende år for festivalen, der uventet måtte ud og finde ny direktør, og som samtidig blev ramt af post-coronas nye købemønstre og et vigende billetsalg. Færre mennesker, end der var håbet på og arbejdet for, besøgte således Tønder Festival i 2023. Det bevirkede, at Tønder Festival Forening kommer ud med et underskud for 2023 på 998.126 kr.

Formanden for Tønder Festival Forening Mette Bossen Linnet hæfter sig dog ved, at de der besøgte festivalen, fik gode oplevelser med hjem, og vurderede ifølge publikumsundersøgelser både musik og stemning højt. Udfordringen var det vigende antal solgte billetter, og det deraf afledte fald i omsætningen på pladsen.

Investering i fremtiden
Det var dog ikke underskuddet, der fik lov at fylde på aftenens generalforsamling, der også rummede optimisme og sammenhold om en fælles kærlighed til en helt særlig festival.

”Det handler for os om at bringe festivalen godt ind i de næste 50 år. Det er vores pligt og vores plan. Ret hurtigt blev bestyrelserne i Tønder Festival Forening og Tønder Festival Fond derfor enige om, at corona-årene og sidste års vigende billetsalg var noget, vi skulle arbejde klogt med og investere os ud af – særligt nu, hvor festivalen fejrer sit 50-års jubilæum,” fortæller Mette Bossen Linnet, formand Tønder Festival Forening.

Nye tiltag til glæde for gæsterne
Tønder Festival Forening har lagt en strategi for at skabe mere overnatningskapacitet, markedsføringen har fået et løft, og sidst men ikke mindst vil der i 2024 være nogle ændringer og forbedringer på pladsen, som publikum vil få glæde af.

Ros til årets musikprogram
At der er et særligt godt og spændende år i vente, ses også på musikprogrammet, der rummer både nye og spændende navne, men også nogle af de bedste og mest elskede navne fra de sidste 50 års festivaler. Det er et vanvittigt line-up, Tønder Festival i år kan byde på, og der er også investeret ekstra penge på i forbindelse med det forestående jubilæum.

Et musikprogram, der allerede inden det ligger færdigt, har høstet anerkendelse i diverse medier – og som af dagbladet Politikens anmelder Simon Lund for nyligt modtog stor ros fulgt af 5 ud af 6 hjerter som en af de eneste festivaler i Danmark.

Et åndehul i den travle hverdag
“Længslen efter mere ro og nærvær er en af de tendenser, der er stigende i samfundet. Det er netop nogle af de stærke grundværdier, Tønder Festival bygger på – at være et åndehul i den travle hverdag. Derfor handler det også fremadrettet om at dyrke fællesskaberne, det ægte, det autentiske og det levende. For os er det ikke en modetendens, men noget vi altid har gjort. Det er derfor, musikere og publikum fra hele verden vælger os i Tønder. Og det er grunden til, at alle vi, der elsker det originale, mødes i marsken, når sommeren går på hæld,” siger Mette Bossen Linnet.

Genvalg til bestyrelsen
Til generalforsamlingen var de to bestyrelsesmedlemmer Bodil Jensen og Jan Wilhelmsen på valg, og de blev begge genvalgt for en 2-årig periode efter kampvalg. På den vakante 1 årige bestyrelsesplads blev Per Sørensen valgt ind.

Desuden vedtog generalforsamlingen er vedtægtsændring, som muliggjorde valget af en suppleant. Her var der opbakning og valg til Rikke Holdgaard.

Ingen festival uden vores frivillige
“Sammen med de frivillige er der skabt noget helt unikt, der gør, at der også i mange år frem vil komme mange mennesker til Tønder Festival og nyde den særlige stemning. Blandt vores frivillige er der et fantastisk sammenhold på tværs af generationer, og det værner vi om. Der skal lyde en kæmpe tak til alle jer, der hvert år hjælper os i mål i forhold til at få festivalen til at blive en succes,” siger Mette Bossen Linnet.

Tønder Festival 21. 22. 23. 24. august 2024
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: